Detaljer i vejen for aftale om ODF/OpenXML-standarder

Den radikale it-ordfører Morten Helveg Petersen håber på endelig udmelding om åbne standarder i dag eller i morgen. De sidste detaljer skal forhandles på plads.

"Jeg vil nødig fortælle om detaljerne, før vi har en aftale," kommer det tøvende fra Morten Helveg Petersen torsdag eftermiddag.

Den radikale it-ordfører stod sidste år i spidsen for beslutningen om at indføre åbne standarder i det offentlige.

Han fortæller, at der stadig forhandles om detaljer omkring dokumentstandarderne.

De to dokumentstandarder ODF og OpenXML har været genstand for intens debat de seneste måneder. Nu er politikerne tæt på et kompromis.

Forsøgsperiode
Morten Helveg Petersen vil dog godt løfte sløret for en del af aftalen, som han vurderer kan blive færdig i dag eller i morgen.

"Der bliver tale om en forsøgsperiode, hvor vi kører med begge formater," forklarer Morten Helveg Petersen.

Han forklarer, at det dog ikke er fastlagt fuldstændigt endnu.

"På dokumentområdet vælger vi to standarder, og så vil vi overvåge udviklingen," siger han.

Morten Helveg Petersen tilføjer, at det i sidste ende bliver op til politikerne at vurdere, om man fortsætter med to standarder.

"Jeg ved, at der er mange som synes, vi skulle være skiftet fuldstændig til ODF med det samme, men der er stadig nogle tekniske problemer i det," konstaterer Morten Helveg Petersen.

Konkurrencen vigtigst
Dansk Folkepartis it-ordfører Morten Messerschmidt understreger også, at aftalen ikke er på plads.

Han har betinget sin opbakning til aftalen med, at konkurrencestyrelsen er med til at vurdere konkurrencevirkningen af de åbne dokumentstandarder.

"Det vil være godt at få en periode, hvor vi kan få nogle praktiske erfaringer med hvordan vi fremmer konkurrencen mest," siger Morten Messerschmidt.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Fremtidens it-ressourcer – sådan tiltrækker og fastholder I de bedste medarbejdere.

Danmark kommer til at mangle 19.000 it-specialister frem mod 2030 – og det kommer til at hæmme de danske virksomheders forretningsevne. På konferencen vil du få inspiration til og konkret viden om, hvordan du får fat i og fastholder de bedste it-profiler i et marked med høj efterspørgsel og relativt få ansøgere.

22. november 2018 | Læs mere


Roundtable: Muligheder og gevinster med RPA

RPA - robot proces automation - er for alvor på vej frem i mange organisationer: Der er meget store muligheder for de fleste organisationer i software-robotter, der er relativt nemme at opsætte.

22. november 2018 | Læs mere


CRM: Bedre og mere effektiv kundehåndtering i en digital tidsalder

Hør om implementering, processer og forandringsledelse - og få et indblik i helt konkrete løsninger, værktøjer og lær hvordan du får effektiviseret den interne administration og løftet kundeoplevelsen

27. november 2018 | Læs mere


Premium
Falck's nye CIO får it-afdelingen til at bidrage til forretningen med smart metode: "Der er ikke noget revolutionerende i det. Det virker bare super godt"
I mange virksomheder kæmper it med at bidrage til forretningen. Men hos Falck bruger it-afdelingen en snedig metode, der spiller it-afdelingen stærk fra begyndelsen. Virksomhedens nye CIO giver dig her en introduktion til BIO-metoden.
Computerworld
Yousee varsler prisstigninger på op til 36 procent - skal være med til at finansiere fiber-udrulning
Yousee varsler prisstigninger på både tv-pakker og bredbånd. Pengene skal blandt andet være med til finansiere fiber-investeringer.
CIO
Tag med på Computerworlds store lederkonference og mød de danske top-CIO'er, som bygger de nye it-afdelinger
Anvendelsen af digital teknologi og organiseringen af it-afdelinger er under radikal transformation. På konferencen Digitaliseringsledelse 2.0 kan du møde de CIO'er fra Bankdata, Adform og Rockwoll, som står i spidsen for teknologi-adoptionen.
Job & Karriere
Manden bag Stack Overflow til softwareudviklere og folk i it-branchen: Disse ting skal du lære, hvis du vil undgå at blive tromlet totalt
Interview: Manden bag Stack Overflow og Trello har en opsang til folk i it-branchen. Her er de kompetencer, som du bare skal tilegne dig nu.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.