Detaljer i vejen for aftale om ODF/OpenXML-standarder

Den radikale it-ordfører Morten Helveg Petersen håber på endelig udmelding om åbne standarder i dag eller i morgen. De sidste detaljer skal forhandles på plads.

"Jeg vil nødig fortælle om detaljerne, før vi har en aftale," kommer det tøvende fra Morten Helveg Petersen torsdag eftermiddag.

Den radikale it-ordfører stod sidste år i spidsen for beslutningen om at indføre åbne standarder i det offentlige.

Han fortæller, at der stadig forhandles om detaljer omkring dokumentstandarderne.

De to dokumentstandarder ODF og OpenXML har været genstand for intens debat de seneste måneder. Nu er politikerne tæt på et kompromis.

Forsøgsperiode

Morten Helveg Petersen vil dog godt løfte sløret for en del af aftalen, som han vurderer kan blive færdig i dag eller i morgen.

"Der bliver tale om en forsøgsperiode, hvor vi kører med begge formater," forklarer Morten Helveg Petersen.

Han forklarer, at det dog ikke er fastlagt fuldstændigt endnu.

"På dokumentområdet vælger vi to standarder, og så vil vi overvåge udviklingen," siger han.

Morten Helveg Petersen tilføjer, at det i sidste ende bliver op til politikerne at vurdere, om man fortsætter med to standarder.

"Jeg ved, at der er mange som synes, vi skulle være skiftet fuldstændig til ODF med det samme, men der er stadig nogle tekniske problemer i det," konstaterer Morten Helveg Petersen.

Konkurrencen vigtigst

Dansk Folkepartis it-ordfører Morten Messerschmidt understreger også, at aftalen ikke er på plads.

Han har betinget sin opbakning til aftalen med, at konkurrencestyrelsen er med til at vurdere konkurrencevirkningen af de åbne dokumentstandarder.

"Det vil være godt at få en periode, hvor vi kan få nogle praktiske erfaringer med hvordan vi fremmer konkurrencen mest," siger Morten Messerschmidt.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere