Det vedtagne regelsæt er latterligt, mener Johanne Schmidt-Nielsen, folketingskandidat for enhedslisten og tovholder for aktionen.

Hvad skal email-storm gøre godt for, Enhedslisten?

Ud med sproget: Enhedslisten opfordrer alle til at sende personlige mails til justitsministeriet på mandag i protest over logningsbekendtgørelsen. Hvad skal det gøre godt for?

Enhedslisten opfordrer alle til at sætte Justitsministeriets adresse på alle personlige emails de sender mandag den 24/9.

"Johanne Schmidt-Nielsen, folketingskandidat for enhedslisten og tovholder for aktionen, hvad er egentligt meningen med denne aktion?"

"Det handler om at sætte fokus på, hvor latterligt det vedtagne regelsæt er.

Nu skal det overvåges, hvem alle helt almindelige mennesker ringer til, sms’er til og mailer til. Og man kommer jo ikke til at fange terrorister på det.

Man skal virkelig være en dum terrorist, hvis man ikke fatter, at man kan sende sine mails fra biblioteket eller ringe med et taletidskort."

"I aktionen vil I sende personlige email til ministeren. Det er jo ikke indholdet, der logges, men hvem man sender til. Hvordan passer det sammen?"

"Det er en symbolsk aktion. Justitsministeren vil overvåge helt almindelige menneskers kommunikation. Vi siger "Tag det, hvis du vil have det". Det er for at sætte fokus på, hvad det er for nogle fuldstændig ligegyldige oplysninger, hun har tænkt sig at registrere.

"Tror du, at aktionen vil have nogen virkning?"

"Jeg håber, det kan være med til at sætte gang i en debat. Jeg har endnu ikke talt med nogen, der synes, det her nye regelsæt giver mening.

Jeg tror, de fleste borgere opfatter det som en indskrænkelse af deres personlige frihed.

Jeg håber, vi kan sætte fokus på, om det er den rigtige retning at gå i, hvis man vil bekæmpe terror. Lige pludselig er det alle almindelige borgere, som i en eller anden grad er under mistanke."

"Det er jo kun, hvis man sidder i justitsministeriet, at man ved, om nogen deltager i den her aktion. Hvordan skal det skabe debat?"

"Nu bliver der jo allerede sendt digitale flyers rundt med opfordringen. Det er jo en måde at sætte fokus på sagen. Jo flere, der hører om sagen, jo mere debat kan der blive.

Den anden del af det er, at jo flere mail Justitsministeriet får, jo mere opmærksom vil ministeren måske blive på folks indstilling til det her.

Vi kan selvfølgelig ikke vide, hvor mange, der gør det, men det er jo tit, man ikke ved, hvor meget en aktion rent faktisk virker."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
AlfaPeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Premium
Corona skaber bølgegang i Canons danske printforretning: "Vi er nede med 18 procent, men det kunne have endt meget værre"
Canon danske printforretning er bølget frem og tilbage siden landets nedlukning i marts. Nu lyder nedgangen på 18 procent, men administrerende direktør Kim Nielsen er fortrøstningsfuld. "Det kunne have endt meget værre," fortæller han.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.