Vil Apple kunne klare iPhone-opgaven i Europa?

Apple kan ramle ind i problemer, når iPhone-salget åbner i Europa.

Computerworld News Service: Apple må forvente store udfordringer fra de nuværende mobilnetværk og mobiltelefonproducenterne på det europæiske marked, advarer en markedsanalytiker.

Joss Gillet, senioranalytiker hos Ovum, kalder Apples salg af en million iPhone-enheder i USA for imponerende, men forudser store udfordringer på det europæiske marked.

"Apple planlægger at introducere selskabets topsællert i Europa. Vi forudser, at de tvil blive mødt af stort udbud af konkurrerende produkter fra etablerede mobiltelefonproducenter. Vi forventer, at iPhones opreklamerede position vil falde i 2008, når Apple mødes af et stærkt europæisk markedsføringspres."

Falder salget?

Han medgiver, at iPhone er et spændende produkt, der har ændret producenternes ide om, hvordan brugervenlighed skal være i en mobiltelefon.

Analytikeren bemærker, at Apples beslutning om at sænke prisen måske ikke er baseret på en proaktiv beslutning om at øge salget, men måske snarere sker på baggrund af et faldende salg, forårsaget af den høje pris.

Han bemærker også, at Nokia, Sony Ericsson, LG, Samsung og Motorola næppe opgiver, det omfattende europæiske marked, uden kamp.

Konkurrenter til iPhone

Konkurrerende producenter vil benytte deres store, eksisterende distributionssystem, prisfleksibilitet og markedsføringsfordele til at konkurrere med iPhone.

Gillet henviser til Nokias planer om at introducere en konkurrent til iPhone og hæfter sig ved Nokias styrke i massedistribution, der kan sætte Apples eksklusivitetsaftaler og indtægtsdelingsaftaler under pres.

"Sony Ericsson vil ikke sidde med hænderne foldet, da de sidder på det europæiske marked for mobil-musikafpilning ('optimized music', red.bem.)," siger Gillet og understreger, at firmaet har en høj brand awareness, og deres produkter er brugervenlige.

LG, Samsung og Motorola er også ved at udvikle en ny generation af avancerede produkter, som de vil bruge i kampen mod Apples europæiske plyndringstogt, påpeger Gillet.

Førende producenter arbejder allerede med højere teknologiske standarder, så som fem-megapixel kamereaer, HSDPA-chipset, 30 frames per sekond-display, downloads, eksterne hukommelsesmoduler og så videre.

"Den største udfordring for Apple vil være at bevare interessen for iPhone. Den hype, der er nu, vil flade ud i 2008,." siger Gillet.

Oversat af Bo Madsen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere