Artikel top billede

Ejendomsmæglere vil spærre data til Keybo.dk

Danske Ejendomsmæglere vil spærre data til den nyeste boliga-klon, keybo.dk. Men den nye boligside vil ikke give op, siger manden bag, der selv er ejendomsmægler.

Danske Ejendomsmægleres forening (DE) har ikke meget tilovers for keybo.dk, der er nettets nyeste tilbud til danske boligsøgende.

Ligesom den omdiskuterede netside Boliga.dk tilbyder keybo.dk oplysninger om ejendommenes liggetid og prisfald, og dataene kommer også her fra DE’s egen hjemmeside boligsiden.dk.

Hos Danske Ejendomsmæglere fortæller vicedirektør Thomas Torp, at organisationen blev opmærksom på den nye sides eksistens onsdag. Og holdningen er klokkeklar, slår direktøren fast:

Vi bryder os ikke om tyveri

”Vi bryder os ikke om, at man stjæler data fra ejendomsmæglerbranchen. Og det vil vi forhindre, hvis det kan lade sig gøre,” siger Thomas Torp.

Det er Kjeld Kosiara, der selv er erfaren ejendomsmægler, som har startet keybo.dk.

Og han er parat til at give Danske Ejendomsmæglere kamp til stregen, når det gælder om at give købelystne kunder oplysninger om liggetid og prisfald.

”Jeg tror, at Boliga har givet Danske Ejendomsmæglere et lille chok. Jeg forestiller mig, at Danske Ejendomsmæglere nu har set i øjnene, at forbrugerne skal have alle de oplysninger, det er muligt at give dem,” siger Kjeld Kosiara.

Styrelse ser på sagen

Danske Ejendomsmæglere har senest i forbindelse med Boliga-sagen krævet 17 hjemmesiders datahøstning på foreningens hjemmeside boligsiden.dk stoppet.

Danske Ejendomsmæglere blokerede desuden for Boliga.dk’s adgang til ejendomsmæglernes data. En handling som Erhvervs- og Selskabsstyrelsen nu er ved at kigge nærmere på, fordi styrelsen mener, at der kan være tale om ulovlig blokering.

Det betyder intet for Danske Ejendomsmægleres syn på keyno.dk, at det er en ejendomsmægler som selv er medlem af Danske Ejendomsmæglere, som står bag netsiden, fortæller Thomas Torp.

”Vi vil tage initiativ til at blokere for siden, hvis han stjæler data fra boligsiden.dk,” siger Thomas Torp.

Ifølge Thomas Torp må Kjeld Kosiara gerne hente data fra boligsiden på de ejendomme han selv har sat til salg, fotograferet og lavet arbejdet til.

Men data om konkurrenternes huse er altså tyveri, understreger vicedirektøren.

Ingen prisfald og liggetid på boligsiden

Når sider som Boliga og Keybo er meget populære blandt boligjægerne skyldes det det i høj grad at siderne fortæller om huse og lejligheder er blevet sat ned i pris og hvor længe de egentlig har været til salg.

Og det er informationer som traditionelt holdes tæt til kroppen i branchen.

Alligevel har Danske Ejendomsmæglere ingen planer om at begynde at oplyse den slags detaljer på boligsiden.dk.

”Det er ikke en beslutning, som vi træffer i huj og hast, fordi et par netsider har lavet en statistik,” siger Thomas Torp.

Ifølge Thomas Torp er der flere overvejelser, man skal gøre, før man laver en liste med prisfald.

Eksempelvis kan det tænkes, at ejendomsmæglerne begyndte at regulere prisen ned med to hundrede kroner om dagen for at stå på listen og opnå ekstra opmærksomhed fra kunderne, fortæller Thomas Torp.

Jeg giver ikke op

Hos Keybo tager Kjeld Kosiara truslen om en aktiv blokering af netsiden med sindsro.

”Hvis Danske Ejendomsmæglere blokerer os, vil vi nok begynde at foretage os noget andet. Vi betragter boligsiden.dk som et monopol,” siger han.

Hvis Danske Ejendomsmæglere spærrer adgangen til boligsiden.dk’s data for keybo.dk vil Kjeld Kosiara forsøge at hente data alligevel.

Men han vil holde sig til dommen i sagen mellem Ofir og Home, der lovliggjorde såkaldt ”loyal dyblinkning”, hvor linkningen sker inden for markedsføringslovens rammer og sker til links der lovligt er gjort tilgængeligt på internettet.

”Jeg giver ikke op,” understreger Kjeld Kosiara.




IT-JOB

REMA 1000

Cloud-specialist

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Test Manager

Politiets Efterretningstjeneste

Digital workplace- /klientspecialister til PET
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere