Artikel top billede

Fleksibilitet og partnerskab har været afgørende parametre for Anders Brøns Petersen, CIO i Novozymes.

Novozymes vælger it-leverandør for de næste tre år

Siemens IT Solutions and Services skal også drive Novozymes danske infrastruktur de næste tre år. Tre ting har været afgørende for valget.

Siemens IT Solutions skal stå for Novozymes it-drift i de kommende tre år. For Novozymes har kombinationen af fleksibilitet, partnerskab og kroner og øre været det vigtigste i valget af Siemens.

Det pointerer Novozymes CIO, Anders Brøns Petersen, netop som parterne har offentliggjort en forlængelse af driftsaftalen med yderligere tre år, så den nu løber frem til september 2010.

”I princippet kan vi sikkert drive infrastrukturen billigere selv, eller i hvert fald ikke væsentligt dyrere. Men vi mener bare ikke, at vi skal bruge ledelseskræfter på it-infrastruktur, som ikke er vores kernekompetence. Det andet er så, at vi med aftalen med Siemens også køber noget viden og innovation på området, som er rigtig svær at skaffe selv,” siger Anders Brøns Petersen.

Dertil kommer det helt banale, at det i det nuværende arbejdsmarked er svært at skaffe folk.

Aftalen har en værdi på et ikke offentliggjort tocifret

millionbeløb.
For de penge skal Siemens forsyne Novozymes danske afdelinger med udstyr, yde brugersupport, drive netværket og mailservere.

Deler gevinster

Hos Siemens IT Solutions and Services lægger landechef Lars Smith vægt på, at hovedvægten i aftalen er på services og partnerskab frem for komponenter og produkter.

Og Novozymes lægger også vægt på, at den fælles indsats udmønter sig i smartere løsninger, der kan give kontante gevinster for begge parer.

”Vi har aftalt med Siemens, at vi vil have nogle fælles projekter, som handler om at få omkostningerne ned. Så deler vi gevinsterne ved modellen,” siger Anders Brøns Petersen.

Aftalen har en forholdsvis stor økonomisk værdi for Siemens IT Solutions, der i sidste regnskabsår omsatte for 457 millioner kroner. Selskabet blev opløst i april i år og lagt ind under Siemens A/S som led i en større global omstrukturering.

Læs mere om Novozymes it-strategi i Computerworlds avisudgave på fredag.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere