Spring datavarehuset over i din BI-løsning

Hvis ikke datamængderne i virksomheden er overvældende store, kan en business intelligence-løsning etableres med et virtuelt datavarehus.

Mange mindre virksomheder kan nyde fordelene ved en business intelligence-løsning uden at investere tid og penge i en traditionel opbygning af et datavarehus.

"Med vores løsning kan du hente data direkte i dit ERP-system, og du får sådan set det samme, som hvis du har en kube-løsning eller en Cognos-Targit-agtig løsning set ud fra brugergrænsefladen, men du springer hele den del af infrastrukturen over med kuber og datawarehouse og tager det direkte fra økonomisystemet," forklarer Nikolaj Henrichsen, direktør, Acinta Intelligence Technology.

Avanceret motor
At arbejde på den måde kræver en avanceret motor i løsningen, og en sådan motor har Acinta brugt de sidste seks år på at udvikle.

"Arkitekturmæssigt er det 100 gange simplere, det vi laver, i forhold til, hvis processerne først skal forbi et datawarehouse," siger Nikolaj Henrichsen.

Begrænsningen er indtil videre databaser med to millioner rækker.

"Bliver databaserne større, vil nogle nok synes, at det går for langsomt," siger Nikolaj Henrichsen.

I hans optik skal et nøgletal kunne beregnes på højst 1-2 sekunder og et komplet dashboard med 15-20 nøgletal på højst 15 sekunder.

Levere hurtigt nok
Man kan også sige, at når datamængderne er så store, at den eksisterende platform ikke kan levere dem hurtigt nok, er et datawarehouse den rette løsning.

"Vi har kunder, der bruger et virtuelt datawarehouse med op til to millioner rækker i deres database, og det kører rigtig smukt, og der er mange virksomheder, der ikke har flere data end det," lyder det.

Det betyder, at for mange mindre og mellemstore virksomheder er et datawarehouse overflødigt, og de kan indføre en BI-løsning, der er hurtigere og langt billigere end en traditionel løsning med kuber og datavarehus.

Ifølge Acinta er det ikke ualmindeligt, at op til 80 procent af investeringen i en business intelligence-løsning går til opbygning af løsningens datawarehouse.

Acinta implementerer ifølge direktøren rutinemæssigt business intelligence-løsninger på mindre end én dag, og kunden kan anvende løsningen med det samme.

10 millioner rækker i 2008
Allerede til næste år regner Nikolaj Henrichsen med at tilbyde datawarehouse-løse BI-løsninger med op til 10 millioner rækker i databaserne.

"Både fordi vi forbedrer vores teknologi, og fordi der er harddiske på vej, hvor læsehastigheden er mindst 10 gange hurtigere end på almindelige harddiske. Det er primært læsehastigheden, der påvirker ydelsen i sådan et system som vores, og derfor gætter jeg på, at vi kommer op på mindst 10 millioner rækker, hvis man har sit system konfigureret med såkaldte solid state-baserede harddiske," konstaterer Acinta-chefen.

Herudover har de glade it-brugere også vænnet sig til stadigt hurtigere CPU'er, hurtigere netværk, hurtigere databaser og billigere RAM.

Samtidig har analytisk business intelligence udviklet sig, så det er muligt at arbejde direkte i de systemer, virksomhederne allerede anvender.

Går det som Acinta håber, vil flere og flere virksomheder fremover helt undlade at lade deres business intelligence-løsning omfatte et egentligt datavarehus og nøjes med Acintas virtuelle model.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


IT Security 2021

Strategic IT Security 2021 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

22. april 2021 | Læs mere


Premium
Efter vanskeligt år jagter aarhusianske Mjølner nu tocifrede vækstrater: Vil for alvor indtage Sjælland - her er planen
Interview: Efter et corona-plaget år er aarhusianske Mjølner Informatics nu klar til at trykke på speederen. Topchef Brian Gottorp Jeppesen forventer tocifrede vækstrater, der især skal hentes fra det sjællandske marked. Se hans plan for 2021 her.
Computerworld
Næste uge går det løs: Apple inviterer til event på utraditionel vis
Apples store event i næste uge blev afsløret af Siri før tid. Få overblik over, hvad Apple ventes af løfte sløret for.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.