Danske Athena vil på børsen - forventer 30 mio. kr.

Danske Athena IT-Group forventer at hente 25-40 millioner kroner ved en børsnotering på First North. "Vi er klar med en strategi for vækst både herhjemme og i udlandet," siger Athenas direktør, Peter Kroul.

Danske Athena IT-Group, der blandt andet leverer CAD-systemer og konsulentydelser til byggebranchen, vil noteres på minibørsen First North, hvor selskabet håber at hente 25-40 millioner kroner gennem en kapitalforhøjelse.

Kapitalforhøjelsen skal ske gennem en såkaldt rettet aktieemission, som Korral Partners gennemfører.

"Emissionen er rettet mod bestemte investorer, og aktierne kommer altså ikke i første omgang ud i fri handel," fortæller Peter Kroul, administrerende direktør, Athena IT-Group.

Handles til maj
Når først aktierne er solgt, og kapitalforhøjelsen dermed er gennemført, optages aktierne til handel på First North i regi af Københavns Fondsbørs i løbet af maj. First North er en markedsplads for mindre og mellemstore virksomheder med vækstpotentiale.

- Vi planlægger at vokse organisk, men i høj grad også gennem opkøb, der kan styrke vores eksisterende forretningsområder", siger Peter Kroul.

Athena leverer it-totalløsninger til private og offentlige virksomheder og har opdelt aktiviteterne i tre forretningsområder: Building Systems, som er Danmark næststørste leverandør af CAD-systemer (Autodesk) og it-konsulentydelser til byggebranchen.

Godkendt udviklingscenter
Athenas andet forretningsområde er Infrastructure & Outsourcing, som leverer it-infrastruktur, service og hosting, og det tredje er E-solutions, der udvikler web-baserede forretningssystemer som Time/Sag og Ressourcestyring og content management systemer (CMS).

Endelig forhandler og udvikler Athena ERP-systemer fra SAP og Microsoft og er for nylig blevet godkendt som SAP udviklingscenter for ERP-produktet SAP Business One.

"Det betyder, at vi har en finger nede i maven på selve produktet og udvikler tilretninger til tillægsmoduler, som partnere bruger i Danmark, Norge, Sverige og Finland," konstaterer Peter Kroul.

Han vurderer, at der herhjemme er færre end 10 forhandlere af SAP til små og mellemstore virksomheder og ser det som et stort plus for Athena, at virksomheden er blevet autoriseret SAP udviklingscenter.

Danske it- og teleselskaber er i de seneste år strømmet til både Fondsbørsen og minibørsen First North. De tæller blandt andre cBrain, Notabene, Mondo, Zepto, Deadline Games og Enalyzer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Inspiration til dit næste skridt med Microsoft Dynamics 365

Med Microsoft Dynamics 365 har Microsoft forsøgt at samle alle de grundlæggende funktioner, som en virksomhed har brug for, og de arbejder sammen ved hjælp af smarte virksomhedsapps og en fælles datamodel.

16. marts 2021 | Læs mere


Computerworld Digital Summit Days 2021: Sæt kursen med de rigtige it-beslutninger

Tre dage med unik viden og inspiration til din digitale organisation. Temaerne er digitalisering, it-sikkerhed og intelligent ERP. Du kan være med, når vi sætter ideerne, eksemplerne og de gode digitale erfaringer i centrum. Det sker gennem interaktive debatpaneler, konkrete erfaringer og oplagte keynotes.

23. marts 2021 | Læs mere


Premium
Coloplasts it-direktør: GDPR har givet de it-kriminelle et nyt værktøj til at angribe os
Interview: Det er ikke kun på plads og kapacitet, at sundhedssektoren lige nu er udfordret. De sikkerhedsansvarlige har også fået en del mere at se til gennem et kaotisk 2020. "Cyberkriminelle har opdaget, at der er en hel masse værdi i denne her datatype. Enten som afpresningsmulighed eller som viden, de kan udnytte til noget," siger CIO i Coloplast, René Rasmussen. Læs første artikel i serien om perspektiver fra sektoren, der er de it-kriminelles nye guldkalv
Computerworld
Bill Gates har en løsning: Sådan undgår vi klimakatastrofen
Klumme: Bill Gates vil gerne redde verden. Intet mindre. Og som alle store it-folk regner han baglæns. Politikerne er mest optaget af, hvad der kan lade sig gøre, og hvad de kan skabe flertal for. Men Bill Gates har set på klimakatastrofen, og hans budskab er klart.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Infrastruktur: Byg et velfungerende Data Estate i otte trin
Mange virksomheder trækker på så mange og righoldige datakilder, at det bliver stadig sværere at holde rede på alle de informationer, man har. Samtidig lever et traditionelt data warehouse sjældent op til hverken de aktuelle eller – i særdeleshed – fremtidige krav fra forretningen. Løsningen er at udvide til en egentlig Data Estate; et stykke kritisk infrastruktur som gør det muligt at opbevare, organisere, konsolidere og analysere organisationens samlede datamængde. Denne hvidbog giver et samlet billede af, hvordan man gennem otte trin bevæger sig mod at implementere og drage nytte af en Data Estate. Samt hvordan du prioriterer indsatsen, så den giver størst værdi for forretningen.