Artikel top billede

Danmark blandt de bedste til at regulere telemarked

Dansk teleregulering er den tredjebedste i EU, kun overgået af England og Holland. Men der er stadig svage punkter.

Dansk teleregulering er Europas tredjebedste til at regulere konkurrence på telemarkedet. Kun overgået af Storbritannien og Holland. Det er konklusionen i den årlige rapport fra interessegruppen ECTA (European Competitive Telecommunications Association)

Det er en nedgang siden sidste år, hvor Danmark indtog andenpladsen på ECTA’s Regulatory Scorecard.

Siden har Holland overhalet Danmark og er lige i hælene på Storbritannien.

Danmarks gode placering skyldes især en velfungerende reguleringsinstitution, der dog trækkes ned af lang behandlingstid.

Danmark står også svagt når det kommer til konkurrenceforvridende rabatter, oplyser rapporten.

”Det kan for eksempel være TDC’s samlerabat som de giver sine bredbåndskunder, hvis de samtidig har en telefon hos TDC. Det har konkurrenterne svært ved at imødegå, for de står ikke i samme situation,” siger direktør i Netplan, teleanalytiker Torben Rune.

Han understreger dog, at det ikke er noget, der er særligt store problemer med i praksis.

Mange ting kan forbedres

Det fremgår altså tydeligt, at der er mange områder, der stadig kan forbedres ifølge ECTA’s ideal. Det er Torben Rune enig i.

”Generelt er Danmark rigtig langt fremme i skoene og vi har en rigtig flot lovgivning, som faktisk er forbillede for mange andre europæiske lande. Det kniber bare lidt med at få nogle af tingene implementeret og få det til at køre i det tempo, der skal til for at man for alvor får glæde af lovgivningen,” siger han.

Det kan man eksempelvis se på behandlingstiden af klagesager.

”Når loven siger, at TDC skal åbne sit kobbernet, så hjælper det ikke meget, hvis eventuelle klager tager næsten to år at behandle. Så har markedet flyttet sig,” siger Torben Rune.

På trods af kritikpunkterne mener Torben Rune godt, vi kan være tilfredse med placeringen.

”Jeg tror ikke, man skal lægge så meget i, at vi er røget fra andenpladsen til tredjepladsen. Det var værre, hvis vi var røget ned på tiendepladsen. Der er stadig mange steder, hvor det meget ringe i forhold til Danmark,” siger han.

Han er dog heller ikke i tvivl om, at Storbritanniens førsteplads er yderst velfortjent.

”Storbritannien har en meget klarsynet og langsigtet telestrategi, der i virkeligheden tager hånd om en række af de problemstillinger, som vi først behandler når de opstår som problemer i Danmark. Sådan en ting som netværksneutralitet har man i årevis haft en meget klar holdning til hvordan man håndterer, mens vi ikke rigtig er begyndt at tænke på det i Danmark.”




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere