Microsoft bag 42 procent af verdens it-job

42 procent af alle it-arbejdspladser i verden har direkte forbindelse til Microsoft.

En undersøgelse fra analysehuset IDC viser, at 42 procent af verdens 35 millioner it-arbejdspladser kan relateres direkte til Microsoft eller virksomhedens økosystem.

Microsofts økosystem består af mere end 500.000 virksomheder, der sælger, servicerer eller distribuerer Microsofts produkter.

Desuden regnes it-ansatte i virksomheder der bruger Microsofts produkter med i systemet.

I Danmark er 38 procent af it-arbejdsstyrken en del af Microsoft-økosystemet.

”Generelt er tallet lidt lavere i den vestlige verden, hvor der stadig står masser af servere og mainframes og udfører et godt arbejde,” siger Marcel Warmerdam fra IDC, der har været med til at udføre undersøgelsen.

Østen trækker op

”De nye markeder, især i Østen, er langt mere pc-baserede. I praksis betyder det Microsoft-baserede, og det trækker det globale gennemsnit op,” forklarer han.

Undersøgelsen viser også, at investeringer i it på verdensplan vil nå 6,2 billioner i 2007, hvilket forventes at stige 6,1 procent om året de næste fire år.

Det er en dobbelt så stor stigning, som væksten i det globale bruttonationalprodukt. Ifølge IDC’s undersøgelse er markedet for software med til at drive en generel positiv udvikling.

”Når man kigger på Microsofts størrelse, er det vigtigt at undersøge Microsofts relation til selskabets række af samarbejdspartnere. En af årsagerne til, at Microsoft har en stærk position på det globale marked, er, at virksomheden sikrer en stor værditilførsel til tusindvis af små og store virksomheder,” siger Marcel Warmerdam.

Tallene fra undersøgelsen viser, at for hver krone Microsoft vil tjene i 2007, så vil virksomheder, der arbejder med Microsofts produkter, tjene syv kroner.

”Undersøgelsen understreger, at Microsoft på såvel globalt som lokalt plan har en stor indflydelse på hele it-sektoren i forhold til at skabe vækst, innovation og udvikling, og det er med til at synliggøre vores evne til at hjælpe vores samarbejdspartnere med at udvikle deres forretning,” siger Jørgen Bardenfleth, administrerende direktør i Microsoft Danmark i en pressemeddelelse.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere