Krak-direktør: Google og Microsoft tvinger os til salg

Netgiganter som Google og Microsoft truer Kraks forretning, og derfor takkede virksomheden ja til at blive overtaget af konkurrenten Eniro. Kraks direktør forlader virksomheden i forbindelse med ejerskiftet.

Det var frygten for fremtiden, der fik Krak til at acceptere et købstilbud fra den svenske konkurrence Eniro, der overtager den 237 år gamle virksomhed for 400 millioner kroner.

"Da vi vovede ud os på internettet, vovede vi os også ud på isen," siger den nu forhændværende Krak-direktør Ove Leth-Sørensen.

Krak kæmper nemlig imod giganter som Yahoo, Google og Microsoft, og samtidig har de kunnet se konkurrenterne De Gule Sider og Eniro styrke deres position ved opkøb.

Krak manglede ressourcer
I den situation mente Krak ikke længere, at de kunne hamle op med konkurrenterne i kampen om nettet, hvor tingene skal ske enormt hurtigt, fortæller Ove Leth-Sørensen.

"Konkret kunne vi se det ved, at vi havde enormt mange idéer til, hvordan vi kunne forbedre krak.dk, men vi havde ikke ressourcer nok til at gennemføre dem. Det blev en større og større frustration for os," siger han, og tilføjer:

"Fremtiden kunne kun gøre, at vi blev alt for små i det store spil."

Direktør forlader koncernen
Allerede for et år siden var Eniro interesseret i at overtage den gamle danske forlagsvirksomhed, men dengang strandede forhandlingerne.

Da Eniro vendte tilbage for nogle måneder siden, var det derfor med en endnu større pose penge, og Kraks Fond mente, at tiden var moden til at sælge virksomheden.

De kommende måneder vil blive brugt til at sammensætte det hold, der skal lede de to sammensmeltede virksomheder.

Det står dog allerede nu klart, at én leder ikke vil tage del i det projekt, for Krak-direktør Ove Leth-Sørensen ved nemlig allerede nu, at han ikke fortsætter i koncernen.

Inden for få uger vil han forlade Krak og de nye ejere.

"Vi ønsker at forene de to virksomheder så hurtigt som muligt, og der skal bare være en pave i det spil," siger han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Bredbåndspuljen lukker for ansøgninger til midnat: Her er alt du skal vide om bredbåndspuljen på 98,5 millioner kroner
Det er ved at være sidste chance, hvis du skal have del i statens 98,5 millioner kroner, der er øremærket til at sikre lynhurtigt bredbånd landets udkantsområder. Computerworld giver dig her den fulde guide til, hvordan du søger, og hvor stor bredbåndspuljens virkning har været indtil videre.
Computerworld
TDC ruller gratis fiber ud til 5.100 danske husstande - se adresserne her
TDC går i gang med at udruller fiber til tusindvis af danske husstande i Odens, Nordsjælland og Storkøbenhavn. Se hvor TDC’s gravemaskiner kommer forbi med tilbud om gratis fiber-opkobling.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Styrk virksomheden med en effektiv omkostningsstrategi
Det har aldrig været mere påkrævet at kaste et kritisk blik på virksomhedens indkøbs- og omkostningsstruktur og undersøge, hvilke processer og aftaler, der kan optimeres. Det gælder både i almindelighed – en optimeret omkostningsstruktur kan trods alt aflæses direkte på bundlinjen. Men det er særligt kritisk for de mange virksomheder, der ser ind i et marked præget af stigende usikkerhed som følge af manglende transparens og af usikkerheden om, hvilke konsekvenser pludselige politiske indgreb kan få for afsætnings- og konkurrencesituationen. Der er eksempelvis store potentielle gevinster at hente ved at bygge velfungerende strukturer omkring indkøb og samarbejde med underleverandører. Blandt andet i form af realtidsbaseret indsigt i omkostningsstrukturen, herunder i potentialet for forbedringer, samt i form af en styrket forsyningskæde.