Tirsdagens aviser om it

Forældet it lammer udvikling hos TDC. Nokia køber GPS-gigant for 42 milliarder. TDC gør klar til priskrig.

Forældet it lammer udvikling hos TDC

Der kommer til at gå flere år før TDC kan tilbyde de såkaldte triple-play-løsninger. Det skyldes interne problemer med it-systemerne, der ikke er bygget til at tale sammen på tværs af koncernen. ”Det er bl.a. de forskellige it-systemer, der har forhindret triple-play. Det er for komplekst i dag og kommer ikke i år og bestemt heller ikke næste år,” siger TDC’s koncerndirektør Jens Alder. Problemet er sat på dagsordenen og koncernen vil investere 2,1 milliarder kroner over de næste 3 år, især på en ny it-platform. (Børsen)

Nokia køber GPS-gigant for 42 milliarder

Nokia har købt amerikanske Navteq for 42 milliarder kroner. Den kontante betaling er 34 procent højere end virksomhedens aktiekurs berettigede til. Navteq er en af verdens førende producenter af kort og kort-data til GPS-enheder. Købet, der har gjort et betydeligt indhug i Nokias likvide beholdning, understreger Nokias planer om at satse på GPS-funktionalitet i deres telefoner. (Børsen)

TDC gør klar til priskrig

I fremtiden har TDC tænkt sig at forsvare sine markedsandele mere offensivt. Det fremgår efter offentliggørelsen af en ny forretningsstrategi. Planen nævner ikke direkte prisfald, men slår en tyk streg under, at man i fremtiden ikke har tænkt sig at aflevere markedsandele til konkurrenterne, uanset hvad de spiller ud med. ”Vi kan ikke længere diktere priserne. Samtidig får vi flere og flere konkurrenter, der specialiserer sig på enkeltmarkeder, og det er vi nødt til at forholde os til,” siger koncernchef Jens Alder. Senest har TDC taget kampen op om de attraktive og ombejlede by-kunder på bredbåndsområdet med et særligt produkt til netop den gruppe. (Jyllands-Posten)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere