Artikel top billede

IO satser 200 millioner kroner på nyt spil

Interview: IO Interactive satser godt 200 millioner kroner på selskabets nye spil, Kane & Lynch. "Forventningerne er enorme," lyder det fra IO-direktør Janos Flösser.

Hele 1,2 millioner spil skal IO Interactive sælge af det nye computerspil Kane & Lynch for bare at få budgettet til at balancere.

Op mod 200 millioner kroner satser IO Interactive på det nye spil, der er udsat til afløse det international hit Hitman-serien.

Og det gør Kane & Lynch til det dyreste spil produceret i Danmark nogensinde. Og den største satsning for spilforlaget Eidos, der i 2004 købte IO Interactive

Janos Flösser, IO Interactives administrerende direktør, erkender overfor Computerworld, at der er mange penge på spil.

"Forventningerne er enorme til at etablere spillet på samme måde som Hitman," siger Janos Flösser.

Knald eller fald

Med så mange penge på spil, lyder det som knald eller fald for IO Interactive?

"Men det er det altid med den type spil. Hvis man vil noget, så koster det. Bare se de spil, der kommer ud i år. Assassains Creed har kostet 40 millioner dollar eller noget i den størrelse. Og Halo 3 ligger i samme niveau. Og det er den slags spil, vores produkt bliver sammenlignet med," siger Janos Flösser.

Får du ikke sved på panden eller ligger vågen om natten med så store beløb på højkant?

"Det er et stykke tid side, jeg havde det sådan. Men det gør jeg faktisk ikke. Jeg synes jo, at det er kanon sjovt.

Og jeg kan ikke se, at spillet kan produceres for mindre end det. I filmbranchen lever man efter fuldkommen de samme betingelser. Her bruger man også rask væk 60-70 millioner dollars på en film. Og det er da også en slags penge," siger Janos Flösser.

Svært at være med

Han peger på, at så dyre produktioner gør det meget svært for ret mange forlag at kunne være med til at lancere flere spil ad gangen.

Og Kane & Lynch-spillet skal sælge i 1,2 millioner eksemplarer for bare at løbe rundt, fortæller Janos Flösser.

Serien af Hitman-spil solgte på verdensplan godt syv millioner spil.

Hvad sker der, hvis Kane & Lynch ikke lever op til de forventninger? Står den så på tæsk?

"Så må vi jo lave et nyt. Folk er så utroligt hurtige til at kritisere i stedet for at indse, hvor meget arbejde, der egentligt ligger i den slags projekter. Jeg kan ikke rigtigt tage mig af det, fordi hvis man ikke forsøger, så sker der ingenting," siger Janos Flösser.

Innovation er at satse

Når det gælder innovation - uanset om det gælder nanoteknologi eller computerspil - små man leve med, at der bliver begået fejl, lyder det fra spil-direktøren.

"Når man går nye veje, så er det usikkert ad pommern til. Og maqn laver fejl lige som alle andre laver fejl. Folk der har prøvet det selv, må gerne pege fingre. Men folk som aldrig prøver selv, skulle helst lade være," siger Janos Flösser.

Han fortsætter:

"Denne branche har altid levet i et usikkert marked, men det kan mærkes særligt i disse år. men man kan kun stole på sine talenter. Og går den ikke, ja så må man på den igen," siger Janos Flösser. Ifølge ham ser prognoserne gode ud for spillet.

"Jeg kan da sige, at Wal-Mart har bestilt flere eksemplarer af spillet. Og Wal-Mart fylder meget i den amerikanske detailhandel," siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere