Krak-direktør: Google og Microsoft tvinger os til salg

Netgiganter som Google og Microsoft truer Kraks forretning, og derfor takkede virksomheden ja til at blive overtaget af konkurrenten Eniro. Kraks direktør forlader virksomheden i forbindelse med ejerskiftet.

Det var frygten for fremtiden, der fik Krak til at acceptere et købstilbud fra den svenske konkurrence Eniro, der overtager den 237 år gamle virksomhed for 400 millioner kroner.

"Da vi vovede ud os på internettet, vovede vi os også ud på isen," siger den nu forhændværende Krak-direktør Ove Leth-Sørensen.

Krak kæmper nemlig imod giganter som Yahoo, Google og Microsoft, og samtidig har de kunnet se konkurrenterne De Gule Sider og Eniro styrke deres position ved opkøb.

Krak manglede ressourcer
I den situation mente Krak ikke længere, at de kunne hamle op med konkurrenterne i kampen om nettet, hvor tingene skal ske enormt hurtigt, fortæller Ove Leth-Sørensen.

"Konkret kunne vi se det ved, at vi havde enormt mange idéer til, hvordan vi kunne forbedre krak.dk, men vi havde ikke ressourcer nok til at gennemføre dem. Det blev en større og større frustration for os," siger han, og tilføjer:

"Fremtiden kunne kun gøre, at vi blev alt for små i det store spil."

Direktør forlader koncernen
Allerede for et år siden var Eniro interesseret i at overtage den gamle danske forlagsvirksomhed, men dengang strandede forhandlingerne.

Da Eniro vendte tilbage for nogle måneder siden, var det derfor med en endnu større pose penge, og Kraks Fond mente, at tiden var moden til at sælge virksomheden.

De kommende måneder vil blive brugt til at sammensætte det hold, der skal lede de to sammensmeltede virksomheder.

Det står dog allerede nu klart, at én leder ikke vil tage del i det projekt, for Krak-direktør Ove Leth-Sørensen ved nemlig allerede nu, at han ikke fortsætter i koncernen.

Inden for få uger vil han forlade Krak og de nye ejere.

"Vi ønsker at forene de to virksomheder så hurtigt som muligt, og der skal bare være en pave i det spil," siger han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Intel taber hastigt terræn til konkurrenterne: Og årsagen er åbenlys, mener en af Intels top-veteraner
Intel har mistet sit fokus og ‘er heldig’ med, at konkurrenten AMD ikke er i stand til at producere så mange CPU’er, at det for alvor gør nas på Intel, siger tidligere top-ingeniør i sønderlemmende kritik. Se hele kritikken her.
Computerworld
Trump kræver pludselig ‘en masse penge’ for at godkende Microsofts køb af TikTok
Præsident Donald Trump siger, at USA skal have ‘en masse penge’, hvis Microsoft skal have grønt lys til at købe kinesiske TikTok. Kina truer med at svare igen.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Hybrid infrastruktur giver Jutlander Banks medarbejdere mere tid til kunderne
Hos Jutlander Bank sørger den nye, hybride infrastruktur fra HPE for, at bankens kunderådgivere i dag kan bruge væsentlig mere tid hos den enkelte kunde. I denne kundecase kan du få indsigt i hvordan IT-chef Kim Meling Christensen har oplevet samarbejdet med Atea og HPE – samt hvilke kundevendte fordele og muligheder for automatisering som det har givet.