"En milepæl," siger Omada-direktør Morten Boel Sigurdsson om Microsofts anbefalinger.

Dansk softwarehus rider højt på Microsoft-anbefaling

Når kunderne spørger Microsoft, om selskabet kan anbefale en leverandør af Identity Management-løsninger, så peger Microsoft blandt andet på danske Omada. Den anbefaling er millioner af kroner værd.

Fokus på produktudvikling og international markedsføring bærer frugt for softwarehuset Omada, der sælger Identity Management-løsninger til store kunder verden over.

Bruttofortjenesten er steget fra 24 til 37 millioner, og resultatet før skat er ligeledes røget kraftigt i vejret fra ni til 16 millioner kroner.

"Senest har vi vundet en kontrakt, hvor vores løsning skal holde styr på 300.000 brugere verden over i en koncern, der arbejder i automobilbranchen," fortæller Morten Boel Sigurdsson, administrerende direktør, Omada.

Microsoft anbefaler
Omadas Identity Management-løsning er i dag så gennemtestet, at verdens største softwareproducent Microsoft ligefrem anbefaler Omada som en potentiel leverandør af den slags løsninger.

"At opleve at blive en af de virksomheder, som Microsoft peger på, når det drejer sig om brugerkontrol, det er en milepæl for os," siger Morten Boel.

Identity Management hedder på dansk rollebaseret brugerstyring og handler i al sin enkelthed om, at forskellige brugere har forskellige roller i en virksomhed og derfor skal have adgang på forskellige niveauer i virksomhedens forskellige it-systemer.

Dokumentationen i orden
Revisionen kan godt finde på at stille spørgsmål om en virksomhed har styr på medarbejdernes adgang til it-systemerne.

Her kan Omadas kunder straks fremlægge al den dokumentation, som en revisor kan ønske sig.

De væsentligste konkurrenter på området Identity Management er Oracle, Sun og Novell.

"For nylig vandt vi en kontrakt, hvor to mand havde siddet i to et halvt år og lavet en kravspecifikation på 500 sider. Det giver selvtillid, at de så vælger os," siger Morten Boel.

Han tilføjer, at Omada siden nytår ikke har tabt én af de ordrer, virksomheden har budt på.

Først udvikle så fortælle
Han tror, at firmaets succes hænger sammen med den måde, vi arbejder på her i landet.

"Vi har en rådgiver fra MIT, og han siger, "at i Danmark udvikler i tingene først og fortæller verden om det bagefter, mens det i USA ofte er omvendt." Derfor er de danske løsninger robuste og kan stå distancen i konkurrencen med store leverandører som Oracle og Sun," lyder det fra Omada-chefen.

Han betegner status quo som, at der "bare er fuld skrue på" og tøver ikke med at love, at "også i år vokser omsætningen og resultatet før skat med mindst 60 procent."

I Danmark sælger Omada direkte, mens salget i resten af verden sker gennem partnere.

Indtil videre har Omada åbnet kontor i England og i Silicon Valley i Californien og er ved at åbne i Tyskland.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Bredbåndspuljen lukker for ansøgninger til midnat: Her er alt du skal vide om bredbåndspuljen på 98,5 millioner kroner
Det er ved at være sidste chance, hvis du skal have del i statens 98,5 millioner kroner, der er øremærket til at sikre lynhurtigt bredbånd landets udkantsområder. Computerworld giver dig her den fulde guide til, hvordan du søger, og hvor stor bredbåndspuljens virkning har været indtil videre.
Computerworld
TDC ruller gratis fiber ud til 5.100 danske husstande - se adresserne her
TDC går i gang med at udruller fiber til tusindvis af danske husstande i Odens, Nordsjælland og Storkøbenhavn. Se hvor TDC’s gravemaskiner kommer forbi med tilbud om gratis fiber-opkobling.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Vælg den rigtige løsning til produktion af forretningsdokumenter
ERP-løsninger er fremragende til at give overblik og holde rede på forretningskritiske data – men omvendt notorisk ufleksible og svære at anvende til udformning og tilpasning af rapporter og forretningsdokumenter. I denne hvidbog kan du læse en grundig gennemgang af fordele og ulemper ved de tre dominerende løsninger på markedet, der bygger bro mellem ERP og dokumenthåndtering.