EU-lov ruster dansk fagforbund i retssag mod IBM

Fagforbundet Prosa jubler over EU-Kommissionens melding om, at jobkarteller er i strid med EU-lov. En klar fordel i forbundets jobkartel-retssag mod IBM, lyder det.

EU-kommisionens svar i går til socialdemokraternes Ole Christensen er en halv sejr for Prosa, der kører retssag mod IBM.

Det mener Prosa.

"Svaret er utroligt vigtigt for sagen, da det soleklart giver os ret i vores væsentligste del af sagen mod IBM. Derfor er det en halv sejr for os," siger faglig leder Hanne Lykke Jespersen fra Prosa.

Hun forklarer, at det springende punkt i sagen mod IBM er, om jobkarteller er et væsentlig vilkår for ansættelsen.

Hvis det er tilfældet, skal det nemlig oplyses til den ansatte, ifølge ansættelsesbevisloven.

Og i svaret fra EU-Kommissionen lyder det:

"Virkningen af en sådan aftale (red. jobkartel-aftale) ville svare til en konkurrenceklausul og vil derfor på grund af dens vigtighed for de pågældende arbejdstagere kunne ses som et væsentligt punkt i ansættelsesforholdet mellem arbejdstageren og den arbejdsgiver, som er part i nonsolicitationsaftalen.".

Dermed står Claus Bobjerg Juul, som Prosa kører sagen for, rigtigt godt i retssagen, vurderer den juridiske chef for Prosa.

Erstatningens størrelse

Tilbage står imidlertid erstatningens størrelse.

"Det er vi meget spændte på," siger Hanne Lykke Jespersen.

Fagforeningen har krævet 196.000 kroner af IBM.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere