Norsk forlag dropper DRM til fordel for vandmærke

Et norsk forlag har droppet den kontroversielle DRM-kopibeskyttelse og udruster i stedet mp3-filerne med et vandmærke mod piratkopiering.

Det norske forlag Lydbokforlaget vil sælge sine lydbøger i mp3-format. Firmaet dropper i den forbindelse DRM-kopibeskyttelsen, der medfører, at filerne ikke kan afspilles på alle mp3-afspillere.

I stedet indføres et indbygget vandmærke, som kan identificere køberen.

Branchen har generelt været skeptisk over for mp3-formatet, da formatet har været forbundet med manglende kopibeskyttelse, men det har Lydbokforlaget fundet en løsning på.

"Sikring mod ulovlig kopiering har været meget vigtig for os. Den traditionelle kopibeskyttelse har dog vist sig at skabe tekniske problemer ved afspilning af filerne, og derfor har vi valgt en anden løsning," siger forlagschef Herborg Hongset til digi.no.

"Vi har valgt en ny teknologi, der udstyrer lydfilerne med et vandmærke og et fingeraftryk. Det er usynligt og ikke hørbart," siger han.

Da lydfilerne ikke er kopibeskyttede med DRM, kan de afspilles på alle typer mp3-afspillere.

Køberen har ansvaret
Når filerne er hentet, stemples de med et digitalt mærke, der skal værne om ophavsretten og beskytte mod piratkopiering.

Mærket forsynes med informationer om, hvem der har købt produktet. Køberen pålægges således ansvaret for, at der ikke tages kopier til andet end privat brug.

Man har nemlig lov til at tage kopier til privat brug, mens anden kopiering og spredning af lydbøgerne er forbudt.

Vandmærket består af ikke hørbare informationer i lydfilen. Det påvirker således ikke filformatet eller brugen af lydfilerne.

Mærkningen indeholder en kode, der kan identificere kunden, som har købt den aktuelle fil, og den følger filen ligegyldig, hvor den gemmes.

Opdages en piratkopieret fil, kan firmaet spore kunden og holde vedkommende ansvarlig for misbruget.

Farvel til DRM
Flere, herunder Appel-chefen Steve Jobs, har argumenteret for, at der bliver mindre piratkopiering, hvis producenterne tilbyder produkter uden de irriterende begrænsninger, DRM-systemerne pålægger.

Det har det norske forlag taget til efterretning og satser på, at den nye mærkningsmetode vil give kunderne fornyet købelyst.

Forlaget har allerede lagt over 800 mp3-titler ud til download.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Tirsdag kårer Microsoft de bedste partnere i Danmark: Proactive og Delegate fører feltet an med flest nomineringer
Landets ypperste Microsoft-partnere bliver tirsdag hædret af Microsofts danske ledelse. 20 virksomheder har fået en indbydelse til det prestigefyldte arrangement. Her er et overblik over, hvem der er blevet nomineret.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.