Den konservative arbejdsmarkedsordfører, Lars Barfod, er lodret uenig med beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) i jobkartel-sagen.

V og K rygende uenige om jobkartel-lovgivning

Venstres beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen foretrækker, at firmaer selv fjerner jobkarteller, mens De Konservatives næstformand, Lars Barfod, kræver lovindgreb

De to regeringspartier, Venstre og De Konservative, er på kolisionskurs i kølvandet på A.P. Møller - Mærsks meldning i sidste uge om, at selskabet fjerner sin jobkartel-aftale med IBM.

Beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) kalder det et klogt træk og siger, at det er at foretrække frem for lovgivning.

"Jeg kan kun opfordre andre til at følge A.P. Møller-Mærsks eksempel. Det er klart at foretrække frem for lovgivning." siger ministeren til Computerworld

De Konservatives arbejdsmarkedsordfører, Lars Barfod, har imidlertid en helt anden reaktion på selskabets udmeldning.

"Det konservative Folkeparti vil presse på for at få gennemført en regulering af disse aftaler, når Folketinget mødes igen efter sommeren." siger næstformanden, der samtidig udtrykker glæde over rederigigantens beslutning.

Ny splid
Uenigheden er blot den seneste i regeringssamarbejdet.

I sidste uge har bølgerne gået højt om, hvorvidt skatten skal sættes ned eller ej.

Her kræver De Konservative en skattenedsættelse, mens Venstre holder fast i skattestoppet.

Politiske analytikere har forklaret, at de konservatives nye markante kurs er en direkte konsekvens af presset fra Ny Alliance, der lover en skat på 40 procent til alle.

Nødvendig lov
I jobkartel-sagen står oppostionen på sidelinien med et lovforslag mod jobkarteler, der skal andenbehandles i folketinget på fredag.

Selvom Socialdemokraterne glæder sig over meldingen fra A.P. Møller, mener partiet ikke, at det ændrer ved at der bør komme en lov.

"Nu mangler vi bare at beskæftigelsesministeren vil være med til at give alle lønmodtagere de samme rettigheder, således at de ikke er afhængige af at deres arbejdsgiver opfører sig anstændigt," siger arbejdsmarkedsordfører Thomas Adelskov fra Socialdemokraterne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Dette smartwatch er som skabt til at krydse Gobi-ørkenen – men det fungerer også fint herhjemme
Garmin Instinct Solar er et af de første smart-ure, som slet ikke behøver at blive opladet – det har sin fordele og naturligvis også sine begrænsinger.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.