Kritik: TDC-dominans rammer dansk bredbånd

Efter massiv kritik af betingelserne på det danske bredbåndsmarked retter flere bredbåndsselskaber skytset mod TDC. Selskabet er for dominerende, lyder kritikken.

Den økonomiske samarbejdsorganisation OECD fastslår i en ny rapport, at Danmark halter voldsomt bagefter, når det handler om billigt og hurtigt bredbånd.

TDC sidder på den altovervejende del af markedet for bredbåndsforbindelser herhjemme, og det er ifølge konkurrenterne en væsentlig del af årsagen til, at Danmark er placeret så dårligt i OECD-rapporten, som omtales i artiklen Danskerne betaler dyrt for sløvt snegle-bredbånd.

"Hvis du sammenligner vores tilbud med TDC's 160 Kbit-produkt, så får du 15 gange mere for pengene og en telefonforbindelse oven i," siger Stig Myken, administrerende direktør, Fullrate.

Galt med definitionen
Stig Myken mener i øvrigt, at der er noget galt med definitionen på bredbånd, når TDC markedsfører 160 Kbit/s og Telenor markedsfører 256 Kbit/s-produkter.

"Hvis du tog udgangspunkt i vores priser og produkter, så er jeg ikke i tvivl om, at Danmark ville stå sig ret godt i forhold til det euroæiske gennemsnit," siger Stig Myken, der vurderer, at Fullrates kunder har bredbåndsforbindelser på 10-12 Mbit/s i gennemsnit.

ComX's administrerende direktør, Finn Helmer, går endnu videre. Han mener, at bredbånd skal defineres som en forbindelse på mere end 10 Mbit/s.

"Du skal holde op med at kalde 160 Kbit/s for bredbånd. Det forvirrer markedet og er en antikveret hastighed, der ikke har noget med bredbånd at gøre," siger Finn Helmer.

Han tilføjer, at ComX senere i denne måned lancerer 40 Mbit/s-forbindelser til 599 kroner om måneden.

Prismæssigt reguleret
Carsten Dilling, der direktør for TDC Fastnet, har ikke læst hverken OECD-rapport eller Computerworlds artikel, men siger, at Danmark i langt højere grad end mange andre lande er prismæssigt reguleret.

Og så tilføjer Dilling, at TDC er lige trapperne med et 50 Mbit/s-produkt, så tilsyneladende er der masser af højhastigheds bredbåndsprodukter på hylderne.

De afspejler sig ifølge OECDs rapport bare tilsyneladende ikke i markedet.

Teleanalytiker John Strand mener, at OECD har udarbejdet rapporten på "en fuldstændig sindssyg måde," og at den ikke er det papir værd, den er skrevet på.

Ifølge Strand tager rapporten udgangspunkt i, hvad der findes af bredbåndsprodukter snarere, end hvad danskerne bruger af disse produkter.

OECD overvåger bredbåndsudviklingen i de 30 medlemslande, og i går indviede organisationen en helt ny bredbåndsportal på nettet, hvor der er input om priser, hastigheder med mere fra hele 552 udbydere af bredbånd i OECD-området.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 1

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

02. juni 2020 | Læs mere


Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 2

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

03. juni 2020 | Læs mere


Online webinar: Automatisering i dit datacenter – deltag og se hvordan!

Den der ikke automatiserer, repeterer hver gang. Med Ansible Tower får du dokumenteret og versioneret infrastrukturen, og du får mulighed for at lave udviklings- og testmiljøer. Se hvordan du gør i praksis.

03. juni 2020 | Læs mere


Premium
Her er forårets mest lovende computere
2020 er en lovende årgang, når det gælder bærbare maskiner. Overraskende mange af dem er endda velegnede til de fleksible arbejdspladser, som corona-pandemien dikterer.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
10 spændende lederstillinger, som er ledige netop nu
Der er stadigvæk mange ledige it-job. Vi har fundet en række spændende lederstillinger, som du kan søge med det samme.
White paper
Sådan får du et sikrere og mere effektivt netværk med SD-WAN
Kombinationen af cloud og mere effektive arbejdsformer - og hjemmearbejde – kan både netværk og sikkerhed nemt blive udfordret. Samtidig kan de traditionelle løsninger hurtigt blive dyre, især når sikkerheden skal følge med. I dette whitepaper kan du læse om udfordringerne med de traditionelle netværkskonfigurationer og hvilke fordele som et software defined netværk kan give, samt hvordan du tænker sikkerhed ind i løsningen fra starten.