Microsoft: Dele af Silverlight bliver open source

Microsoft har overraskelser med til MIX showet '07 i næste uge. Kilder siger, at virksomheden blandt andet vil gøre dele af Silverlight-koden tilgængelig for open source-udviklerne.

Computerworld News Service: Microsoft vil efter sigende vise sig fra en ny og venligere side overfor open source bevægelsen og frigive dele af koden til virksomhedens Silverlight-teknologi ved MIX 07 showet, der åbner i næste uge.

Kilder siger desuden, at Microsoft vil udgive en beta-version af Silverlight, der er en browser plug-in, som giver web-designere mulighed for at anvende video og interaktive medieoplevelser gennem selve hjemmesiden.

Teknologien udnytter Vistas grafiske skelet og Windows Presentation Foundation (WPF).

Microsoft markedsfører teknologien som en direkte konkurrent til Adobes Flash redskab og leverings- mekanisme til rigt multimedieindhold på nettet.

Det var ikke muligt at få oplyst hvilke dele af Silverlight, der bliver gjort tilgængelig for open source-folket.

Den endelige version af Microsofts værktøjskasse, Expression, til udvikling af internet-applikationer bliver muligvis også fremvist ved MIX 07, selv om Microsoft ifølge virksomhedens udviklingsplanstadig har to måneder tilbage til at arbejde på redskabet.

Microsoft har udtalt, at Expression er klar inden slutningen af juni.

Microsoft håber, at Expression kan komme til at fungere som et alternativ til Adobes nylige udgivelse, Creative Suite 3, og virksomhedens udviklere håber desuden, at de, der bruger Silverlight, vil bruge Expression som værktøjskasse.

Microsofts forholdsvis utraditionelle skridt i retning af open-source bevægelsen er sandsynligvis en reaktion på Adobes udtalelse tidligere på ugen om, at virksomheden vil open source dele af dens Flex RIA udviklingsmiljø, før året er omme.

Microsoft var vært for det første MIX-show sidste år, og håbede derved at appellere til RIA-udviklerne, som er et publikum Microsoft ikke hidtil har haft så meget held med.

Adobe er ikke den eneste konkurrent, Microsoft står overfor på RIA-fronten.

Et lille firma i Silicon Valley, der hedder Laszlo Systems, har også et sofistikeret redskab til at bygge RIA’er med og har allerede udgivet en open source version af redskabet, der hedder OpenLaszlo, som giver udviklere mulighed for at bygge både Flash- og Ajax-baserede applikationer.

Oversat af Ditte Thøgersen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere