Artikel top billede

Tokelau ser ikke ud af meget, men ti procent af webstederne fra koraløgruppen er inficerede med malware.

Websider fra Rumænien er Europas farligste

I Europa medfører det den største sikkerhedsrisiko at besøge rumænske og russiske websider. På verdensplan er det de helt små lande, der er de største syndere. Danske domæner hører til blandt de sikreste.

Websider fra små lande som eksempelvis koraløgruppen Tokelau er oftest inficerede med virus eller spyware.

Det viser en stor undersøgelse, der er gennemført af sikkerhedsselskabet McAfee.

McAfee har samlet informationer om 8,1 millioner websider og har udarbejdet en sikkerhedsrangering af de 256 topdomæner, der findes på nettet.

Undersøgelsen konkluderer, at der er store forskelle i gennemsnitssikkerheden mellem de forskellige topdomæner.

Småt er ikke godt

De værste syndere er de helt små lande. Ifølge tallene i undersøgelsen er 18,5 procent af websiderne fra Sao Tome, der har endelsen .st, inficerede.

Et ud af ti websteder med endelsen .tk har ligeledes problemer med malware.

.tk dækker over koraløgruppen Tokelau, der ligger i Polynesien i det sydlige Stillehav. Det er en meget lille region med blot 2000 indbyggere og et areal på 10 Km2.

Også topdomæner fra Niue (.nu) og Cocos Islands (.cc) er relativt farlige at surfe på.

.info har også problemer

Det er dog ikke kun topdomænerne, der har problemer med det gode rygte. Websider med .info i slutningen af adressen har også problemer med sikkerheden.

Ifølge McAfee var 7,5 procent af alle .info-sider skadelige for de besøgende. Desuden udsender 73 procent af websiderne med .info uønsket e-post.

Du kan dog roligt besøge sider fra Finland og Island, for disse lande kan prale med den højeste sikkerhed. Her er der kun registreret problemer med 0,1 procent af websiderne.

Danmark placerer sig som nummer 16 på listen, der gælder landene i Europa og Mellemøsten - lige efter Tyrkiet. På denne liste er det Rumænien og Rusland, som er de værste syndere, og man bør være på vagt, når man besøger sider med efternavnet .ro og .ru, mener McAfee.

Det eneste topdomæne, der er helt renset for skadelig kode er .gov, som benyttes af de offentlige amerikanske organisationer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
Vigtig opdatering på vej til Windows: Får omsider din HDR-skærm til at funkle
Microsofts Windows 10-styresystem vil i fremtiden kunne arbejde bedre med de flotte farver og den høje kontrast, som HDR-skærme tilbyder.
Computerworld
Apple pumper milliarder ind i optisk laser-selskab - rygterne tager til om nye planer
Apple smider nu 2,5 millarder kroner efter Apple-partneren II-VI der fremstiller optiske lasere. Og det kunne sætte skub i en VR-udvikling.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Overvåg kritiske industrielle systemer og beskyt dem mod angreb
Industrial Control Systems (ICS) udgør hjertet i alle forsynings- og produktionsvirksomheder og kan være overraskende sårbare overfor cyberangreb. Dette whitepaper giver et godt overblik over problematikker og muligheder for at sikre jeres systemer.