Fleksibilitet og partnerskab har været afgørende parametre for Anders Brøns Petersen, CIO i Novozymes.

Novozymes vælger it-leverandør for de næste tre år

Siemens IT Solutions and Services skal også drive Novozymes danske infrastruktur de næste tre år. Tre ting har været afgørende for valget.

Siemens IT Solutions skal stå for Novozymes it-drift i de kommende tre år. For Novozymes har kombinationen af fleksibilitet, partnerskab og kroner og øre været det vigtigste i valget af Siemens.

Det pointerer Novozymes CIO, Anders Brøns Petersen, netop som parterne har offentliggjort en forlængelse af driftsaftalen med yderligere tre år, så den nu løber frem til september 2010.

”I princippet kan vi sikkert drive infrastrukturen billigere selv, eller i hvert fald ikke væsentligt dyrere. Men vi mener bare ikke, at vi skal bruge ledelseskræfter på it-infrastruktur, som ikke er vores kernekompetence. Det andet er så, at vi med aftalen med Siemens også køber noget viden og innovation på området, som er rigtig svær at skaffe selv,” siger Anders Brøns Petersen.

Dertil kommer det helt banale, at det i det nuværende arbejdsmarked er svært at skaffe folk.

Aftalen har en værdi på et ikke offentliggjort tocifret

millionbeløb.
For de penge skal Siemens forsyne Novozymes danske afdelinger med udstyr, yde brugersupport, drive netværket og mailservere.

Deler gevinster
Hos Siemens IT Solutions and Services lægger landechef Lars Smith vægt på, at hovedvægten i aftalen er på services og partnerskab frem for komponenter og produkter.

Og Novozymes lægger også vægt på, at den fælles indsats udmønter sig i smartere løsninger, der kan give kontante gevinster for begge parer.

”Vi har aftalt med Siemens, at vi vil have nogle fælles projekter, som handler om at få omkostningerne ned. Så deler vi gevinsterne ved modellen,” siger Anders Brøns Petersen.

Aftalen har en forholdsvis stor økonomisk værdi for Siemens IT Solutions, der i sidste regnskabsår omsatte for 457 millioner kroner. Selskabet blev opløst i april i år og lagt ind under Siemens A/S som led i en større global omstrukturering.

Læs mere om Novozymes it-strategi i Computerworlds avisudgave på fredag.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2021

Gennem målrettede opkøb og egenudvikling tilbyder SAP i dag en produktpalette, der blandt andet omfatter avancerede analyseredskaber, HR-systemer og helt- eller delvist cloud-baserede løsninger. Få muligheden for at møde erfarne it-folk, der kan hjælpe dig videre på din SAP-rejse.

13. april 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


Premium
NNIT-selskabet Scales efter nedlukning af svenske og norske selskaber: De store vækstmuligheder ligger i Danmark
Interview: I løbet af 2020 har det NNIT-ejede Scales lukket sine datterselskaber i Norge og Sverige. I stedet fokuserer ERP-selskabet udelukkende på Danmark de næste par år, forklarer, forklarer CEO Hasse Bergman. Se her, hvorfor selskabet har afviklet de to nordiske enheder.
Computerworld
Sundhed.dk er klar med vaccinepas: Sådan finder du det
Regeringen har sendt et digitalt coronapas i udbud, men allerede nu kan du få adgang til et digitalt vaccinepas, der dokumenterer din vaccinationsstatus.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
IDC Nordic Cloud Survey 2020
IDC Nordic Cloud survey blev gennemført i efteråret 2020 med over 200 deltagende virksomheder. Det viser at multicloud er fremtidens løsning for digital infrastruktur blandt nordiske virksomheder. Det skyldes blandt andet en stigende interesse for private cloud løsninger til edge computing og innovation. Samtidig er det tydeligt at hvor de fleste virksomheder før enten brugte public cloud eller private cloud er fremtidens løsning multicloud.