Kun PBS-TDC-alliance byder på ny digital signatur

PBS og TDC går sammen om den digitale signatur. IT- og Telestyrelsen har kun fået bud fra én leverandør til den næste generation af signaturen.

Alt peger nu i retning af, at TDC og PBS' fælles selskab, Selskabet af 24. august, får lov til at lave næste generation af den digitale signatur.

Det skyldes, at IT- og Telestyrelsen kun havde modtaget ét bud på opgaven, da fristen udløb i fredags.

Nu går udbuddet ind i næste fase, hvor styrelsen skal kontrollere tilbuddet og begynde at forhandle med leverandøren.

Palle H. Sørensen forklarer, at det allerede var tydeligt, at der ikke ville være mange om buddet, da de forskellige konsortier blev prækvalificerede til at deltage.

På det tidspunkt var der fire leverandører , som blev prækvalificeret, men TDC og PBS deltog både hver for sig og sammen. Det fjerde konsortium, som EDB-Gruppen stod i spidsen for, har altså trukket sig.

Lille marked
Grunden til den begrænsede interesse, skal ifølge Palle H. Sørensen findes i, at det danske marked i denne sammenhæng ikke er så stort.

"Det her marked er ret begrænset. I USA har man for nogle år siden lavet en vurdering af det, som viste at der skulle være et kundeunderlag på cirka ti millioner, hvis man skal kunne tjene penge på de basale ydelser," siger Palle H. Sørensen.

I Danmark er det derfor nødvendigt for firmaerne at tjene på tillægsydelser. Den åbne infrastruktur gør, at andre leverandører også kan levere ydelser til markedet.

Ind til videre holder parterne alle detaljer om buddet hemmelige. Først når forhandlingerne er på plads, kan IT- og Telestyrelsen melde ud, hvordan den nye signatur bliver.

"Vores plan er en kontrakt i hus i juli næste år. Vi skal igennem nogle dialogrunder, og vi arbejder ikke i den forbindelse med ultimative deadlines," siger Palle H. Sørensen, som ikke på nuværende tidspunkt vil vurdere. om udbuddet kan gå hurtigere, når kun et konsortium har budt.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Hyperkonvergeret infrastruktur: Få det bedste fra on-premise og cloud
Det står stadig mere klart, at cloud ikke er løsningen på alle udfordringer. Høje og ofte uigennemskuelige omkostninger er én årsag – omfattende krav til standardisering er en anden. Det efterlader organisationen i et limbo, hvor det kan være svært at finde den rette balance mellem cloudløsninger og det on-premise baserede datacenter. I denne hvidbog kan du få inspiration til, hvordan du opbygger en hyperkonvergeret infrastruktur, der opfylder kravene til hurtig skalering og forretningsmæssig agilitet med XaaS.