Artikel top billede

Den danske web-udvikler Peter Brodersen har udviklet en dansk version af online-værktøjet WikiScanner, som kan afsløre, hvem der anonymt retter i artiklerne i Wikipedia. Peter Brodersen står også bag søgeportalen findvej.dk.

Prøv den danske version af wikiscanner

Den frie jagt på danske wiki-skandaler er gået ind. Findvej-bagmand er klar med dansk udgave af wikiscanner. Du kan prøve den her.

Fra i dag er det ikke kun amerikanske myndigheder og virksomheder der risikerer at blive afsløret i anononymt at ændre i online encyklopædien Wikipedias artikler.

Den danske web-udvikler Peter Brodersen har nemlig udviklet en dansk version af online-værktøjet WikiScanner, som kan afsløre, hvem der anonymt retter i artiklerne.

Det betyder at enhver nu kan tjekke hvad computere fra eksempelvis Udenrigsministeriets eller TV2's netværk anonymt bliver brugt til på Wikipedia.

Alle skal kunne tjekke oplysninger

Peter Brodersen har udviklet Wikiscanneren for at gøre det muligt for alle at tjekke oplysninger i det verdensomspændende leksikon. Også selvom de ikke har så meget viden om ip-adresser og netværk

"Ved at give folk en mulighed for at lave opslag, tror jeg helt bestemt, at journalister, private brugere eller Wikipedia-administratorer måske kunne falde over noget interessant," siger Peter Brodersen.

Ifølge Peter Brodersen giver den danske Wikiscanner enhver mulighed for at kunne danne deres eget skøn over skribenternes motiver til at rette i Wikipedias artikler.

Wikiscanneren giver brugerne mulighed for at søge i hele serier af ip-adresser på en gang. Men man kan også søge på organisationers navne, dele af navne eller blot vælge mellem en række af navne på organisationer og myndigheder.

Herefter finder scanneren alle de anonyme rettelser som er foretaget i Wikispedia fra den valgte ip-adresse.

"Det handler om at gøre offentlig information tilgængelig. Ikke kun fra myndigheder, men også fra eksempelvis Wikipedia selv," siger Peter Brodersen.

Forventer ikke store skandaler

Ifølge Peter Brodersen lever de værste og mest subjektive ændringer ikke ret længe, fordi administratorer og brugere retter åbenlyse fejl.

Derfor mener han ikke at Wikiscanneren vil afsløre skandaler som tangerer sidste måneds afsløringer fra USA.

"Den danske Wikipedia er for lille. Og så er der endnu ikke den samme tradition for at skulle styre alle medier i Danmark," siger Peter Brodersen.

Vil gøre data nemt tilgængelige

For Peter Brodersen handler Wikiscanneren om at gøre data tilgængelige på en ny møde og samtidig give en indgang til informationer som kan være meget tekniske og firkantede.

"Den internationale udgave har vist sig at være ret magtfuld. Den har givet et overblik over hvilke firmaer der laver virkelighedsrevision," siger Peter Brodersen.

Du kan selv søge efter potentielle skandaler her
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere