Artikel top billede

Googles topchef Eric Emerson Schmidtkan finde det store smil frem, hvis Google Android lever op til forventningerne. (Foto: Google)

Googles nye mobilsystem vil ændre mobilen for evigt

Googles mobilprodukt, Android, får en stor fremtid. Den er det manglende led mellem internettet og mobilverdenen, lyder det fra nogle af Danmarks tungeste eksperter.

Rygterne har svirret heftigt om Googles kommende mobil-platform med kodenavnet Android.

Jungletrommerne lød i første omgang på, at Google ville lancere en telefon i stil med Apples iPhone.

Men nu skulle det vist være ganske vist, at søgemaskinegiganten senere mandag vil præsentere en open source-platform, der blandt tæller et operativsystem, mobilvenlig og programmerbar brugergrænseflade og en mobiltelefonbrowser.

"En samlende platform er det manglende led mellem nettet og mobilen, som vi har savnet i mange år. Google prøver simpelthen at flytte hele produktporteføljen fra nettet over på mobilmarkedet på en meget hensigtsmæssig måde, som vil komme til at gavne millionvis af mennesker," siger en begejstret teleanalytiker Torben Rune fra Netplan.

Han forklarer, at mobiltelefon på grund af integrationen med de andre Google-produkter kan gå hen og blive den næste bærbare computer.

"Du kan jo bare gemme dine præsentationer og filer på et af Googles produkter på nettet og hente det frem, når du har brug dem. Det er virkelig et produkt, som konkurrenterne skal passe på," siger Torben Rune.

Googles muskler

Og når Android rammer markedet vil den ifølge analysehuset IDC forandre et sammenspist marked, hvor det længe har drejet sig om at vride penge ud af slutbrugerne på løsninger, der ikke er gennemført internet-venlige.

"Mobilindustrien har haft svært ved at drive forretning på indholdssiden og sammen med partnere på en rentabel måde. Men det billede kan Googles mobilplatform forandre fuldstændigt med selskabets midler og muskler, som det også har gjort det på nettet," siger teleanalytiker Brian Troelsen fra IDC.

Én platform styrer dem alle

Han hæfter sig især ved, at Google allerede har indgået mange strategiske alliancer med både teknologiselskaber og telefirmaer i forbindelse med lanceringen af Googles Android.

"De strategiske forretningsmodeller vil blive låst op med lanceringen, hvis rygterne taler sandt. Det er gode nyheder for indholdsleverandører, der vil få én samlet platform at bevæge sig ind på," siger Brian Troelsen.

Han forklarer den samlende platform er et oprør mod en specifik T-Mobile verden eller en DoCoMo-verden, og er i stedet et Google-univers, som samtidigt er en løftet pegefinger til Microsoft.

"Microsoft har traditionelt stået dårligt hos teleproducenterne og -selskaberne, og Googles lancering gør nok ikke det forhold bedre," slutter han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?