Iværksætter-komet tiltrækker tunge erhvervs-drenge

Softwarehuset iMotions – Emotion Technology får nu to tunge erhvervsdrenges erfaring at trække på, da den tidligere udviklingsdirektør for Microsoft Business Solutions, Niels Bo Theilgaard, og Novozymes’ forretningsudviklingsdirektør, Jørgen Thorball, træder ind i selskabets bestyrelse.

Softwarehuset iMotions – Emotion Technology - som for 16 dage siden blev kåret som Danmarks mest lovende it-iværksætter af Computerworld - har fået to tunge drenge ind i bestyrelsen.

Det drejer sig om den tidligere mangeårige udviklingsdirektør for Microsoft Business Solution - det tidligere Navison -, Niels Bo Theilgaard.

Han får følgeskab af Jørgen Thorball, vice President og direktør for Business development (forretningsudvikling) hos biotekvirksomheden Novozymes, som fremover sidder i formandsstolen, når iMotions bestyrelse holder møde.

Bestyrelsesmøderne bliver fremover afholdt uden de to stiftere af iMotions, administrerende direktør Peter Hartzbech og udviklingsdirektør Jakob de Lemos, der i stedet vil bruge al deres tid på driften af virksomheden.

- Dette giver os en chance for at arbejde endnu mere professionelt. Vi kan fremover fokusere på selskabets strategiske udvikling og forske i udviklingen af nye produkter, siger Peter Hartzbech.

Turbo på væksten

De nye medlemmer af bestyrelsen skal være med til at sætte endnu mere skub på udviklingen i iMotions, der vil erobre verdensmarkedet med software, som kan måle den emotionelle respons på mennesket ved at kombinere hjerneforskning og kognitiv psykologi.

Siden etableringen af selskabet i 2005 er det vokset fra to til 20 medarbejdere i Danmark.

Dertil kommer en nyåbnet udviklingsafdeling i Hyderabad i Indien, hvor 25 softwareudviklere skal forfine og videreudvikle selskabets produkter.

Derudover er iMotions omsætning skudt i vejret med mere end 1.200 procent fra 2005 til 2006, og selskabet har indtil videre rejst over 25 millioner kroner i venturekapital.

- Den internationale ekspansion af iMotions kræver nøje planlægning og en aktiv indsats fra samtlige bestyrelsesmedlemmer. Dels som rådgivere og ved at samarbejde med selskabets medarbejdere, siger iMotions nye bestyrelsesformand, Jørgen Thorball.

Mens Jørgen Thorball i vidt omfang kommer til at fungere som sparringspartner for Peter Hartzbech, administrerende direktør for iMotions, så skal Niels Bo Theilgaard primært rådgive udviklingsdirektør Jakob de Lemos.

- Niels vil styrke og støtte vores softwareudviklings-afdeling. Niels og jeg kommer til at arbejde tæt sammen om at få manifesteret dagens forskningsresultater i fremtidige applikationer, siger Jakob de Lemos.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere