Artikel top billede

"Vores arbejde er baseret på den definition af åbne standarder, som står i beslutningsforslaget fra Folketinget, så beslutningen fra Dansk Standard kommer ikke til at betyde noget," siger Marie Munk, kontorchef i It- og Telestyrelsen.

Det offentlige blæser på beslutning om OOXML

Det får foreløbig ingen betydning i det offentlige, at OOXML ikke umiddelbart er blevet godkendt af Dansk Standard.

Dansk Standards beslutning om ikke umiddelbart at godkende OOXML som en åben standard får ingen indfllydelse på det offentliges beslutning om at satse på både ODF og OOXML. Det er meldingen fra It- og Telestyrelsen i dag.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Videnskabsminister Helge Sander, men kontorchef i It- og Telestyrelsen Marie Munk forklarer, at Dansk Standards beslutning ikke får nogen indflydelse på processen med at indføre åbne standarder i Danmark.

"Vores arbejde er baseret på den definition af åbne standarder, som står i beslutningsforslaget fra Folketinget, så det kommer ikke til at betyde noget," siger Marie Munk.

Samtidig er It- og Telestyrelsen i fuld gang med pilotforsøg, som skal bruges til at lave vejledninger, der belyser interoperabilitet mellem de to standarder.

"Vi tager afsæt i vores egne forsøg, som vi er i gang med sammen med en række offentlige myndigheder," siger Marie Munk.

Forventer godkendelse

Marie Munk forklarer, at styrelsen har deltaget som observatør i Dansk Standards arbejde. En proces, styrelsen forventer på et tidspunkt kan føre til en ISO-godkendelse af OOXML-standarden.

"Vores fortolkning er, at man vil arbejde på at løse de problemer, som har været årsag til Dansk Standards kommentarer," siger Marie Munk.

Den samme melding kommer fra Venstres it-ordfører Michael Aastrup Jensen.

"Nu synes jeg, vi skal slå koldt vand i blodet, for vi ved jo ikke, hvad det her ender med," siger Michael Aastrup Jensen.

Han mener, at Danmark skal passe på ikke at binde sig til ISO godkendte standarder.

"Der er jo en masse andre åbne standarder i det offentlige som aldrig bliver ISO-standarder," siger Michael Aastrup og tilføjer:

"Det er en bonus, hvis OOXML bliver ISO-godkendt, men vi skal gå efter vores egne forsøg," siger Michael Aastrup Jensen.

En holdning De Radikales it-ordfører Morten Helveg Petersen bakker op om.

"Umiddelbart ændrer det ikke den køreplan, vi har lagt, hvor vi er blevet enige om at overvåge markedet det næste år," siger Morten Helveg Petersen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere