ODF er stadig et uprøvet format

Både blandt politikere i USA og i en række europæske lande blæser der positive vinde for at bruge åbne dokumentstandarder som ODF. Forretningsverdenen er mere tøvende og sværger i stor stil til Microsoft produkter og formater.

Computerworld News Service: Den åbne dokumentstandard, ODF, vinder gehør blandt politikere i Europa og USA, der gerne ser standarden anvendt i de offentlige systemer.

Det ser anderledes ud i den private sektor, der i stor udstrækning holder sig til Microsoft og selskabets åbne format Open XML.

Gennem det seneste år har ODF-alliancen, der blandt andet tæller IBM og Sun, hjulpet med at få IDF op i momentum blandt regeringskontorer verdenen over.

Således har flere amerikanske delstater, heriblandt Oregon, Texas og Californien, netop vedtaget lovgivning der betyder at offentlige organisationer skal baserer deres teknologier på åbne standarder som ODF.

En række europæiske lande, heriblandt Danmark, Frankrig og Tyskland, anbefaler også brugen af åbne dokumentstandarder i de offentlige institutioner.

Virksomhederne tøver
Mens der er åbenhed og velvillighed i regeringskontorerne på begge sider af Atlanten, så ser det anderledes ud blandt virksomhederne.

”ODF har stadig ikke vundet forretningssektorens hjerte. Det er et område hvor Microsoft Office sidder godt fast,” siger open source analytiker i RedMonk Stephen O’Grady.

”Hvis ODF skal blive en succes så skal virksomhederne også tage open source alternativer til officepakken, som OpenOffice eller StarOffice, til sig,” siger han.

Direktør i ODF-alliancen, Marino Marcich, siger, at alliancen stadig vil fokusere mest at omvende regeringer og offentlige institutioner i den nærmeste fremtid. Han er dog klar over at nøglen til succes ligger i at få den private sektor med på ODF-vognen.

”ODF skal også blive udbredt blandt virksomheder. Det er ikke nok, at det kun er offentlige institutioner, der tager det til sig,” siger han.

Det næste skridt for ODF-alliancen er at få regeringen til at få mere handling bag deres intentioner om at anvende åbne dokumentstandarder, fortæller Marino Marcich.

Oversat af Christian Carlsen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TDCH A/S
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere






Premium
TDC trak sig fra fiberudrulning og smækkede med døren i Slagelse Kommune: Nu graver TDC igen i kommunen
Efter flere måneders stridigheder mellem TDC og Slagelse Kommune valgte teleselskabet af afblæse fiberudrulningen i byen. Nu viser det sig, at Danmarks største teleselskab igen graver fibernet ned i kommunen.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Få arkitekturen på plads uden omfattende specialtilpasninger eller kodefærdigheder
I dette whitepaper får du en indsigt i KMDs WorkZone informationsplatform til private og offentlige virksomheder. Med WorkZone kan du modellere din specialiserede forretningsunderstøttelse entitet for entitet, opgave for opgave, proces for proces, så informationsarkitekturen flugter meget præcist med krav og ønsker. Og fordi KMD WorkZone er baseret på standardkomponenter og bliver driftet af KMD, er der altid styr på sikkerhed, governance og compliance. Dette whitepaper beskriver, hvordan KMD WorkZone fungerer som navet i en samlet informationsarkitektur på tværs af systemlandskabet og de enkelte fagløsninger. KMD WorkZone til understøttelse af eksempelvis Case Management, Records Management, Content Management, Contract Lifecycle Management og en række andre datadiscipliner uden behov for omfattende analyse, modellering eller konfigurationsprojekter.