IP-selskab kæmper for at hive indtjeningen op

De danske IP-telefoni-leverandører kæmper for at få sorte tal på bundlinien. Trods tocifret million-omsætning tjente Dansk Erhvervs-Telefoni kun pebernødder sidste år.

Set gennem brugernes briller er telefoni via internettet attraktivt ud fra en økonomisk betragtning, men langt fra alle leverandører af IP-telefoni formår at få en god forretning ud af disciplinen.

Leverandørerne af IP-telefoni V2tel og Telsome kom for eksempel begge ud af sidste år med underskud i størrelsesordenen 10 millioner kroner, mens Dansk Erhvervs-Telefoni leverede et beskedent overskud på 28.000 kroner på trods af, at selskabet mere end fordoblede omsætningen til 12,7 millioner.

Flytning kostede
"At indtjeningen ikke fulgte med omsætningen op, hænger sammen med, at min partner og jeg købte Dansk Erhvervs-Telefoni fri af vores moderselskab Webpartner sidste år, og i den forbindelse har haft mange udgifter til at flytte og få alting op at køre her i de nye lokaliteter," siger Bjarke Salomonsen, salgsdirektør og partner, Dansk Erhvervs-Telefoni, Detele

Han forventer i øvrigt, at selskabet igen i år fordobler omsætningen, og at indtjeningen denne gang følger godt med deropad.

Problemer hos store kunder
Berlingske Tidende skrev for en måneds tid siden, at mellem hver tredje og hver fjerde arbejdsplads, der indfører IP-telefoni, får problemer med teknologien og utilfredse medarbejdere.

Den statistik kan Bjarke Salomonsen slet ikke genkende.

"Vi oplever meget få problemer, og jeg tror, at det især er store løsninger som dem Berlingske nævner hos Skat, DR og Danske Bank, der får problemer, og jeg tror også, at årsagen er, at netværket ikke er dimensioneret til at omfatte IP-telefoni," siger han.

Så længe der gennemføres en grundig analyse af kundernes infrastruktur og en rådgivning omkring, hvad der skal anskaffes af andet hardware, så er en IP-telefoniløsning "fuldt på højde med de gamle gennemprøvede ISDN-baserede løsninger," hævder Bjarke Salomonsen.

Færre sten på vejen
Bjarke Salomonsen mener også, at det giver langt færre sten på vejen, hvis man som Dansk Erhvervs-Telefoni holder sig til erhvervskunder i kategorien små og mellemstore virksomheder.

"Private vil bare spare, men hvis du konstant går efter de billigste løsninger, så får du også tit problemer. En virksomhed skeler mere til, om telefonen virker altid, end om løsningen er nogle få kroner billigere om måneden," siger han.

En typisk IP-telefoniløsning omfatter et PBX Online-omstillingsbord, som leverandøren ofte er ansvarlig for driften af.

Dansk Erhvervs-Telefoni, der har 12 ansatte, ser V2Tel som sin nærmeste konkurrent og en til en vis grad også Telsome.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Op og ned på Java: Migrér og spar penge med Red Hat Java

Hvis du anvender Java til dine forretningskritiske applikationer, skal du træffe en beslutning om, hvordan du bruger det, og hvilken leverandør, der kan støtte dig bedst. For brugere af Oracle JDK nærmer fristen sig nemlig hurtigt for at beslutte, hvilken Java udbyder der skal bruges på lang sigt, når man kører Java-applikationer i produktion.

24. november 2020 | Læs mere


GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Banker indfører nye skrappe regler for e-handel to måneder før forventet: “Det er et uheldigt tidspunkt”
Efter at være blevet udsat er de nye betalingsregler for webshops nu trådt i kraft. Men timingen kunne ikke være værre, lyder det fra Dansk Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Kan Microsoft 365 styrke sikkerheden på hjemmearbejdspladsen?
Microsoft 365 er både Officeapplikationer og produktivitet – men også meget mere end det! Med Microsoft 365 får du faktisk adgang til en lang række sikkerhedsydelser, der kan øge modstandsdygtigheden i tilfælde af cyberangreb. Mange af tjenesterne er særligt velegnede til at styrke sikkerheden, når medarbejderne arbejder hjemmefra. Samtidig gør Microsoft 365 det lettere at sikre adgangen til virksomhedens systemer, beskytte kundedata og forebygger, opsporer og automatiserer reaktioner på avancerede trusler. Microsoft 365 tilbyder over 50 forskellige sikkerhedsydelser, og denne guide er skrevet med henblik på at øge forståelsen for, hvordan de fungerer og kan være med til at optimere sikkerheden i din virksomhed.