Danskere sidder solidt på Nordens internetbetalinger

Det danske børsnoterede selskab DIBS Payment Services, der sidder på halvdelen af alle internetbetalinger herhjemme, køber op i Norge.

DIBS Payment Services, Skandinaviens største udbyder af internet-betalingsløsninger, har netop overtaget norske Cardia og sætter sig dermed også tungt på det norske marked for onlinebetalinger.

"Hvis du måler på e-handels transaktioner, så sidder vi på mere end 50 procent herhjemme, 35-40 procent i Sverige og noget mindre i Norge," siger Jesper Lohmann, vicedirektør, DIBS Payment Services.

Internettet Dankort-terminal

DIBS laver populært sagt en Dankort-terminal til internettet.

"Når du kommer til det sted i et køb på internettet, hvor du skal taste informationer om dig selv og dit kreditkort, så har du fat i vores produkt," forklarer Lohmann.

Prisen for Cardia bliver knap 19 millioner kroner, der erlægges i kontanter.

"Du kan sige, at overtagelsen af Cardia er det første synlige resultat af opkøbsmæssig art af vores børsnotering for nylig," siger Jesper Lohmann.

Norske Cardia blev stiftet i 2002 af private investorer og medarbejdere og har i dag en markedsandel på det norske marked på cirka 25 procent.

Virksomheden har 1.000 kunder og har i de seneste år haft en vækst i omsætningen på godt 30 procent.

Udvide grænserne

Fremover vil vil det mest logiske for DIBS ifølge Jesper Lohmann være at ekspandere geografisk.

"Vores større kunder vil gerne have en leverandør, der kan hjælpe på tværs af grænserne. Det betyder, at vi er parat til at ekspandere i Baltikum, Tyskland, England, Danmark, Sverige og Finland," siger han.

Udover geografisk rettede opkøb vil Lohmann også gerne overtage virksomheder, der produktmæssigt kan udvide DIBS's horisont.

"Det kunne være betaling via nye medier som mobiltelefonen og nye kunder i fysiske miljøer, siger DIBS-direktøren.

Sidste år havde DIBS 5.000 kunder i hen ved 20 lande.

Blandt de større kunder er rejsebureauer, luftfartsselskaber, rederier, postordreforetagender og andre virksomheder, der fokuserer på den voldsomt stigende e-handel.

Håndterer 28 milliarder

DIBS omsatte sidste år for omkring 50 millioner kroner, hvor halvdelen blev hentet i Danmark og den anden halvdel i Sverige, men fremover bliver forretningerne i Norge og Finland en væsentlig del af forretningen DIBS.

Virksomheden håndterer betalingstransaktioner for mere end 28 milliarder kroner om året og har en lønsomhed på 30 procent.

DIBS er et resultat af en fusion i 2006 mellem danske DIBS og svenske DebiTech. I dag har selskabet 45 ansatte og kontorer i København, Aalborg, Stockholm, Göteborg og Oslo.

DIBS har i dag 130 ejere heriblandt de ledende medarbejdere. Størst er danske Globework med 34 procent, den svenske bank SEB med 17 procent og norske Verdane Capital med syv procent.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere