Tusindvis af gratis Microsoft-produkter til studerende

Hver måned henter danske it-studerende 4.000 gratis eksemplarer af populære Microsoft-programmer ned fra nettet. Det er nemlig muligt gennem en aftale med uddannelsesstederne.

Hver måned henter danske it-studerende og undervisere op mod 4.000 dyre programmer fra softwaregiganten Microsoft gratis ned fra nettet.

Mere end 50 danske undervisningsafdelinger har nemlig en aftale med Microsoft, der giver hele undervisningsafdelingen lov til at hente over 125 forskellige stykker software gratis fra en server på nettet.

Software for store summer

Ifølge Henrik Westergaard Hansen, academic developer evangelist i Microsoft, er det svært at fastsætte, hvor mange penge Microsoft forærer programmer væk for hver måned.

Men med stort set samtlige programmer undtagen Office på foræringslisten, er der tale om store værdier.

”Vi har temmelig mange transaktioner på systemet, hvor der bliver downloadet båse Visual Studio, Vista og XP. Så det er rigtig mange penge,” siger Henrik Westergaard Hansen.

Tilbuddet til landets studerende, der er kendt som msdn aa, (Microsoft developer network academic alliance) blev for godt halvandet år siden lagt oven i de såkaldte Campus Agreement og School Agrement.

Det betyder, at skoler, der i forvejen har sådan en aftale, også kan tilbyde de studerende de gratis programmer uden meromkostninger.

Men Msdn aa kan også købes separat for 800 dollar, fortæller Henrik Westergaard Hansen.

Valgfag kan give gratis software

Det er således ikke kun it-studerende på landets universiteter, der har glæde af de mange gratis programmer.

Også gymnasie- og handelsskoleelever kan hente programmerne, hvis skolen eksempelvis tilbyder valgfag i et it-relateret fag, fortæller Henrik Westergaard Hansen.

”Vi har det her software for at sikre, at de studerende som tager en software- eller it-teknisk uddannelse rent faktisk har adgang til vores software,” siger Henrik Westergaard Hansen.

Og den målsætning ser ud til at være opfyldt for softwaregiganten.

4.000 stykker software hver måned

Med 4.000 stykker gratis software om måneden i løbet af de sidste halvandet år, har mange af de danske it-studerende i al fald sikret sig viden om firmaets produkter.

I praksis er det skolerne selv, der styrer hvad og hvor mange programmer de studerende må hente ned fra nettet, når først aftalen er indgået.

Men de behøver ikke nøjes med et par stykker software på listen.

”Vi opfordrer normalt til god pli. Og det betyder en version af hvert program per studerende,” siger Henrik Westergaard Hansen.

Foræring har et formål

Selvom undervisningsinstitutionerne betaler for aftalen, er der i praksis er der tale om et gratis produkt.

Og Henrik Westergaard Hansen mener, at det er åbenlyst, hvorfor Microsoft i praksis forærer programmerne væk.

”Det kan kun være til gavn for os på den lange bane, at de studerende har kendskab til platformen, så de kan gå ud og agere som rådgivere eller udviklere senere hen,” siger han.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere