Artikel top billede

Danske Athena vil på børsen - forventer 30 mio. kr.

Danske Athena IT-Group forventer at hente 25-40 millioner kroner ved en børsnotering på First North. "Vi er klar med en strategi for vækst både herhjemme og i udlandet," siger Athenas direktør, Peter Kroul.

Danske Athena IT-Group, der blandt andet leverer CAD-systemer og konsulentydelser til byggebranchen, vil noteres på minibørsen First North, hvor selskabet håber at hente 25-40 millioner kroner gennem en kapitalforhøjelse.

Kapitalforhøjelsen skal ske gennem en såkaldt rettet aktieemission, som Korral Partners gennemfører.

"Emissionen er rettet mod bestemte investorer, og aktierne kommer altså ikke i første omgang ud i fri handel," fortæller Peter Kroul, administrerende direktør, Athena IT-Group.

Handles til maj

Når først aktierne er solgt, og kapitalforhøjelsen dermed er gennemført, optages aktierne til handel på First North i regi af Københavns Fondsbørs i løbet af maj. First North er en markedsplads for mindre og mellemstore virksomheder med vækstpotentiale.

- Vi planlægger at vokse organisk, men i høj grad også gennem opkøb, der kan styrke vores eksisterende forretningsområder", siger Peter Kroul.

Athena leverer it-totalløsninger til private og offentlige virksomheder og har opdelt aktiviteterne i tre forretningsområder: Building Systems, som er Danmark næststørste leverandør af CAD-systemer (Autodesk) og it-konsulentydelser til byggebranchen.

Godkendt udviklingscenter

Athenas andet forretningsområde er Infrastructure & Outsourcing, som leverer it-infrastruktur, service og hosting, og det tredje er E-solutions, der udvikler web-baserede forretningssystemer som Time/Sag og Ressourcestyring og content management systemer (CMS).

Endelig forhandler og udvikler Athena ERP-systemer fra SAP og Microsoft og er for nylig blevet godkendt som SAP udviklingscenter for ERP-produktet SAP Business One.

"Det betyder, at vi har en finger nede i maven på selve produktet og udvikler tilretninger til tillægsmoduler, som partnere bruger i Danmark, Norge, Sverige og Finland," konstaterer Peter Kroul.

Han vurderer, at der herhjemme er færre end 10 forhandlere af SAP til små og mellemstore virksomheder og ser det som et stort plus for Athena, at virksomheden er blevet autoriseret SAP udviklingscenter.

Danske it- og teleselskaber er i de seneste år strømmet til både Fondsbørsen og minibørsen First North. De tæller blandt andre cBrain, Notabene, Mondo, Zepto, Deadline Games og Enalyzer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere