Microsoft: Dele af Silverlight bliver open source

Microsoft har overraskelser med til MIX showet '07 i næste uge. Kilder siger, at virksomheden blandt andet vil gøre dele af Silverlight-koden tilgængelig for open source-udviklerne.

Computerworld News Service: Microsoft vil efter sigende vise sig fra en ny og venligere side overfor open source bevægelsen og frigive dele af koden til virksomhedens Silverlight-teknologi ved MIX 07 showet, der åbner i næste uge.

Kilder siger desuden, at Microsoft vil udgive en beta-version af Silverlight, der er en browser plug-in, som giver web-designere mulighed for at anvende video og interaktive medieoplevelser gennem selve hjemmesiden.

Teknologien udnytter Vistas grafiske skelet og Windows Presentation Foundation (WPF).

Microsoft markedsfører teknologien som en direkte konkurrent til Adobes Flash redskab og leverings- mekanisme til rigt multimedieindhold på nettet.

Det var ikke muligt at få oplyst hvilke dele af Silverlight, der bliver gjort tilgængelig for open source-folket.

Den endelige version af Microsofts værktøjskasse, Expression, til udvikling af internet-applikationer bliver muligvis også fremvist ved MIX 07, selv om Microsoft ifølge virksomhedens udviklingsplanstadig har to måneder tilbage til at arbejde på redskabet.

Microsoft har udtalt, at Expression er klar inden slutningen af juni.

Microsoft håber, at Expression kan komme til at fungere som et alternativ til Adobes nylige udgivelse, Creative Suite 3, og virksomhedens udviklere håber desuden, at de, der bruger Silverlight, vil bruge Expression som værktøjskasse.

Microsofts forholdsvis utraditionelle skridt i retning af open-source bevægelsen er sandsynligvis en reaktion på Adobes udtalelse tidligere på ugen om, at virksomheden vil open source dele af dens Flex RIA udviklingsmiljø, før året er omme.

Microsoft var vært for det første MIX-show sidste år, og håbede derved at appellere til RIA-udviklerne, som er et publikum Microsoft ikke hidtil har haft så meget held med.

Adobe er ikke den eneste konkurrent, Microsoft står overfor på RIA-fronten.

Et lille firma i Silicon Valley, der hedder Laszlo Systems, har også et sofistikeret redskab til at bygge RIA’er med og har allerede udgivet en open source version af redskabet, der hedder OpenLaszlo, som giver udviklere mulighed for at bygge både Flash- og Ajax-baserede applikationer.

Oversat af Ditte Thøgersen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.