Microsoft: Dele af Silverlight bliver open source

Microsoft har overraskelser med til MIX showet '07 i næste uge. Kilder siger, at virksomheden blandt andet vil gøre dele af Silverlight-koden tilgængelig for open source-udviklerne.

Computerworld News Service: Microsoft vil efter sigende vise sig fra en ny og venligere side overfor open source bevægelsen og frigive dele af koden til virksomhedens Silverlight-teknologi ved MIX 07 showet, der åbner i næste uge.

Kilder siger desuden, at Microsoft vil udgive en beta-version af Silverlight, der er en browser plug-in, som giver web-designere mulighed for at anvende video og interaktive medieoplevelser gennem selve hjemmesiden.

Teknologien udnytter Vistas grafiske skelet og Windows Presentation Foundation (WPF).

Microsoft markedsfører teknologien som en direkte konkurrent til Adobes Flash redskab og leverings- mekanisme til rigt multimedieindhold på nettet.

Det var ikke muligt at få oplyst hvilke dele af Silverlight, der bliver gjort tilgængelig for open source-folket.

Den endelige version af Microsofts værktøjskasse, Expression, til udvikling af internet-applikationer bliver muligvis også fremvist ved MIX 07, selv om Microsoft ifølge virksomhedens udviklingsplanstadig har to måneder tilbage til at arbejde på redskabet.

Microsoft har udtalt, at Expression er klar inden slutningen af juni.

Microsoft håber, at Expression kan komme til at fungere som et alternativ til Adobes nylige udgivelse, Creative Suite 3, og virksomhedens udviklere håber desuden, at de, der bruger Silverlight, vil bruge Expression som værktøjskasse.

Microsofts forholdsvis utraditionelle skridt i retning af open-source bevægelsen er sandsynligvis en reaktion på Adobes udtalelse tidligere på ugen om, at virksomheden vil open source dele af dens Flex RIA udviklingsmiljø, før året er omme.

Microsoft var vært for det første MIX-show sidste år, og håbede derved at appellere til RIA-udviklerne, som er et publikum Microsoft ikke hidtil har haft så meget held med.

Adobe er ikke den eneste konkurrent, Microsoft står overfor på RIA-fronten.

Et lille firma i Silicon Valley, der hedder Laszlo Systems, har også et sofistikeret redskab til at bygge RIA’er med og har allerede udgivet en open source version af redskabet, der hedder OpenLaszlo, som giver udviklere mulighed for at bygge både Flash- og Ajax-baserede applikationer.

Oversat af Ditte Thøgersen


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Analytics, BI og big data: Få succes med de nye løsninger og teknologier

En række nye koncepter og teknologier vinder i disse år frem under kategorierne analytics, BI og big data. Det er et it-område i en rivende udvikling. Bliv klogere på de nye teknologier på denne konference.

24. april 2019 | Læs mere


Industri 4.0: IoT, data og den afgørende kobling til forretningen

På dette roundtable tager vi udgangspunkt i mulighederne inden for Industri 4.0, herunder Internet of Things i og uden for virksomheden samt de nye muligheder for ændrede kunderelationer. Rundbordsdiskussionen ledes af Computerworlds erfarne chefredaktør Lars Jacobsen og krydres med eksempler og erfaringer fra blandt andet Beijer Electronics. Undervejs vil der være rig lejlighed til at netværke med de øvrige deltagere og lære af deres erfaringer.

24. april 2019 | Læs mere


Digital Innovation Summit: Innovation og strategi - fra ide til forretning

I de bedste virksomheder er digitaliseringen og innovationen godt på vej til at flytte ud ad it-afdelingen og ind i hele virksomheden, hvor alle afdelinger tænker i nye processer og innovation. På Digital Innovation Summit kan du høre om konkrete projekter, værktøjer og metoder til at sat din digitale innovation og forretningsudvikling på skinner.

25. april 2019 | Læs mere


Premium
Dansk iværksætter står bag et af Europas hurtigst voksende it-selskaber: Her er hele historien om hans op- og nedture
Det danske it-selskab Anytech365 leverer så høje vækstrater, at det er kommet med på Financial Times liste over de hurtigst voksende virksomheder i Europa. Her er historien om den danske iværksætter Janus Rægaard Nielsen, der har to konkurser bag sig og leder virksomheden fra Marbella.
Computerworld
Overblik: Så meget betaler danske virksomheder i løn til it-medarbejderne - se listerne her
Overblik: Der er meget stor forskel på løn-niveauet for it-medarbejderne i de danske virksomheder. Få overblikket over, hvor lønnen er højest og lavest her.
CIO
SAP's nye nordiske direktør: "De seneste uger har jeg besøgt en del kunder her i Norden - og alle talte om at vende tilbage til en eller anden form for standard."
Det store ryk til cloud brød med mange års it-konsolidering og skabte komplicerede it-miljøer. Men nu peger kundernes kompas den anden vej, fortæller erfaren SAP-boss efter nordisk rundrejse.
White paper
It-sikkerheden afhænger af dig!
Du kender det sikkert. En kollega vil dele en fil med navne, mailadresser og andre personlige data fra jeres Salesforce database, med en partner i EU. Vedkommende beslutter at smide en Excel-fil i DropBox og sender et link til partneren til download. En anden kollega skal bruge en kundes bankoplysninger for at kunne lave en overførsel, så kunden sender selvfølgelig en e-mail med alle bankoplysninger. Ovenstående er blot to eksempler på det, der sker flere gange dagligt. Nemlig tilfælde hvor der skal deles følsomme oplysninger, hvor der er meget dårlig datasikkerhed. Det er en konstant stressfaktor for de sikkerhedsansvarlige i it. Derfor er det en absolut nødvendighed, at have de rigtige værktøjer og teknologier, for at gøre samarbejdet med andre virksomheder, så smertefrit som muligt. Det kan du læse mere om, hvordan du opnår i dette white paper.