Danskere sidder solidt på Nordens internetbetalinger

Det danske børsnoterede selskab DIBS Payment Services, der sidder på halvdelen af alle internetbetalinger herhjemme, køber op i Norge.

DIBS Payment Services, Skandinaviens største udbyder af internet-betalingsløsninger, har netop overtaget norske Cardia og sætter sig dermed også tungt på det norske marked for onlinebetalinger.

"Hvis du måler på e-handels transaktioner, så sidder vi på mere end 50 procent herhjemme, 35-40 procent i Sverige og noget mindre i Norge," siger Jesper Lohmann, vicedirektør, DIBS Payment Services.

Internettet Dankort-terminal
DIBS laver populært sagt en Dankort-terminal til internettet.

"Når du kommer til det sted i et køb på internettet, hvor du skal taste informationer om dig selv og dit kreditkort, så har du fat i vores produkt," forklarer Lohmann.

Prisen for Cardia bliver knap 19 millioner kroner, der erlægges i kontanter.

"Du kan sige, at overtagelsen af Cardia er det første synlige resultat af opkøbsmæssig art af vores børsnotering for nylig," siger Jesper Lohmann.

Norske Cardia blev stiftet i 2002 af private investorer og medarbejdere og har i dag en markedsandel på det norske marked på cirka 25 procent.

Virksomheden har 1.000 kunder og har i de seneste år haft en vækst i omsætningen på godt 30 procent.

Udvide grænserne
Fremover vil vil det mest logiske for DIBS ifølge Jesper Lohmann være at ekspandere geografisk.

"Vores større kunder vil gerne have en leverandør, der kan hjælpe på tværs af grænserne. Det betyder, at vi er parat til at ekspandere i Baltikum, Tyskland, England, Danmark, Sverige og Finland," siger han.

Udover geografisk rettede opkøb vil Lohmann også gerne overtage virksomheder, der produktmæssigt kan udvide DIBS's horisont.

"Det kunne være betaling via nye medier som mobiltelefonen og nye kunder i fysiske miljøer, siger DIBS-direktøren.

Sidste år havde DIBS 5.000 kunder i hen ved 20 lande.

Blandt de større kunder er rejsebureauer, luftfartsselskaber, rederier, postordreforetagender og andre virksomheder, der fokuserer på den voldsomt stigende e-handel.

Håndterer 28 milliarder
DIBS omsatte sidste år for omkring 50 millioner kroner, hvor halvdelen blev hentet i Danmark og den anden halvdel i Sverige, men fremover bliver forretningerne i Norge og Finland en væsentlig del af forretningen DIBS.

Virksomheden håndterer betalingstransaktioner for mere end 28 milliarder kroner om året og har en lønsomhed på 30 procent.

DIBS er et resultat af en fusion i 2006 mellem danske DIBS og svenske DebiTech. I dag har selskabet 45 ansatte og kontorer i København, Aalborg, Stockholm, Göteborg og Oslo.

DIBS har i dag 130 ejere heriblandt de ledende medarbejdere. Størst er danske Globework med 34 procent, den svenske bank SEB med 17 procent og norske Verdane Capital med syv procent.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Skal du tage en Pro eller ej? Sådan vælger du imellem iPhone 12 og 12 Pro
Apples to iPhone-nyheder minder overraskende meget om hinanden. Der er dog væsentlige forskelle, som du skal være opmærksom på, når du vælger.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Få øjeblikkelig og brugbar sikkerhedsindsigt med SIEM i skyen
En stigende del af virksomhedens kritiske IT-infrastruktur og applikationer driftes som hybridløsninger eller leveres online som SaaS eller PaaS. Alligevel er mange sikkerhedsprodukter stadig on-premise-baserede, tunge at implementere, kræver løbende vedligehold, er svære at overskue og bliver slet ikke udnyttet effektivt – hvis de da overhovedet installeres. Men det er under hastig forandring. Gartner venter, at 80% af alle Security Information and Event Management-løsninger (SIEM) om højst fem år vil have kernefunktioner, der udelukkende leveres via skyen, og det er der gode grunde til. Cloudbaseret SIEM er mere agilt, lettere at implementere, trækker på både AI og flere datakilder, er enkle at skalere og giver et markant bedre og mere prioriteret overblik over aktuelle trusler. Læs meget mere i denne hvidbog.