Artikel top billede

Der bliver intet dramatisk skifte i brands, lyder det fra Henrik Clausen, administrerende direktør for Sonofon og Cybercity.

Telenor: Tele2 og Sonofon skal ikke fusioneres

Telenor vil ikke bryde med Tele2's brand lige med det samme. Til gengæld vil overtagelsen af Tele2 betyde store besparelser, der skal investeres for at forbedre Telenors position på det danske telemarked.

Telenors opkøb af Tele2 vil ikke få umiddelbar betydning for Tele2's produkter og kunder. I hvert fald ikke inden for de første to år, lyder meldingen fra den nye store spiller på telemarkedet.

"Med opkøbet skal vi ikke til at tilbyde det samme produkt til den samme homogene målgruppe, men derimod forskellige produkter til forskellige målgrupper," fastslog administrerende direktør for Sonofon og Cybercity i Danmark, Henrik Clausen, i dag på et pressemøde.

Han sad selv ved forhandlingsbordet, da Cybercity blev solgt til den skandinaviske telegigant Telenor for to år siden. Udover Sonofon og Cybercity ejer Telenor blandt andet også CBB Mobil.

Markedsføringen af Tele2 vil også fortsætte nogenlunde uforandret efter, at Telenor overtager Tele2.

"Vi overvejer dog gradvist at blande Tele2 ind i vores andre varemærker, men hverken kunder eller medarbejdere vil opleve et dramatisk skift i brands," siger han.

Overtagelsen kan dog betyde, at Tele2-kunder skal have skiftet udstyr til deres bredbånd, men det vil ifølge direktøren heller ikke kunne mærkes som en større forstyrrelse.

"Vi har ingen konkrete planer om udstyret på nuværende tidspunkt. Men det er da klart, at det kan komme på tale, at Tele2-kunder skal have skiftet netudstyret ud," udtaler Henrik Clausen.

Kæmpebesparelser skal bruges til investeringer

På et større plan vil sammenfaldet af Tele2's og Cybercity's udstyr på terminalerne ifølge Henrik Clausen kunne spare "et betydeligt tre-cifret millionbeløb".

"Vi vil få konsolideret netværket, så Tele2-kunderne vil opleve en bedre og hurtigere service. Og både forbedring af kundeservice og besparelsen er naturligvis noget, som vi har haft med i overvejelserne for overtagelsen," siger han.

Henrik Clausen afviser, at det ene selskabs udstyr vil stå og samle støv.

"Vi kan konfigurere det således, at vi vil få mest ud af det fælles udstyr. Og det betragtelige millionbeløb vi sparer, vil vi benytte til at fortsætte vores tunge investeringer på både 3G mobil- og bredbåndsmarkedet," siger han.

Efter opkøbet vil det nye Telenor sidde på 27,9 procent af mobilmarkedet samt på 14,5 procent af bredbåndsmarkedet.

I begge tilfælde ligger Telenor på en samlet andenplads efter TDC, der ligger førende med henholdsvis 40,8 procent mobilmarkedet og 56,6 procent på bredbåndsmarkedet.

"Men man skal forholde sig til, at vi har satset hårdt på rigtigt bredbånd i form af ADSL og ADSL2, som er fremtiden, og har ikke mange kunder på de små hastigheder," afslutter Henrik Clausen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere