"Vi har begået mange fejl i opbygningen, men vi har lavet flere fejl i den måde, vi har håndteret dem på," indrømmer Facebooks stifter og administrerende direktør Mark Zuckerberg.

Facebook-direktør siger pænt undskyld til brugerne

Facebook giver sine medlemmer mulighed for at afvise at være en del af virksomhedens kontroversielle Beacon annoncesystem.

Computerworld News Service Meddelelsen er en del af et officielt blog-indlæg skrevet af Facebooks stifter og administrerende direktør, Mark Zuckerberg.

Her undskylder han samtidig for fejl i designet og brugen af Beacon.

"Vi har begået mange fejltagelser i opbygningen af denne funktion, men vi har lavet flere fejl i den måde, vi har håndteret dem på. Vi har simpelthen gjort et dårligt stykke arbejde med denne udsendelse, og det undskylder jeg for," skriver Mark Zuckerberg.

Muligheden for at fravælge Beacon helt er den anden større ændring af programmet.

Sidste torsdag gav Facebook sine medlemmer mere kontrol over Beacon og gjorde det mere tydeligt, hvordan det virker, så folk kan administrere det ordentligt.

Markedsføring via familie
Beacon, som er en del af virksomhedens nye platform, sporer bestemte aktiviteter foretaget af Facebooks brugere på eksterne sider for derefter at rapportere informationer om disse handlinger til brugerens netværk af Facebook-venner.

Formålet er at målrette annonceringen og gøre den mere effektiv, fordi det er kombineret med folks sociale netværk.

Det betyder, at produkter og tjenester bliver markedsført på en mere naturlig måde via venner og families aktiviteter.

Mere end 40 hjemmesider har tilmeldt sig Beacon, men det er ikke alle, der har implementeret systemet.

Blandt de off-Facebook-aktiviteter, der bliver sendt til ens Facebook-venner, er muligheden for at købe et produkt, tilmelde sig en tjeneste eller skrive en vare på en ønskeseddel.

Mark Zuckerbergs blog-indlæg tager dog ikke stilling til CA-sikkerhedsforsker Stefan Berteaus resultater, som har sat gang i privatlivs-kontroversen omkring Beacon de sidste par dage.


Husk mig
Stefan Berteau har fundet ud af, at Beacon sporer brugerne aktiviteter, selv om de er logget af Facebook og har afvist, at information om deres aktiviteter skal sendes til deres venner på siden.

"I sådanne tilfælde er brugere ikke klar over, at data om deres aktiviteter på disse sider bliver sendt tilbage til Facebook og får ikke mulighed for at blokere videresendelse af informationerne," fortæller Stefan Berteau.

Hvis en bruger har sat kryds i 'remember me' på Facebook – som gør at brugeren ikke behøver at logge ind på siden, hver gang han eller hun vender tilbage til den – kan Facebook forbinde brugerens aktiviteter på tredjeparts Beacon-sider direkte til ham, selvom han er logget af og har meldt sig ud af udsendelsen.

Hvis brugeren ikke har valgt denne mulighed, bliver informationerne stadig sendt tilbage til Facebook, men bliver ikke forbundet til brugerens Facebook-id, fortæller Stefan Berteau.

Derudover har Stefan Berteau fundet ud af, at Beacon ikke begrænser sine sporinger til medlemmer af Facebook.

Det sporer faktisk aktiviteter foretaget af alle brugere på sine tredjeparts-sider, inklusive folk som aldrig har tilmeldt sig Facebook, eller som har deaktiveret deres konto.

Tur/retur
I disse tilfælde opfanger Beacon detaljerede data om, hvad brugerne foretager sig på disse eksterne partner-sider og sender det tilbage til Facebook sammen med brugerens IP-adresse, selv om der ikke er et Facebook-id forbundet til dataene.

Faceboo's svar på Stefan Berteaus forskning er en kort udtalelse, hvori virksomheden bekræfter resultaterne, men fastholder at Facebook sletter data om brugere der er logget af, deaktiverede konti og ikke-medlemmer, når de modtager dem.

Oversat af Mille Bindslev
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


IT Security 2021

Strategic IT Security 2021 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

22. april 2021 | Læs mere


Premium
TDC lukker alle sine 11 fysiske erhvervscentre i Danmark
TDC drejer nøglen om på alle sine 11 fysiske TDC Erhvervscentre, som i dag allerede står næsten tomme, da kunderne bliver væk. I stedet skal fokus nu flyttes over på online-betjening.
Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.