Artikel top billede

"Vores arbejde er baseret på den definition af åbne standarder, som står i beslutningsforslaget fra Folketinget, så beslutningen fra Dansk Standard kommer ikke til at betyde noget," siger Marie Munk, kontorchef i It- og Telestyrelsen.

Det offentlige blæser på beslutning om OOXML

Det får foreløbig ingen betydning i det offentlige, at OOXML ikke umiddelbart er blevet godkendt af Dansk Standard.

Dansk Standards beslutning om ikke umiddelbart at godkende OOXML som en åben standard får ingen indfllydelse på det offentliges beslutning om at satse på både ODF og OOXML. Det er meldingen fra It- og Telestyrelsen i dag.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Videnskabsminister Helge Sander, men kontorchef i It- og Telestyrelsen Marie Munk forklarer, at Dansk Standards beslutning ikke får nogen indflydelse på processen med at indføre åbne standarder i Danmark.

"Vores arbejde er baseret på den definition af åbne standarder, som står i beslutningsforslaget fra Folketinget, så det kommer ikke til at betyde noget," siger Marie Munk.

Samtidig er It- og Telestyrelsen i fuld gang med pilotforsøg, som skal bruges til at lave vejledninger, der belyser interoperabilitet mellem de to standarder.

"Vi tager afsæt i vores egne forsøg, som vi er i gang med sammen med en række offentlige myndigheder," siger Marie Munk.

Forventer godkendelse

Marie Munk forklarer, at styrelsen har deltaget som observatør i Dansk Standards arbejde. En proces, styrelsen forventer på et tidspunkt kan føre til en ISO-godkendelse af OOXML-standarden.

"Vores fortolkning er, at man vil arbejde på at løse de problemer, som har været årsag til Dansk Standards kommentarer," siger Marie Munk.

Den samme melding kommer fra Venstres it-ordfører Michael Aastrup Jensen.

"Nu synes jeg, vi skal slå koldt vand i blodet, for vi ved jo ikke, hvad det her ender med," siger Michael Aastrup Jensen.

Han mener, at Danmark skal passe på ikke at binde sig til ISO godkendte standarder.

"Der er jo en masse andre åbne standarder i det offentlige som aldrig bliver ISO-standarder," siger Michael Aastrup og tilføjer:

"Det er en bonus, hvis OOXML bliver ISO-godkendt, men vi skal gå efter vores egne forsøg," siger Michael Aastrup Jensen.

En holdning De Radikales it-ordfører Morten Helveg Petersen bakker op om.

"Umiddelbart ændrer det ikke den køreplan, vi har lagt, hvor vi er blevet enige om at overvåge markedet det næste år," siger Morten Helveg Petersen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere