Artikel top billede

Niels Kaae tror på et godt 2007 for Groupcare.

Groupcares Bangladesh-eventyr har kostet kassen

Mislykket outsourcing af portaludvikling endte i underskud, men havde en behagelig sideeffekt.

Portalen Groupcare lever stadig, men var sidste år lidt af et smertensbarn for virksomheden bag af samme navn.

Virksomheden Groupcare fik nemlig et underskud på lidt over en million kroner, fordi omlægningen fra ASP til .NET ikke blev færdig til tiden.

Med til historien hører, at virksomheden har bogført alle omkostninger i år 2006 og siden har gennemført en kapitalforhøjelse på halvanden million kroner.

"Vi har taget alle slagene i 2006. Vi skal nok få et godt 2007," beroliger den ene af selskabets to direktører, Niels Kaae.

Portalen, der samlede fodboldklubben

Portalen Groupcare er kendt af flere hundrede tusinde danskere, der gennem tiden har brugt sitet til at dele billeder, kalender og e-maillister med de andre i fodboldklubben eller klanmedlemmerne i et onlinespil.

Med tiden har portalen salgsmæssigt flyttet fokus mod større organisationer med mange medlemmer eller andre interessenter, som har behov for samarbejdsværktøjerne. For eksempel kommuner eller fagforeninger.

Netop dette er også hovedårsagen til skiftet fra ASP til .NET, da de større organisationer har efterlyst bedre muligheder for at implementere Groupcare i deres eget system, i stedet for at benytte portalen.

"Husk nu kulturforskellene"

Konverteringen blev lagt ud til et nyt udviklingscenter i Bangladesh, og det krævede en del flere ressourcer end forventet.

"Det er såre trivielt at sige: "Husk nu kulturforskellene." Ja, ja, det skal vi nok, og så gik vi i gang. Det endte med at tage lang tid," siger Niels Kaae.

Især svartiderne viste sig at blive en stor udfordring, og de er først for nyligt kommet ned på et acceptabelt niveau. Den nye version af Groupcare er derfor først nu klar til at blive lanceret.

Portalforretningen blev overhalet

I mellemtiden er portalforretningen blevet overhalet af et andet stykke foreningsssoftware, som Groupcare har købt fra KMD. ForeningPro indeholder for eksempel kursussystem og medlemsregistrering til de samme slags virksomheder, som portalen.

Også ForeningPro bliver omskrevet til .NET, men denne gang foretages arbejdet i København. Samtidig skifter produktet navn til Membercare.

Integrationen af de to virksomheder har ikke været problemfri, men Groupcare har nu store forventninger til købet af software-enheden.

"Vi har den stærkeste vision i det her marked. Med ForeningPro har vi de interne funktioner, og vi integrerer det med de eksterne funktioner i portalen," siger Niels Kaae.

"Vi leverer alt, hvad en forening kan ønske sig."

Outsourcing i vækst

De dyre lærepenge i Bangladesh har dog medført et helt nyt forretningsområde, som ikke handler om foreninger.

Groupcare har lært af sine fejl med konverteringen og tilbyder nu outsourcing af Java- og .NET-opgaver i Bangladesh.

Det skal bidrage til et væsentligt bedre resultat i 2007. Virksomheden regner med en stigning i omsætningen på 25-50 procent og et positivt resultat.

Groupcare har bedt Computerworld gøre opmærksom på, at selskabet Groupcare A/S er omdannet fra et driftsselskab til et tomt holdingselskab. Vi har fjernet tallene fra regnskabsboksen, men den sammenlignelige bruttofortjeneste er på 12.058.000 kroner, og virksomheden har gennemsnitligt 60 fuldtidsarbejdere i alt.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan ser opgavelisten ud hos Danmarks bedste CIOs

En hurtig og strategisk fokuseret implementering af nye teknologier er i disse år med til at sikre konkurrencekraften hos de bedste digitale vindere. Det sætter vi fokus på med konferencen CIO Trends 2022, hvor du blandt andet kan blive inspireret af en række danske topfolk inden for digitalisering og it-ledelse.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
10 gratis artikler: Få gode råd fra Danmarks bedste it-ledere