Google klar med Google-mobil - i kødet på Microsoft

Google er klar med en spritny platform for mobil-applikationer. Nu skal Symbian og Microsoft have kam til deres hår.

Computerworld News Service: Google er klar til at løfte sløret for selskabets planer om et indtog på mobilmarkedet.

Selvom Google selv afviser at kommentere oplysningerne, erfarer Computerworld, at planerne vil blive præsenteret mandag eftermiddag dansk tid.

Google vil angiveligt præsentere en open source-softwareudviklingsplatform, der indeholder en lang række komponenter.

En vifte af applikationer

De tæller blandt andet et operativsystem, API's, et middleware- lag, et programmerbart brugerinterface og en mobiltelefonbrowser. Standardprotokollerne til instant messaging vil også være understøttet.

Platformen skal gøre det lettere at skabe og implementere applikationer til mobile enheder.

Programmerne skal skrives en gang, og skal virke på forskellige slags mobiltelefoner.

Google har allerede fået flere end 30 af branchens sværvægtere med som samarbejdspartnere.

De tæller blandt andre Intel, Qualcomm, Broadcom, Nvidia, Sprint Nextel, T-Mobile, China Mobile, Telefonica, NTT, DoCoMo, LG Electronics og HTC, siger den anonyme kilde. Blandt de firmaer, der endnu ikke har meldt sig under fanerne, er Nokia, Verizon og Apple.

Platformen bliver stillet gratis til rådighed for alle, og udover en fælles kerne vil den gøre det muligt at sammensætte en række modifikationer og udvidelser.

Det ultimative formål er at simplificere udviklingen af programmer til mobile enheder og skabe innovation på området, der efter Google's mening er blevet bremset af teknisk splittelse.

Udfordrer Symbian og Microsoft

Googles ny platform vil være en rival til platformene fra Microsoft og Symbian.

Googles fordele vil komme som en afledt effekt af fremkomsten af flere brugerinterfaces, der gør det lettere at bruge søgemaskiner og on-line-applikationer direkte fra mobiltelefonen.

Når antallet af brugere af Googles søgemaskine stiger, så stiger selskabets reklameindtægter tilsvarende.

Annoncering via mobiltelefoner udgør et mindre marked, men forventes at vokse kraftigt de næster par år.

Ifølge Opus Research vil der i Nordamerika og Europa blive reklameret for 26 milliarder kroner i 2012.

I år forventes beløbet at blive på cirka 550 millioner kroner. Sammenlagt giver det en årlig vækst på 116 procent.

Opus Research, der udsendte vurderingen i sidste uge, meddeler, at en forbedring af brugernes oplevelse vil få omsætningen til at stige, da flere mennesker vil bruge mere tid på internettet via deres mobiltelefon.

En lang række udbydere af on-line-services , så som AOL, Yahoo og Microsoft, er ved at geare deres webapplikationer til mobiltelefonbrug.

Google kan komme på kant med selskabets tidligere allierede, Apple, når firmaet samarbejder med en række udbydere, der forsøger at konkurrere med iPhone.

Selvom platformen stilles til rådighed for alle, også Apple, så kan den være medvirkende til, at konkurrenterne kan fremstille produkter, der kan hamle op med brugerfunktionerne i iPhone.

For et par uger siden annoncerede Apple, at selskabet vil udsende en softwareudviklingspakke, så alle kan udvikle applikationer til iPhone.

Det forventes, at pakken vil være klar i februar måned.

Hvis ikke Apple er at finde på listen over Googles samarbejdspartnere, mandag, så kan det være et tegn på, at Apple ser Google platform som en negativ udvikling på markedet. En interessant problemstilling, da Googles administrerende direktør, Eric Schmidt, er med i Apples bestyrelse.

Oversat af Bo Madsen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan arbejder de dygtigste CIOs med ledelse, organisation og strategi

Sparringspartner, forretningsudvikler, projektleder, evangelist, strateg og ikke mindst chef. CIO-rollen er under voldsom forandring – hvor især ledelses- og strategidelen får stadig større plads i de komplekse it-organisationer.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital