ODF er stadig et uprøvet format

Både blandt politikere i USA og i en række europæske lande blæser der positive vinde for at bruge åbne dokumentstandarder som ODF. Forretningsverdenen er mere tøvende og sværger i stor stil til Microsoft produkter og formater.

Computerworld News Service: Den åbne dokumentstandard, ODF, vinder gehør blandt politikere i Europa og USA, der gerne ser standarden anvendt i de offentlige systemer.

Det ser anderledes ud i den private sektor, der i stor udstrækning holder sig til Microsoft og selskabets åbne format Open XML.

Gennem det seneste år har ODF-alliancen, der blandt andet tæller IBM og Sun, hjulpet med at få IDF op i momentum blandt regeringskontorer verdenen over.

Således har flere amerikanske delstater, heriblandt Oregon, Texas og Californien, netop vedtaget lovgivning der betyder at offentlige organisationer skal baserer deres teknologier på åbne standarder som ODF.

En række europæiske lande, heriblandt Danmark, Frankrig og Tyskland, anbefaler også brugen af åbne dokumentstandarder i de offentlige institutioner.

Virksomhederne tøver

Mens der er åbenhed og velvillighed i regeringskontorerne på begge sider af Atlanten, så ser det anderledes ud blandt virksomhederne.

”ODF har stadig ikke vundet forretningssektorens hjerte. Det er et område hvor Microsoft Office sidder godt fast,” siger open source analytiker i RedMonk Stephen O’Grady.

”Hvis ODF skal blive en succes så skal virksomhederne også tage open source alternativer til officepakken, som OpenOffice eller StarOffice, til sig,” siger han.

Direktør i ODF-alliancen, Marino Marcich, siger, at alliancen stadig vil fokusere mest at omvende regeringer og offentlige institutioner i den nærmeste fremtid. Han er dog klar over at nøglen til succes ligger i at få den private sektor med på ODF-vognen.

”ODF skal også blive udbredt blandt virksomheder. Det er ikke nok, at det kun er offentlige institutioner, der tager det til sig,” siger han.

Det næste skridt for ODF-alliancen er at få regeringen til at få mere handling bag deres intentioner om at anvende åbne dokumentstandarder, fortæller Marino Marcich.

Oversat af Christian Carlsen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere