Detaljer i vejen for aftale om ODF/OpenXML-standarder

Den radikale it-ordfører Morten Helveg Petersen håber på endelig udmelding om åbne standarder i dag eller i morgen. De sidste detaljer skal forhandles på plads.

"Jeg vil nødig fortælle om detaljerne, før vi har en aftale," kommer det tøvende fra Morten Helveg Petersen torsdag eftermiddag.

Den radikale it-ordfører stod sidste år i spidsen for beslutningen om at indføre åbne standarder i det offentlige.

Han fortæller, at der stadig forhandles om detaljer omkring dokumentstandarderne.

De to dokumentstandarder ODF og OpenXML har været genstand for intens debat de seneste måneder. Nu er politikerne tæt på et kompromis.

Forsøgsperiode
Morten Helveg Petersen vil dog godt løfte sløret for en del af aftalen, som han vurderer kan blive færdig i dag eller i morgen.

"Der bliver tale om en forsøgsperiode, hvor vi kører med begge formater," forklarer Morten Helveg Petersen.

Han forklarer, at det dog ikke er fastlagt fuldstændigt endnu.

"På dokumentområdet vælger vi to standarder, og så vil vi overvåge udviklingen," siger han.

Morten Helveg Petersen tilføjer, at det i sidste ende bliver op til politikerne at vurdere, om man fortsætter med to standarder.

"Jeg ved, at der er mange som synes, vi skulle være skiftet fuldstændig til ODF med det samme, men der er stadig nogle tekniske problemer i det," konstaterer Morten Helveg Petersen.

Konkurrencen vigtigst
Dansk Folkepartis it-ordfører Morten Messerschmidt understreger også, at aftalen ikke er på plads.

Han har betinget sin opbakning til aftalen med, at konkurrencestyrelsen er med til at vurdere konkurrencevirkningen af de åbne dokumentstandarder.

"Det vil være godt at få en periode, hvor vi kan få nogle praktiske erfaringer med hvordan vi fremmer konkurrencen mest," siger Morten Messerschmidt.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
AlfaPeople Nordic A/S
Salg, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger inden for CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
It-sikkerhed 2018: Dit forsvar mod nye digitale trusler

Trusselsbilledet ændrer sig hele tiden. Flere end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb, og hackerne finder konstant nye veje ind i virksomhedernes systemer. Kom og bliv opdateret på den aktuelle sikkerhedssituation. Vi går i dybden med de nyeste tendenser inden for it-kriminalitet, og når dagen er omme, er du klædt på til at styrke din virksomheds digitale selvforsvar.

23. januar 2018 | Læs mere


Få succes med customer experience

Fremtidens kunder skal vindes med den bedste kundeoplevelse. Vi sætter fokus på, hvordan I kommer i gang med at give bedre oplevelser til jeres kunder og brugere. Kom og hør om forretningsmodeller, centrale begreber og værktøjer som brugervenlighed, brugerrejser, betalingsløsninger og alle de andre centrale områder, som du forventes at have styr på, når kunderne skal sikres den nødvendige 5-stjernede oplevelse.

25. januar 2018 | Læs mere


It-sikkerhed 2018: Dit forsvar mod nye digitale trusler

Trusselsbilledet ændrer sig hele tiden. Flere end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb, og hackerne finder konstant nye veje ind i virksomhedernes systemer. Kom og bliv opdateret på den aktuelle sikkerhedssituation. Vi går i dybden med de nyeste tendenser inden for it-kriminalitet, og når dagen er omme, er du klædt på til at styrke din virksomheds digitale selvforsvar.

30. januar 2018 | Læs mere


Computerworld
Med ny iOS-opdatering vil du selv kunne slå udskældt batterifunktion fra på din iPhone
Apple har sænket ydeevnen på ældre iPhones for at få batteriet til at holde længere, men nu fortæller Tim Cook, at du i fremtiden selv kan slå funktionen fra.
CIO
Vestas’ CIO stopper: Torben Bonde trækker sig efter 19 år på posten
Interview: Torben Bonde har været CIO i Vestas i de seneste 19 år og har været øverste chef for mange hundrede it-medarbejdere i en global it-organisation, men nu er det slut. Her fortæller Torben Bonde om fremtidsplanerne.
Comon
LG stopper al udvikling af LG G7: Begynder helt forfra få måneder før lancering
Ifølge et velanset koreansk investormedie har LG’s CEO beordret fuld stop på udviklingen af LG G7 og starte forfra
Job & Karriere
Dansk it-virksomhed indførte fire-dages arbejdsuge: I dag er sygefraværet rekord-lavt og direktøren har tabt sig 13 kilo
Interview: Great Place To Work kategori-vinderen IIH Nordic har indført en fire-dages arbejdsuge og taget et opgør med forstyrrende storrums-kontorer og en frustrerende mailkultur. I dag er medarbejderne gladere end nogensinde før.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.