Det vedtagne regelsæt er latterligt, mener Johanne Schmidt-Nielsen, folketingskandidat for enhedslisten og tovholder for aktionen.

Hvad skal email-storm gøre godt for, Enhedslisten?

Ud med sproget: Enhedslisten opfordrer alle til at sende personlige mails til justitsministeriet på mandag i protest over logningsbekendtgørelsen. Hvad skal det gøre godt for?

Enhedslisten opfordrer alle til at sætte Justitsministeriets adresse på alle personlige emails de sender mandag den 24/9.

"Johanne Schmidt-Nielsen, folketingskandidat for enhedslisten og tovholder for aktionen, hvad er egentligt meningen med denne aktion?"

"Det handler om at sætte fokus på, hvor latterligt det vedtagne regelsæt er.

Nu skal det overvåges, hvem alle helt almindelige mennesker ringer til, sms’er til og mailer til. Og man kommer jo ikke til at fange terrorister på det.

Man skal virkelig være en dum terrorist, hvis man ikke fatter, at man kan sende sine mails fra biblioteket eller ringe med et taletidskort."

"I aktionen vil I sende personlige email til ministeren. Det er jo ikke indholdet, der logges, men hvem man sender til. Hvordan passer det sammen?"

"Det er en symbolsk aktion. Justitsministeren vil overvåge helt almindelige menneskers kommunikation. Vi siger "Tag det, hvis du vil have det". Det er for at sætte fokus på, hvad det er for nogle fuldstændig ligegyldige oplysninger, hun har tænkt sig at registrere.

"Tror du, at aktionen vil have nogen virkning?"

"Jeg håber, det kan være med til at sætte gang i en debat. Jeg har endnu ikke talt med nogen, der synes, det her nye regelsæt giver mening.

Jeg tror, de fleste borgere opfatter det som en indskrænkelse af deres personlige frihed.

Jeg håber, vi kan sætte fokus på, om det er den rigtige retning at gå i, hvis man vil bekæmpe terror. Lige pludselig er det alle almindelige borgere, som i en eller anden grad er under mistanke."

"Det er jo kun, hvis man sidder i justitsministeriet, at man ved, om nogen deltager i den her aktion. Hvordan skal det skabe debat?"

"Nu bliver der jo allerede sendt digitale flyers rundt med opfordringen. Det er jo en måde at sætte fokus på sagen. Jo flere, der hører om sagen, jo mere debat kan der blive.

Den anden del af det er, at jo flere mail Justitsministeriet får, jo mere opmærksom vil ministeren måske blive på folks indstilling til det her.

Vi kan selvfølgelig ikke vide, hvor mange, der gør det, men det er jo tit, man ikke ved, hvor meget en aktion rent faktisk virker."


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TDCH A/S
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Fremtidens it-ressourcer – sådan tiltrækker og fastholder I de bedste medarbejdere.

Danmark kommer til at mangle 19.000 it-specialister frem mod 2030 – og det kommer til at hæmme de danske virksomheders forretningsevne. På konferencen vil du få inspiration til og konkret viden om, hvordan du får fat i og fastholder de bedste it-profiler i et marked med høj efterspørgsel og relativt få ansøgere.

22. november 2018 | Læs mere


Roundtable: Muligheder og gevinster med RPA

RPA - robot proces automation - er for alvor på vej frem i mange organisationer: Der er meget store muligheder for de fleste organisationer i software-robotter, der er relativt nemme at opsætte.

22. november 2018 | Læs mere


CRM: Bedre og mere effektiv kundehåndtering i en digital tidsalder

Hør om implementering, processer og forandringsledelse - og få et indblik i helt konkrete løsninger, værktøjer og lær hvordan du får effektiviseret den interne administration og løftet kundeoplevelsen

27. november 2018 | Læs mere


Premium
Dansk universitet lukker it-uddannelse efter krav om færre udenlandske studerende: “Det er i høj grad et tilbageskridt”
Aalborg Universitet har meddelt at man lukker i alt syv uddannelser, herunder en it-uddannelse hvor undervisningen idag foregår på engelsk. “Det er i høj grad et tilbageskridt,” lyder det fra IT-Branchen til Computerworld.
Computerworld
Yousee varsler prisstigninger på op til 36 procent - skal være med til at finansiere fiber-udrulning
Yousee varsler prisstigninger på både tv-pakker og bredbånd. Pengene skal blandt andet være med til finansiere fiber-investeringer.
CIO
Forleden reparerede en mekaniker min bil: Det kostede 4.200 kroner, som min hjerne snød mig til at betale med et smil
De rationelle it-beslutninger du træffer er måske en illusion. Det lærte jeg da min bil gik i stykker og min hjerne snød mig til at tro, at alt var fint. Til gengæld fandt jeg tre fælder dine it-beslutninger kan falde i.
Job & Karriere
Manden bag Stack Overflow til softwareudviklere og folk i it-branchen: Disse ting skal du lære, hvis du vil undgå at blive tromlet totalt
Interview: Manden bag Stack Overflow og Trello har en opsang til folk i it-branchen. Her er de kompetencer, som du bare skal tilegne dig nu.
White paper
Roadmap til din digitale forretning
Digital transformation er på alles læber, men flere virksomheder er usikre på hvordan man rent faktisk kommer i gang. I dette whitepaper gennemgår vi en case fra den britiske online retail branche, hvor vi ser, hvordan I opnår en operationel og konkurrencemæssig fordel.