Artikel top billede

Nicholas Negroponte skælder Intel ud, fordi han mener, at giganten forsøger at presse den billige XO-computer ud af markedet.

Rasende Negroponte beskylder Intel for prisdumping

Intel skulle skamme sig, raser Nicholas Negroponte, formand for One Laptop Per Child-projektet. Han mener, at Intel dumper priserne på selskabets lavpris-bærbare Classmate. Intel afviser kritikken.

"Intel forsøger at drive os ud af markedet og skulle skamme sig," lyder den hårde kritik fra Nicholas Negroponte, formand for One Laptop Per Child-organisationen, der står bag folke-pc'en XO til udviklingslande.

Nicholas Negroponte skælder Intel ud, fordi han mener, at giganten forsøger at presse den billige XO-computer ud af markedet.

De hårde beskyldninger blev fremsat i det amerikanske tv-program 60 Minutes på CBS.

Der er gået konkurrence i at sælge computere til verdens fattigste.

Vil tjene penge

Mens One Laptop Per Child-projektet, der blandt andet støttes af AMD, er et non-profit projekt, så er Intel også gået ind på markedet for de fattigste på rent kommercielle vilkår.

One Laptop Per Child-projektet går ud på at fremstille en bærbar computer, der er så billig, at alle børn i hele verden kan få en. Projektets målsætning er at skabe en bærbar til 100 dollar.

I disse måneder testes computeren i nogle af de lande, der har vist interesse for projektet.

I den nærmeste fremtid skal der afgives flere ordrer, hvis produktion i stor skala skal sættes i gang.

Konkurrencen om de fattige

Hos Intel, hvis bestyrelsesformand Craig Barrett åbent vedstår, at firmaet aktivt forsøger at fremhæve Classmaten i forhold til XOen, afviser ledelsen alle beskyldninger om at presse OLPC ud af markedet.

"Vi vil ikke presse ham ud af markedet. Vi vil give unge mennesker muligheder," siger Craig Barrett til CBS.

Negroponte har tidligere fremført lignende kritik af Intel. Han mener, at baggrunden for konflikten er den indædte rivalisering mellem AMD og Intel.

Intels Classmate koster i dag over 200 dollar, cirka 1.100 kroner, mens OLPCs XO koster cirka 176 dollar eller 950 kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere