Toshiba snupper HD-føringen i Europa

Elskere af europæiske film skal i øjeblikket købe sig en HD-DVD-afspiller. Formatet står nemlig stærkt i Europa.

Slaget mellem Toshiba og Sony om hvem der skal løbe af med fremtidens højopløste videoformat bølger stadig frem og tilbage, skriver Financial Times.

Senest har den europæiske filmbranche givet lyd fra sig, og det er en lyd, der klinger rart i HD-DVD-tilhængernes ører.

En lang række af de europæiske dvd- og filmproducenter vælger nemlig Toshibas HD-DVD-format i stedet for det konkurrerende Blu-ray-format fra Sony, skriver Financial Times.

Tidligere tal fra det amerikanske marked har ellers indikeret, at Sony har overhalet HD-DVD.

Opgørelserne over solgte enheder i USA viser, at der er blevet solgt tre Blu-ray enheder, hver gang der er blevet solgt to HD-DVD-afspillere.

HD-DVD-afspillere er derimod mest udbredt i Europa.

Sony har satset på USA
Selv om mange mener, at slaget om formatet skal udkæmpes i Hollywood, må man ikke undervurdere Europas rolle.

Europæiske film står nemlig for 30 procent af det engelske marked, 40 procent af det tyske og godt halvdelen af det franske.

I Europa ser tendensen i øjeblikket også ud til at gå i den modsatte retning af den amerikanske, skriver Financial Times.

Mere end 35 Europæiske film er i øjeblikket tilgængelige på HD-DVD, mens der blot er ti titler på Blu-ray.

De store producenter som Studio Canal and Pathé i Frankrig, DeAPlaneta i Spanien og Nixbu i Tyskland har desuden annonceret, at de vil bruge Toshibas HD-teknologi.

Sony indrømmer, at firmaet har koncentreret indsatsen i Amerika, hvilket har åbnet en dør for blandt andet Toshiba og Microsoft, der begge satser på HD-DVD.

"Det skyldes, at vi hidtil ikke har ment, at de europæiske producenter har været klar," siger David Walstra, der er vicedirektør i Europe's Blu-Ray Disc Association til Financial Times.

"Samtidig er omkostningerne af større betydning for de Europæiske producenter, da de har et begrænset publikum. De ønsker derfor, at udgive film på den billigste og mest udbredte platform."

David Walstra mener sagtens dog, at Sony kan overføre resultaterne fra USA til det europæiske marked.

Dyr fabrikation
Ifølge Financial Times har de europæiske filmproducenter dog stadig mere fidus til, at HD-DVD bliver mest udbredt og billigst at producere.

Specielt efter flere kinesiske hardware-producenter har meldt sig klar til at sende billige HD-DVD-maskiner på markedet i løbet af 2007.

Produktionsprisen er samtidig en væsentlig begrundelse for at vælge HD-DVD.

I dag kan en almindelig dvd-producent skifte til HD-DVD-produktion ved en opgradering af udstyret. Vil man derimod udgive Blu-ray-titler, skal hele udstyret skiftes ud.

"Skal man i gang med at producere HD-DVD-udgivelser koster et fabrikationsapparat til 40.000 diske om dagen cirka 5,5 millioner kroner."

"Et anlæg til Blu-ray koster mere end det dobbelte og produktionen ligger kun et sted mellem 10 og 15.000 daglige kopier," oplyser Laurent Villaume, der er direktør for en fransk dvd-fabrik til finansavisen.

De lavere produktionsomkostninger gør det billigere for filmproducenterne at udsende deres materiale på HD-DVD.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Energinet udskyder kæmpe-outsourcing til KMD med flere måneder: ""Vi er blevet klogere, og derfor rykker vi datoen"
Interview: Den store transitionen i Energinets omfattende outsourcing-aftale med KMD er udskudt i tre måneder. "Vi er blevet klogere, og derfor rykker vi datoen," siger selskabets CIO, Morten Gade Christensen. Få indblik i forløbet her.
Computerworld
TDC ruller gratis fiber ud til 5.100 danske husstande - se adresserne her
TDC går i gang med at udruller fiber til tusindvis af danske husstande i Odens, Nordsjælland og Storkøbenhavn. Se hvor TDC’s gravemaskiner kommer forbi med tilbud om gratis fiber-opkobling.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Minimér spildtid og understøt det nye arbejdsliv med effektive videomøder
Under nedlukningen i foråret 2020 vænnede dine medarbejdere sig til at mødes via Microsoft Teams. Men mange blev frustrerede over at vende tilbage til kontoret og opdage, at dette – nu helt essentielle! – møderedskab ikke fungerede særligt godt sammen videoudstyret i mødelokalerne. Nu bygger en ny løsning endelig bro mellem Teams og verdens nok mest udbredte og velfungerende løsning til professionelle videomøder – Cisco Webex. Det kan du læse mere om i denne korte og præcise gennemgang af løsning og muligheder fra NetDesign.