Artikel top billede

Googles topchef Eric Emerson Schmidtkan finde det store smil frem, hvis Google Android lever op til forventningerne. (Foto: Google)

Googles nye mobilsystem vil ændre mobilen for evigt

Googles mobilprodukt, Android, får en stor fremtid. Den er det manglende led mellem internettet og mobilverdenen, lyder det fra nogle af Danmarks tungeste eksperter.

Rygterne har svirret heftigt om Googles kommende mobil-platform med kodenavnet Android.

Jungletrommerne lød i første omgang på, at Google ville lancere en telefon i stil med Apples iPhone.

Men nu skulle det vist være ganske vist, at søgemaskinegiganten senere mandag vil præsentere en open source-platform, der blandt tæller et operativsystem, mobilvenlig og programmerbar brugergrænseflade og en mobiltelefonbrowser.

"En samlende platform er det manglende led mellem nettet og mobilen, som vi har savnet i mange år. Google prøver simpelthen at flytte hele produktporteføljen fra nettet over på mobilmarkedet på en meget hensigtsmæssig måde, som vil komme til at gavne millionvis af mennesker," siger en begejstret teleanalytiker Torben Rune fra Netplan.

Han forklarer, at mobiltelefon på grund af integrationen med de andre Google-produkter kan gå hen og blive den næste bærbare computer.

"Du kan jo bare gemme dine præsentationer og filer på et af Googles produkter på nettet og hente det frem, når du har brug dem. Det er virkelig et produkt, som konkurrenterne skal passe på," siger Torben Rune.

Googles muskler

Og når Android rammer markedet vil den ifølge analysehuset IDC forandre et sammenspist marked, hvor det længe har drejet sig om at vride penge ud af slutbrugerne på løsninger, der ikke er gennemført internet-venlige.

"Mobilindustrien har haft svært ved at drive forretning på indholdssiden og sammen med partnere på en rentabel måde. Men det billede kan Googles mobilplatform forandre fuldstændigt med selskabets midler og muskler, som det også har gjort det på nettet," siger teleanalytiker Brian Troelsen fra IDC.

Én platform styrer dem alle

Han hæfter sig især ved, at Google allerede har indgået mange strategiske alliancer med både teknologiselskaber og telefirmaer i forbindelse med lanceringen af Googles Android.

"De strategiske forretningsmodeller vil blive låst op med lanceringen, hvis rygterne taler sandt. Det er gode nyheder for indholdsleverandører, der vil få én samlet platform at bevæge sig ind på," siger Brian Troelsen.

Han forklarer den samlende platform er et oprør mod en specifik T-Mobile verden eller en DoCoMo-verden, og er i stedet et Google-univers, som samtidigt er en løftet pegefinger til Microsoft.

"Microsoft har traditionelt stået dårligt hos teleproducenterne og -selskaberne, og Googles lancering gør nok ikke det forhold bedre," slutter han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere