Den danske web-udvikler Peter Brodersen har udviklet en dansk version af online-værktøjet WikiScanner, som kan afsløre, hvem der anonymt retter i artiklerne i Wikipedia. Peter Brodersen står også bag søgeportalen findvej.dk.

Prøv den danske version af wikiscanner

Den frie jagt på danske wiki-skandaler er gået ind. Findvej-bagmand er klar med dansk udgave af wikiscanner. Du kan prøve den her.

Fra i dag er det ikke kun amerikanske myndigheder og virksomheder der risikerer at blive afsløret i anononymt at ændre i online encyklopædien Wikipedias artikler.

Den danske web-udvikler Peter Brodersen har nemlig udviklet en dansk version af online-værktøjet WikiScanner, som kan afsløre, hvem der anonymt retter i artiklerne.

Det betyder at enhver nu kan tjekke hvad computere fra eksempelvis Udenrigsministeriets eller TV2's netværk anonymt bliver brugt til på Wikipedia.

Alle skal kunne tjekke oplysninger
Peter Brodersen har udviklet Wikiscanneren for at gøre det muligt for alle at tjekke oplysninger i det verdensomspændende leksikon. Også selvom de ikke har så meget viden om ip-adresser og netværk

"Ved at give folk en mulighed for at lave opslag, tror jeg helt bestemt, at journalister, private brugere eller Wikipedia-administratorer måske kunne falde over noget interessant," siger Peter Brodersen.

Ifølge Peter Brodersen giver den danske Wikiscanner enhver mulighed for at kunne danne deres eget skøn over skribenternes motiver til at rette i Wikipedias artikler.

Wikiscanneren giver brugerne mulighed for at søge i hele serier af ip-adresser på en gang. Men man kan også søge på organisationers navne, dele af navne eller blot vælge mellem en række af navne på organisationer og myndigheder.

Herefter finder scanneren alle de anonyme rettelser som er foretaget i Wikispedia fra den valgte ip-adresse.

"Det handler om at gøre offentlig information tilgængelig. Ikke kun fra myndigheder, men også fra eksempelvis Wikipedia selv," siger Peter Brodersen.

Forventer ikke store skandaler
Ifølge Peter Brodersen lever de værste og mest subjektive ændringer ikke ret længe, fordi administratorer og brugere retter åbenlyse fejl.

Derfor mener han ikke at Wikiscanneren vil afsløre skandaler som tangerer sidste måneds afsløringer fra USA.

"Den danske Wikipedia er for lille. Og så er der endnu ikke den samme tradition for at skulle styre alle medier i Danmark," siger Peter Brodersen.

Vil gøre data nemt tilgængelige
For Peter Brodersen handler Wikiscanneren om at gøre data tilgængelige på en ny møde og samtidig give en indgang til informationer som kan være meget tekniske og firkantede.

"Den internationale udgave har vist sig at være ret magtfuld. Den har givet et overblik over hvilke firmaer der laver virkelighedsrevision," siger Peter Brodersen.

Du kan selv søge efter potentielle skandaler her
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud strategy 2020 - fokus på management teknologier til hybrid cloud og multi cloud samt compliance aspektet

På Cloud Strategy 2020 tegner vi billedet af en cloud-verden, der strækker sig langt ud over landegrænserne, og hvor mange valg skal træffes, hvis du skal have fuldt udbytte. Mød eksperter, leverandører og andre cloud-brugere og bliv inspireret til nye satsninger i din egen virksomhed.

29. september 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

30. september 2020 | Læs mere


Giv dit salg og kundeservice et løft med Dynamics 365

Microsoft har sat turbo på udviklingen af Dynamics 365, som er stærkere, mere omfattende og mere fleksibel end nogensinde før. Resultatet er et hav af nye muligheder. Både for dig, som allerede bruger dele af Dynamics' ERP-funktionalitet, og for dig som vil høste fordelene af alle de andre smarte funktioner, Dynamics 365-platformen byder på.

06. oktober 2020 | Læs mere


Premium
Anne Marie Engtoft Larsen gør klar til at rejse til USA som Danmarks nye tech-ambassadør: "Jeg har glædet mig helt vildt"
Interview: Om få dage drager Anne Marie Engtoft Larsen til Silicon Valley, hvor hun indtager embedet som Danmarks nye tech-ambassadør. "Mit mandat bliver at at fokusere på, hvordan vi skaber handling," siger hun i sit første interview som Danmarks tech-ambassadør.
Computerworld
Ups!: Gammelt fjernsyn lagde internetforbindelsen ned i hel landsby i halvandet år
I halvandet år var en hel landsby i Wales plaget af elendig bredbåndsforbindelse, som begyndte hver dag klokken syv om morgenen. Teknikere kæmpede med at løse mysteriet, men lige meget hjalp det. Årsagen viste sig at være et brugt tv, som en af byens familier havde taget i brug.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
5 måder du kan beskytte og optimere det vigtige fjernarbejde på
Når arbejdspladsen bliver mere digital og medarbejderne arbejder mere hjemme stiger cybertruslen også. Derfor bliver din it-afdeling i fremtiden også målt på organisationens evne til at sikre fjernarbejde uden risiko for datatab eller gøre sig sårbar over for fjendtlige angreb. I dette whitepaper fortæller vi derfor om 5 måder, du kan beskytte og optimere dine medarbejderes fjernarbejde på.