Artikel top billede

Niels Mortensen, direktør for it-området i Region Syddanmark, tjener mere end videnskabsminister Helge Sander (V).

Månedsløn til offentlig it-chef: 94.703 kroner

It-chefen i Region Syddanmark er den bedst betalte blandet landets fem it-direktører i regionerne. Læs også hvad de øvrige it-direktører tjener.

Se hvor meget regionernes it-chefer tjener.

Den højst betalte offentlige it-chef i Danmarks fem regioner får mere i løn end Danmarks højst placerede it-mand, videnskabsminister Helge Sander (V).

Det fremgår af en gennemgang, som Computerworld har foretaget af de regionale it-chefers løn.

Højst betalt er Niels Mortensen, direktør for it-området i Region Syddanmark, der har en månedsløn på 94.703 kroner - eksklusiv pension og bonusordning.

Lønnen for Niels Mortensen er godt 830 kroner mere end Helge Sander, der sammen med sine ministerkolleger ifølge statens regler får 93.865,56 kroner om måneden.

Pænt snit

Generelt ligger it-cheferne i de fem regioner - der tilsammen har 125.000 ansatte - ganske højt i lønrammerne.

Efter Niels Mortensen kommer it-direktør Jan Kold fra Region Hovedstaden med 82.919 kroner og it-direktør Henning Bruun Schmidt fra Region Nordjylland med 78.969 kroner om måneden før skat.

Gennemsnitslønnen for de fem it-direktører er 79.184 kroner per måned. Mindst får Michael Steen Hansen fra Region Sjælland. Han har en månedsløn på 66.163 kroner.

Derfor den høje løn

Ifølge Niels Mortensen fra Region Syddanmark skyldes hans løn på næsten 100.000 kroner om måneden, at han har 'båret' lønnen med sig fra sin tidligere stilling.

"Jeg har tidligere været sundhedsdirektør i Fyns Amt og blev overflyttet og valgte så at kaste mig over det spændende it-område," siger han.

Han forklarer, at hans styrke som it-direktør ikke er den tekniske indsigt. I stedet ved han meget om forretningsanvendelsen af it – hvad it kan bruges til.

"Jeg har jo arbejdet med området i gennem mange år og har et indgående kendskab til det," siger han.

Samtidig gør han opmærksom på at regionerne er nogle af Danmarks største virksomheder. Alene i Region Syddanmark arbejder der 25.000 ansatte.

Svært at sammenligne

Selv om Niels Mortensen som offentlig it-chef får mere i løn end regeringens ministre, mener Ledernes Hovedorganisation ikke, at der grund til forargelse.

"Lønnen afhænger jo af det ansvar, man har, ens erfaring, kompetencer, arbejdsmængden, og hvor mange ansatte man har under sig," siger rådgivningschef Vibeke Skytte.

Samtidig mener hun, at det er svært at sammenligne en lederløn med for eksempel en løn for sygeplejersker, der jo også er ansat under regionerne.

En god leder koster

"Det skal vurderes forskelligt, da det er forskellige områder og arbejdsopgaver. En god leder koster, men en god leder gør også en forskel," siger hun.

Vibeke Skytte peger endelig også på det faktum, at der lige præcis i it-branchen er rift om medarbejderne – også lederne.

"Derfor bliver lønnen skruet i vejret, og også for at fastholde medarbejdere og ledere," siger hun.

Derudover kæmper den offentlige sektor jo også med det private erhvervsliv om lederne, begrunder hun yderligere det høje lønniveau.

Alle skal med

Formand Dennis Kristensen fra FOA ser noget anderledes på it-direktørens løn.

Han mener, at markedskræfterne er sat ud af spil, når vi taler om de brede grupper af ansatte i kommuner og regioner. Selvom ordrebøgerne står fulde, og der akut mangler medarbejdere, står lønnen stille, mener han.

"Det samme er ikke tilfældet med specialist-stillinger som her, hvor kommunen eller regionerne skraber de nødvendige penge sammen. Men spørgsmålet er, hvor længe samfundet kan holde til, at de brede grupper sakker bagud," siger han.

"Kan vi som samfund holde til, at det kun er specialisterne, som vi er parate til at betale markedsprisen for, når vi ikke er parat til at afspejle en eller anden form for markedsmekanisme til de brede basis-grupper?" spørger han.

Se hvor meget regionernes it-chefer tjener.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Salesforce åbner europæisk supercloud: Vil holde al data i Europa - her bliver den nye løsning først tilgængelig
Salesforce er på vej med europæisk cloud-løsning, der skal holde alle data på europæisk jord. Selskabet begynder at udrulle løsningen om få måneder. Om et år vil seks europæiske lande være dækket.
Computerworld
Ny rekord: Her er elbilen med den længste rækkevidde / Få timer til at Apple er klar med ny iOS 15 / Teslas vilde model S Plaid sætter fantomtid på hæderkronet bane
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Så stor er risikoen for angreb via din Salesforce Cloud
Cyberkriminelle går målrettet efter Salesforce Cloud, men kun de færreste virksomheder er opmærksomme på, at de selv har et stort ansvar for at beskytte sig – eller ved, hvordan de gør.