Artikel top billede

Skype-rigmand pumper penge i discount-telefoni

Det skal være gratis at modtage et opkald på mobilen, når man holder badeferie i udlandet. Og super-billigt at ringe hjem.

Egentlig er denne historie lidt sent ude, når nu feriedanskerne er ved at vende hjem fra sommerferien fra eksotiske destinationer.

Og ud over palmerne, ouzo’en og andet godt, har de fleste udlandsferie dog også det minus, at man skal holde sig langt væk fra sin mobiltelefon.

Ellers kan mobilregningen komme til at svide mere end de solskoldede skuldre.

Og netop dette har indtil nu skaffet det schweiziske mobiltelefonselskab United Mobile 200.000 kunder.

Det er gratis

Med Skype-millionæren Morten Lund som investor tilbyder selskabet sine kunder noget lempeligere forhold end de hjemlige danske telefonselskaber.

Kommer man for skade at modtage et opkald på sin TDC mobil i det græske øhav, koster fire kroner i minuttet plus en krone i opkaldsafgift.

Med United Mobile er det gratis.

Og det koster i omegnen af tre kroner i minuttet at ringe hjem, mens TDC vil have otte kroner i minuttet for det samme opkald.

” Det er god deal. Her er nogle penge at hente for forbrugerne i forhold til de store danske telefonselskaber som TDC og Sonofon,” mener teleanalytiker Torben Rune, Netplan.

Takst som at ringe til England

Men som alle gode tilbud, så er der også en bagside. For at kunne benytte sig af de fordele, som United Mobile tilbyder, skal man have sig et britisk SIM-kort med et nyt nummer, som købes og betales over selskabets hjemmeside.

Det vil sige, at ringer mor til sønnike i Grækenland, koster det hende mobiltakst som ringede hun til England.

Ifølge United Mobile fungerer produktet som et såkaldt call back service, hvor kunden ringer op til det ønskede nummer, hvorefter opkaldet afbrydes.

Et sekund efter ringer en computer tilbage med en forbindelse.

"Jeg tror ikke på, at United Mobile får lov til at holde den forretning for sig selv særligt længe. Der er for mange, der kan efterligne dem meget hurtigt," siger Torben Rune.

Hovedparten af selskabets kunder er turister, men efterhånden er der ved at komme flere erhvervskunder.

Selskabet ønsker ikke at oplyse, hvor mange penge, Morten Lund har investeret i selskabet. Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Morten Lund.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere