Artikel top billede

Ejendomsmæglerne må godt blokere for indhold

Ifølge Erhvervs- og Selskabsstyrelsen må ejendomsmæglerforeningen godt blokere for hjemmesider, der suger pris-oplysninger fra foreningens boligportal. Styrelsens giver dog samtidig klask over fingrene til de danske ejendomsmæglere.

Erhvervs- og Selskabsstyrelsen tilkendegav i går sit standpunkt i sagen om Dansk Ejendomsmæglerforening, der har forhindret andre websider i at offentliggøre data fra foreningens boligbørs, boligsiden.dk.

Styrelsen vil slet ikke tage stilling til om, det er i orden at blokere for andre, skriver gratisavisen Urban.

Ejendomsmæglerne bliver således frikendt. Det betyder, at de har ret til at lukke andre ude fra informationerne på boligsiden.

Solid opsang

Erhvervs- og Selskabsstyrelsen har dog også en række kritikpunkter, der giver ejendomsmæglerne en solid opsang.

Informationerne på boligsiden er dårlige og gamle og søgemaskinen virker ikke tilfredsstillende, hvilket stiller forbrugeren dårligt, lyder kritikken.

Ejendomsmæglerne har blokeret for, at andre websider med boligannoncer viderebringer oplysninger om blandt andet prisfald på boliger fra foreningens boligportal.

Dansk Ejendomsmæglerforeningen (DE) vil nemlig have stoppet alle, som vil lave websider om boliger, der indeholder data fra foreningens portal.

Styrtdyk

Sagen begyndte med blokeringen af boligsiden boliga.dk, som ud over salgspriser og andre fakta om huse fra boligsiden.dk også viste oplysninger om husprisernes styrtdyk.

Erhvervs- og Selskabsstyrelsen afkrævede kort efter en nærmere redegørelse fra mæglerforeningen.

Styrelsen mente nemlig, at blokeringen kunne være ulovlig.

Siden da har Erhvervs- og Selskabsstyrelsen overvejet, om DE skulle tvinges til at åbne for prisdata for andre websider, og nu har styrelsen truffet sin afgørelse.

Den vil ikke tage stilling til om, det er i orden at blokere for andre, skriver avisen Urban.

Thomas Torp, der er vicedirektør i DE siger til Urban, at foreningen vil overveje en ny udgave af websiden, der blandt andet vil indeholde den statistik over prisfald, som findes på boliga.dk.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Topdanmark forventer eksplosion i antal kundehenvendelser: Investerer massivt i teknologi til at løse udfordringen
Topdanmark står med et eksplosivt stigende antal kundehenvendelser i de kommende år, som en række nye teknologier skal afhjælpe. Der er dog ikke en konkret forretningscase for uprøvede teknologier, forklarer CTO Thomas Erichsen, som alligevel kaster massive investeringer efter nye værktøjer.
Computerworld
Ny rekord: Her er elbilen med den længste rækkevidde / Få timer til at Apple er klar med ny iOS 15 / Teslas vilde model S Plaid sætter fantomtid på hæderkronet bane
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.