Kun PBS-TDC-alliance byder på ny digital signatur

PBS og TDC går sammen om den digitale signatur. IT- og Telestyrelsen har kun fået bud fra én leverandør til den næste generation af signaturen.

Alt peger nu i retning af, at TDC og PBS' fælles selskab, Selskabet af 24. august, får lov til at lave næste generation af den digitale signatur.

Det skyldes, at IT- og Telestyrelsen kun havde modtaget ét bud på opgaven, da fristen udløb i fredags.

Nu går udbuddet ind i næste fase, hvor styrelsen skal kontrollere tilbuddet og begynde at forhandle med leverandøren.

Palle H. Sørensen forklarer, at det allerede var tydeligt, at der ikke ville være mange om buddet, da de forskellige konsortier blev prækvalificerede til at deltage.

På det tidspunkt var der fire leverandører , som blev prækvalificeret, men TDC og PBS deltog både hver for sig og sammen. Det fjerde konsortium, som EDB-Gruppen stod i spidsen for, har altså trukket sig.

Lille marked

Grunden til den begrænsede interesse, skal ifølge Palle H. Sørensen findes i, at det danske marked i denne sammenhæng ikke er så stort.

"Det her marked er ret begrænset. I USA har man for nogle år siden lavet en vurdering af det, som viste at der skulle være et kundeunderlag på cirka ti millioner, hvis man skal kunne tjene penge på de basale ydelser," siger Palle H. Sørensen.

I Danmark er det derfor nødvendigt for firmaerne at tjene på tillægsydelser. Den åbne infrastruktur gør, at andre leverandører også kan levere ydelser til markedet.

Ind til videre holder parterne alle detaljer om buddet hemmelige. Først når forhandlingerne er på plads, kan IT- og Telestyrelsen melde ud, hvordan den nye signatur bliver.

"Vores plan er en kontrakt i hus i juli næste år. Vi skal igennem nogle dialogrunder, og vi arbejder ikke i den forbindelse med ultimative deadlines," siger Palle H. Sørensen, som ikke på nuværende tidspunkt vil vurdere. om udbuddet kan gå hurtigere, når kun et konsortium har budt.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere