IBM vinder femårig it-aftale med Mærsk

A.P. Møller - Mærsk og IBM har indgået en femårig kontrakt, der gennem blandt andet stordriftsfordele skal sikre Mærsk store besparelser på omkostninger til drift og vedligehold.

Mærsk og IBM fortsætter deres mangeårige samarbejde ved at indgå en femårig kontrakt vedrørende drift, vedligehold og andre facility management-ydelser.

"Aftalen vil styrke vores forretning med en skalérbar og fleksibel infrastruktur. Den vil også gøre det muligt for os at sænke omkostningerne betydeligt – på basis af IBM’s globale leverancekompetence," siger Eivind Kolding, partner og administrerende direktør for containerforretningen i A.P. Møller - Mærsk Gruppen i en pressemeddelelse.

Blandt IBM's "globale leverancekompetence" er 52.000 medarbejdere i Indien, der skal være med til at sikre lavere omkostninger for it-delen af A.P. Møller - Mærsk Gruppen.

Tilbage til Mærsk Data
Kontrakten, som dækker drift og support, bygger på eksisterende aftaler, som går tilbage til IBM's overtagelse af det tidligere Mærsk Data i 2004.

Som en del af den nye aftale bliver IBM ansvarlig for leverancen af integrerede, end-to-end facility management-ydelser, hvilket omfatter en betydelig del af de forretningsløsninger og den it-drift, der ligger i A.P. Møller - Mærsk-koncernen.

Værdien af kontrakten er ikke offentliggjort.

Computerworld har tidligere afsløret, at netop IBM og Mærsk-gruppen i stor stil har haft hemmelige job-kartel-aftaler med hinanden.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Tirsdag kårer Microsoft de bedste partnere i Danmark: Proactive og Delegate fører feltet an med flest nomineringer
Landets ypperste Microsoft-partnere bliver tirsdag hædret af Microsofts danske ledelse. 20 virksomheder har fået en indbydelse til det prestigefyldte arrangement. Her er et overblik over, hvem der er blevet nomineret.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Her skal du passe på: Rapport fra cyberkrigens frontlinje
I 2020 blev cyberangreb hyppigere og stadig mere alvorlige, og i CrowdStrike Services Cyber Front Lines Report 2020 har du læse, hvor udfordringerne er størst. Rapporten dokumenterer blandt andet, at 63 pct. af alle angreb var økonomisk motiverede – og at hovedparten af angriberne benytter ransomware. Samtidigt bliver de afkrævede beløb større og større, og de kriminelle truer nu ikke kun med at slette data. Stadig oftere sker det, at de cyberkriminelle aktivt analyserer data og undersøger, om der kan sættes trumf på truslen ved true med at lække eller sælge følsomme informationer.