Detaljer i vejen for aftale om ODF/OpenXML-standarder

Den radikale it-ordfører Morten Helveg Petersen håber på endelig udmelding om åbne standarder i dag eller i morgen. De sidste detaljer skal forhandles på plads.

"Jeg vil nødig fortælle om detaljerne, før vi har en aftale," kommer det tøvende fra Morten Helveg Petersen torsdag eftermiddag.

Den radikale it-ordfører stod sidste år i spidsen for beslutningen om at indføre åbne standarder i det offentlige.

Han fortæller, at der stadig forhandles om detaljer omkring dokumentstandarderne.

De to dokumentstandarder ODF og OpenXML har været genstand for intens debat de seneste måneder. Nu er politikerne tæt på et kompromis.

Forsøgsperiode
Morten Helveg Petersen vil dog godt løfte sløret for en del af aftalen, som han vurderer kan blive færdig i dag eller i morgen.

"Der bliver tale om en forsøgsperiode, hvor vi kører med begge formater," forklarer Morten Helveg Petersen.

Han forklarer, at det dog ikke er fastlagt fuldstændigt endnu.

"På dokumentområdet vælger vi to standarder, og så vil vi overvåge udviklingen," siger han.

Morten Helveg Petersen tilføjer, at det i sidste ende bliver op til politikerne at vurdere, om man fortsætter med to standarder.

"Jeg ved, at der er mange som synes, vi skulle være skiftet fuldstændig til ODF med det samme, men der er stadig nogle tekniske problemer i det," konstaterer Morten Helveg Petersen.

Konkurrencen vigtigst
Dansk Folkepartis it-ordfører Morten Messerschmidt understreger også, at aftalen ikke er på plads.

Han har betinget sin opbakning til aftalen med, at konkurrencestyrelsen er med til at vurdere konkurrencevirkningen af de åbne dokumentstandarder.

"Det vil være godt at få en periode, hvor vi kan få nogle praktiske erfaringer med hvordan vi fremmer konkurrencen mest," siger Morten Messerschmidt.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan får du et sikrere og mere effektivt netværk med SD-WAN
Kombinationen af cloud og mere effektive arbejdsformer - og hjemmearbejde – kan både netværk og sikkerhed nemt blive udfordret. Samtidig kan de traditionelle løsninger hurtigt blive dyre, især når sikkerheden skal følge med. I dette whitepaper kan du læse om udfordringerne med de traditionelle netværkskonfigurationer og hvilke fordele som et software defined netværk kan give, samt hvordan du tænker sikkerhed ind i løsningen fra starten.