TDC's trofaste fastnetkunder betaler for tilbagegang

En omlægning af opkaldsafgiften koster TDCs tilbageværende fastnetkunder dyrt. De betaler for nedgangen i hele selskabets fastnetforretning.

TDC lænser systematisk sine trofaste fastnetkunder for på denne måde at få de penge ind, som selskabet taber på nedgangen på fastnet-telefoni, skriver Børsen.

Det sker efter en omlægning af selskabets opkalds-afgift, som blev indført i maj sidste år, og har betyder, at fastnetkunderne samlet spytter 100 millioner kroner mere i kassen om året.

Omlægningen betyder, at TDC's fastnetkunder bliver opkrævet betaling hver gang de foretager et opkald - uanset om det bliver besvaret eller ej. Tidligere blev kunderne kun opkrævet betaling, hvis opkaldet blev besvaret.

Opkkaldsafgift sænket
Det er teleanalyseselskabet Netplan, der har regnet på sagen for Børsen. Avisen skriver, at der er tale om så små justeringer, at det ikke vælter telefonregningen.

Med i regnestykket er, at TDC sænkede opkaldsafgiften fra 25 øre til 22,5 øre. Til gengæld skal de 22,5 øre betales, hver gang der ringes op. Det giver en stor indtægt med mere end to milliarder opkald om året.

Hertil kommer, at TDC har forhøjet priserne på ISDN-abonnementer med 10 kroner per måned. Det giver samlet 30 millioner kroner ekstra i kassen om året, viser Netplans beregninger.

"Det er en anden måde at sige: Kære kunde, hvis du stadig vil være fastnetkunde hos os, kommer du til at betale hele den meromkostning, der ligger i, at de andre kunder forsvinder," siger Netplan-direktør, Torben Rune, til Børsen.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 1

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

02. juni 2020 | Læs mere


Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 2

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

03. juni 2020 | Læs mere


Online webinar: Automatisering i dit datacenter – deltag og se hvordan!

Den der ikke automatiserer, repeterer hver gang. Med Ansible Tower får du dokumenteret og versioneret infrastrukturen, og du får mulighed for at lave udviklings- og testmiljøer. Se hvordan du gør i praksis.

03. juni 2020 | Læs mere


Premium
Her er forårets mest lovende computere
2020 er en lovende årgang, når det gælder bærbare maskiner. Overraskende mange af dem er endda velegnede til de fleksible arbejdspladser, som corona-pandemien dikterer.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
10 spændende lederstillinger, som er ledige netop nu
Der er stadigvæk mange ledige it-job. Vi har fundet en række spændende lederstillinger, som du kan søge med det samme.
White paper
Sådan får du overblikket over hele dit it-landskab
Få adgang til seks konkrete use cases og fokusområder der hjælper dig med at skabe overblik over dit samlede it-landskab. For hver use case er der en række gode spørgsmål, du bør stille dig selv og erfaringer du kan lære af. Blandt andet erfaringer med overraskende opdateringer, ældre enheder eller ukendte enheder på netværket.