Kun PBS-TDC-alliance byder på ny digital signatur

PBS og TDC går sammen om den digitale signatur. IT- og Telestyrelsen har kun fået bud fra én leverandør til den næste generation af signaturen.

Alt peger nu i retning af, at TDC og PBS' fælles selskab, Selskabet af 24. august, får lov til at lave næste generation af den digitale signatur.

Det skyldes, at IT- og Telestyrelsen kun havde modtaget ét bud på opgaven, da fristen udløb i fredags.

Nu går udbuddet ind i næste fase, hvor styrelsen skal kontrollere tilbuddet og begynde at forhandle med leverandøren.

Palle H. Sørensen forklarer, at det allerede var tydeligt, at der ikke ville være mange om buddet, da de forskellige konsortier blev prækvalificerede til at deltage.

På det tidspunkt var der fire leverandører , som blev prækvalificeret, men TDC og PBS deltog både hver for sig og sammen. Det fjerde konsortium, som EDB-Gruppen stod i spidsen for, har altså trukket sig.

Lille marked
Grunden til den begrænsede interesse, skal ifølge Palle H. Sørensen findes i, at det danske marked i denne sammenhæng ikke er så stort.

"Det her marked er ret begrænset. I USA har man for nogle år siden lavet en vurdering af det, som viste at der skulle være et kundeunderlag på cirka ti millioner, hvis man skal kunne tjene penge på de basale ydelser," siger Palle H. Sørensen.

I Danmark er det derfor nødvendigt for firmaerne at tjene på tillægsydelser. Den åbne infrastruktur gør, at andre leverandører også kan levere ydelser til markedet.

Ind til videre holder parterne alle detaljer om buddet hemmelige. Først når forhandlingerne er på plads, kan IT- og Telestyrelsen melde ud, hvordan den nye signatur bliver.

"Vores plan er en kontrakt i hus i juli næste år. Vi skal igennem nogle dialogrunder, og vi arbejder ikke i den forbindelse med ultimative deadlines," siger Palle H. Sørensen, som ikke på nuværende tidspunkt vil vurdere. om udbuddet kan gå hurtigere, når kun et konsortium har budt.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Internet of Things er klar til næste fase: Forretning, teknologi og sikkerhed

Der er blevet talt og skrevet meget om Internet of Things i de senere år. Internet of Things bevæger sig nu ind i en ny fase, hvor løsningerne og anvendelsesmulighederne stiger hastigt i antal samtidig med, at det egentlige potentiale er klar til at blive indfriet. Vi sætter fokus på forretningsmulighederne og på hvordan I kan komme igang samt på udfordringer med sikkerhed, privacy og it-drift.

23. oktober 2018 | Læs mere


Dropbox Partner Forum 2018

Det er en fornøjelse at præsentere en ny stor forretningsmulighed med Dropbox Business. På partnerdag får I indsigt i både kommercielle og tekniske aspekter ved at sælge Dropbox Business. Arrangementet henvender sig til både eksisterende Dropbox-forhandlere i Danmark og til jer, der leder efter nye forretningsmuligheder, og som overvejer at blive Dropbox-forhandler.

23. oktober 2018 | Læs mere


Fremtidens It service management: Optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

24. oktober 2018 | Læs mere


Premium
Dansk sikkerheds-ekspert: Derfor er det en efterretningstjeneste, der står bag det store Facebook-hack
Interview: Der er rigtigt meget, der tyder på, at det er en efterretningstjeneste, der står bag det store Facebook-hak, vurderer sikkerhedsekspert Peter Kruse. Se hvorfor her.
Computerworld
Windows 10's katastrofe-update: Derfor begyndte den pludseligt at slette brugernes filer
Den seneste Windows 10 opdatering kunne i værste fald slette vigtige filer. Microsoft sætter tal på hvor mange der er berørt af den katastrofale fejl.
CIO
Forleden reparerede en mekaniker min bil: Det kostede 4.200 kroner, som min hjerne snød mig til at betale med et smil
De rationelle it-beslutninger du træffer er måske en illusion. Det lærte jeg da min bil gik i stykker og min hjerne snød mig til at tro, at alt var fint. Til gengæld fandt jeg tre fælder dine it-beslutninger kan falde i.
Job & Karriere
Her er syv job-annoncer der overrasker med helt usædvanlige overskrifter
Der er mange ledige it-job i øjeblikket. It-jobbank har her fundet syv spændende stillinger, der har det til fælles, at annoncen har en utraditionel overskrift.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.