Der bliver intet dramatisk skifte i brands, lyder det fra Henrik Clausen, administrerende direktør for Sonofon og Cybercity.

Telenor: Tele2 og Sonofon skal ikke fusioneres

Telenor vil ikke bryde med Tele2's brand lige med det samme. Til gengæld vil overtagelsen af Tele2 betyde store besparelser, der skal investeres for at forbedre Telenors position på det danske telemarked.

Telenors opkøb af Tele2 vil ikke få umiddelbar betydning for Tele2's produkter og kunder. I hvert fald ikke inden for de første to år, lyder meldingen fra den nye store spiller på telemarkedet.

"Med opkøbet skal vi ikke til at tilbyde det samme produkt til den samme homogene målgruppe, men derimod forskellige produkter til forskellige målgrupper," fastslog administrerende direktør for Sonofon og Cybercity i Danmark, Henrik Clausen, i dag på et pressemøde.

Han sad selv ved forhandlingsbordet, da Cybercity blev solgt til den skandinaviske telegigant Telenor for to år siden. Udover Sonofon og Cybercity ejer Telenor blandt andet også CBB Mobil.

Markedsføringen af Tele2 vil også fortsætte nogenlunde uforandret efter, at Telenor overtager Tele2.

"Vi overvejer dog gradvist at blande Tele2 ind i vores andre varemærker, men hverken kunder eller medarbejdere vil opleve et dramatisk skift i brands," siger han.

Overtagelsen kan dog betyde, at Tele2-kunder skal have skiftet udstyr til deres bredbånd, men det vil ifølge direktøren heller ikke kunne mærkes som en større forstyrrelse.

"Vi har ingen konkrete planer om udstyret på nuværende tidspunkt. Men det er da klart, at det kan komme på tale, at Tele2-kunder skal have skiftet netudstyret ud," udtaler Henrik Clausen.

Kæmpebesparelser skal bruges til investeringer
På et større plan vil sammenfaldet af Tele2's og Cybercity's udstyr på terminalerne ifølge Henrik Clausen kunne spare "et betydeligt tre-cifret millionbeløb".

"Vi vil få konsolideret netværket, så Tele2-kunderne vil opleve en bedre og hurtigere service. Og både forbedring af kundeservice og besparelsen er naturligvis noget, som vi har haft med i overvejelserne for overtagelsen," siger han.

Henrik Clausen afviser, at det ene selskabs udstyr vil stå og samle støv.

"Vi kan konfigurere det således, at vi vil få mest ud af det fælles udstyr. Og det betragtelige millionbeløb vi sparer, vil vi benytte til at fortsætte vores tunge investeringer på både 3G mobil- og bredbåndsmarkedet," siger han.

Efter opkøbet vil det nye Telenor sidde på 27,9 procent af mobilmarkedet samt på 14,5 procent af bredbåndsmarkedet.

I begge tilfælde ligger Telenor på en samlet andenplads efter TDC, der ligger førende med henholdsvis 40,8 procent mobilmarkedet og 56,6 procent på bredbåndsmarkedet.

"Men man skal forholde sig til, at vi har satset hårdt på rigtigt bredbånd i form af ADSL og ADSL2, som er fremtiden, og har ikke mange kunder på de små hastigheder," afslutter Henrik Clausen.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
ED-Data A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 1

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

02. juni 2020 | Læs mere


Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 2

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

03. juni 2020 | Læs mere


Online webinar: Automatisering i dit datacenter – deltag og se hvordan!

Den der ikke automatiserer, repeterer hver gang. Med Ansible Tower får du dokumenteret og versioneret infrastrukturen, og du får mulighed for at lave udviklings- og testmiljøer. Se hvordan du gør i praksis.

03. juni 2020 | Læs mere


Premium
Her er forårets mest lovende computere
2020 er en lovende årgang, når det gælder bærbare maskiner. Overraskende mange af dem er endda velegnede til de fleksible arbejdspladser, som corona-pandemien dikterer.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
10 spændende lederstillinger, som er ledige netop nu
Der er stadigvæk mange ledige it-job. Vi har fundet en række spændende lederstillinger, som du kan søge med det samme.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.