Danmark blandt de bedste til at regulere telemarked

Dansk teleregulering er den tredjebedste i EU, kun overgået af England og Holland. Men der er stadig svage punkter.

Dansk teleregulering er Europas tredjebedste til at regulere konkurrence på telemarkedet. Kun overgået af Storbritannien og Holland. Det er konklusionen i den årlige rapport fra interessegruppen ECTA (European Competitive Telecommunications Association)

Det er en nedgang siden sidste år, hvor Danmark indtog andenpladsen på ECTA’s Regulatory Scorecard.

Siden har Holland overhalet Danmark og er lige i hælene på Storbritannien.

Danmarks gode placering skyldes især en velfungerende reguleringsinstitution, der dog trækkes ned af lang behandlingstid.

Danmark står også svagt når det kommer til konkurrenceforvridende rabatter, oplyser rapporten.

”Det kan for eksempel være TDC’s samlerabat som de giver sine bredbåndskunder, hvis de samtidig har en telefon hos TDC. Det har konkurrenterne svært ved at imødegå, for de står ikke i samme situation,” siger direktør i Netplan, teleanalytiker Torben Rune.

Han understreger dog, at det ikke er noget, der er særligt store problemer med i praksis.

Mange ting kan forbedres
Det fremgår altså tydeligt, at der er mange områder, der stadig kan forbedres ifølge ECTA’s ideal. Det er Torben Rune enig i.

”Generelt er Danmark rigtig langt fremme i skoene og vi har en rigtig flot lovgivning, som faktisk er forbillede for mange andre europæiske lande. Det kniber bare lidt med at få nogle af tingene implementeret og få det til at køre i det tempo, der skal til for at man for alvor får glæde af lovgivningen,” siger han.

Det kan man eksempelvis se på behandlingstiden af klagesager.

”Når loven siger, at TDC skal åbne sit kobbernet, så hjælper det ikke meget, hvis eventuelle klager tager næsten to år at behandle. Så har markedet flyttet sig,” siger Torben Rune.

På trods af kritikpunkterne mener Torben Rune godt, vi kan være tilfredse med placeringen.

”Jeg tror ikke, man skal lægge så meget i, at vi er røget fra andenpladsen til tredjepladsen. Det var værre, hvis vi var røget ned på tiendepladsen. Der er stadig mange steder, hvor det meget ringe i forhold til Danmark,” siger han.

Han er dog heller ikke i tvivl om, at Storbritanniens førsteplads er yderst velfortjent.

”Storbritannien har en meget klarsynet og langsigtet telestrategi, der i virkeligheden tager hånd om en række af de problemstillinger, som vi først behandler når de opstår som problemer i Danmark. Sådan en ting som netværksneutralitet har man i årevis haft en meget klar holdning til hvordan man håndterer, mens vi ikke rigtig er begyndt at tænke på det i Danmark.”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Tirsdag kårer Microsoft de bedste partnere i Danmark: Proactive og Delegate fører feltet an med flest nomineringer
Landets ypperste Microsoft-partnere bliver tirsdag hædret af Microsofts danske ledelse. 20 virksomheder har fået en indbydelse til det prestigefyldte arrangement. Her er et overblik over, hvem der er blevet nomineret.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.