It-kommissær Viviane Reading vil oprette en telestyrelse i EU. Den skal kunne tvinge tidligere tele-statsmonopoler i medlemslandene til at skille telenettene fra service-forretningen.
Arkivfoto: Ezequiel Scagnetti

EU vil have sin egen super-telestyrelse

Kommissær Viviane Reding har set sig varm på tanken om en super-telestyrelse i EU. Den skal sikre en mere åben konkurrence i de enkelte medlemslande.

Måske får IT- og Telestyrelsen snart en europæisk storebror med både større muskler og større rækkevidde.

I hvert fald barsler EU-kommissær Viviane Reding med at skabe en europæisk super-telestyrelse, der blandt andet skal kunne tvinge de tidligere tele-statsmonopoler i de enkelte medlemslande til at skille telenettene fra service-forretningen.

Det skriver blandt andre Computerworld News Service og International Herald Tribune.

Målet med styrelsen, der skal hedde Den Europæiske Myndighed for Telekommunikationsmarkeder, er at sikre konkurrerende teleselskaber en lettere adgang til nettet og dermed øge konkurrencen til fordel for forbrugerne.

En talskvinde fra kommissionen nægter dog at kommentere ideerne forud for den politiske debat, der først skydes i gang i slutningen af oktober.

Brug for større lighed
Det er håbet, at en egentlig EU-telestyrelse vil kunne sikre en større ensartethed i reguleringen af de enkelte landes telemarkeder.

"Der er en ulighed i reguleringen rundt om i Europa," siger Ilsa Godlovitch, der er leder i ECTA, som repræsenterer konkurrenterne til de store tidligere nationale teleselskaber.

Snakken om en super-telestyrelsen under EU begyndte allerede i midten af 90'erne og kom igen frem til overfladen i forbindelse med en revurdering af EU's regulering af telemarkederne i 2002.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 1

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

02. juni 2020 | Læs mere


Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 2

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

03. juni 2020 | Læs mere


Online webinar: Automatisering i dit datacenter – deltag og se hvordan!

Den der ikke automatiserer, repeterer hver gang. Med Ansible Tower får du dokumenteret og versioneret infrastrukturen, og du får mulighed for at lave udviklings- og testmiljøer. Se hvordan du gør i praksis.

03. juni 2020 | Læs mere


Premium
Her er forårets mest lovende computere
2020 er en lovende årgang, når det gælder bærbare maskiner. Overraskende mange af dem er endda velegnede til de fleksible arbejdspladser, som corona-pandemien dikterer.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
10 spændende lederstillinger, som er ledige netop nu
Der er stadigvæk mange ledige it-job. Vi har fundet en række spændende lederstillinger, som du kan søge med det samme.
White paper
Sådan arbejder du sikkert hjemmefra og holder driften i gang
Nogle gange skal arbejdsopgaver bare løses hjemmefra, hvis driften fortsat skal holdes i gang. Her er det afgørende at have en plan for både drift, arbejdsindsats og den nødvendige it-sikkerhed. Også selvom 5, 10 eller 100 gange så mange brugere som normalt med kort varsel skal arbejde hjemme. I dette whitepaper kan du læse mere om de typiske roller, som hjemmearbejdet indebærer og hvilke løsninger Fortinet tilbyder for at sikre den stabile drift.