Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

100-dollar bærbar sat i masseproduktion

Den lille grønne XO-computer fra One Laptop Per Child går nu i produktion hos Quanta i Taiwan. De rige landes forbrugere skal være med til at drive prisen ned.

I sidste uge fik producenterne af komponenter til One Laptop Per Child-projektet besked på at sætte samlebåndene i gang.

Dermed ser det ud til, at planen om at give alle børn adgang til en computer skal stå sin prøve blandt verdens fattige børn. Computeren er designet til fattige børn i u-landene af organisationen One Laptop Per Child, OLPC, som støttes af en lang række store it-virksomheder.

Tre millioner ordrer

Tidligere har OLPC meldt ud, at der skulle tre millioner ordrer på plads, før prisen kan presses ned i nærheden af de 100 dollar, som er målsætningen.

XO-computeren sælges udelukkende til regeringer med store ordrer.

OLPC har fået forhåndstilsagn fra en række lande. Blandt andet har Libyen bestilt 1,2 millioneer XO-computere.

Alligevel har det været svært for OLPC at få ordrer nok til at presse prisen helt ned på 100 dollars per enhed. Det problem vil OLPC angiveligt løse ved at sende XO'en i kommercielt salg i USA.

Køb to, få en

Ifølge hjemmesiden OLPC News, der følger projektet tæt, har OLPC-organisationen besluttet at sælge XO'en i USA.

Salget skal både være med til at sænke produktionsprisen og give en økonomisk saltvandsindsprøjtning til projektet. Kunderne vil formentlig få tilbuddet "betal for to og få en" og dermed finansiere en computer til et fattigt barn.

OLPC indgik for nylig en aftale med Intel, som hidtil har været den største konkurrent til projektet. Intels kommercielle Classmate-model har givet XO'en konkurrence i mange udviklingslande. Nu forventer OLPC, at det bliver muligt at lave skræddersyede pakker til udviklingslandene med både XO og Classmate-computere.

Intel er med aftalen blevet en del af OLPC-organisationens bestyrelse, og vil også få adgang til den teknologi, som er udviklet til den lille grønne bærbare.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Kom på flere e-handelsplatforme uden besvær – og sæt fart i dit salg!
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.