Artikel top billede

"Væksten er gået ud af Skype. Interessen er forsvundet," konstaterer administrerende direktør for RTX Telecom, Tage Rasmussen.

RTX efter Skype-flop: Slut med de vilde planer

Den højt profilerede Skype-telefon har været et kæmpeflop for RTX Telecom. Nu er det slut med de vilde udviklingstiltag, før forretningsgrundlaget er sikret, siger direktør Tage Rasmussen.

For godt halvandet år siden stillede administrerende direktør i danske RTX Telecom, Tage Rasmussen, sig frem i flere medier og talte varmt om en ny Skype-telefon, der skulle bryde Skypes afhængighed af pc'en.

Kort tid efter lanceringen i november i fjor blev den nye vidundertelefon dog allerede karakteriseret som et flop, fordi andre mobilselskaber allerede var klar med lignende funktionalitet.

Skype-flop

I dag slog floppet så igennem økonomisk, hvor RTX Telecom løftede sløret for et dundrende underskud hvor Skype-telefonen i afdæmpede revisionstermer beskrives som en af hovedårsagerne til en økonomisk bet på knap 100 millioner kroner.

Tage Rasmussen, der her til formiddag troppede op på Københavns Fondsbørs for at udrede trådene over for aktionærerne, erkender floppet.

Fremover skal det være slut med vilde udviklingstiltag, der ikke er gennemtænkt et holdbart forretningskoncept omkring.

Erkender risikabel færd

"Det har været for risikabelt på egen hånd at bevæge sig ud på et meget dynamisk konsumentmarked. Det kræver enorme ressourcer til markedsføring, og vi har ikke engang et brand blandt forbrugerne," konstaterer Tage Rasmussen i dag.

Det var ellers en fiks idé at skabe en trådløs telefon, der kunne kommunikere direkte med telefonitjenesten Skype uden brug af pc'en.

Der var bare to problemer. For det første kom andre producenter ret hurtigt efter med lignende teknologier. Den anden grund beskriver Tage Rasmussen:

Skype-væksten eroderede

"På et tidspunkt var der en forventning om, at Skype blev ved med at vokse. Der var en forestilling om et stort og næste uudtømmeligt behov for produkter til Skype. Men væksten er gået ud af Skype. Interessen er stort forsvundet, konstaterer Tage Rasmussen.

Planen for fremtiden er nu klar. Der skal hovedsageligt satses på business to business-produkter, som da også har sikret RTX Telecom indtægter i løbet af året.

Her er der blandt andet tale om at være delleverandører til store brands som Phillips og Nortel.

RTX Telecom skal også satse på design-forretningen, såkaldte wireless local loop-produkter og så ser Tage Rasmussen et stort potentiale i det forholdsvis nye forretningsområde, Health Care.

Divisionen skaber og udvikler produkter til for eksempel overvågning af for eksempel sukkersyge-patienters ve og vel i eget hjem.

"Her er vores produkter forholdsvis unikke," konstaterer Tage Rasmussen.

Aktiekurs på nedtur

Målet er nu at vise resultater. Ifølge Tage Rasmussen er det eneste vej til at genvinde aktionærernes tillid, som har lidt et alvorligt knæk i løbet af året.

For et år siden lå aktiekursen på 85,5, mens den her til morgen åbnede i kurs 45,5. Siden åbningen har kursen fået et yderligere dyk.

Og Tage Rasmussen medgiver, at der skal mere end ord på bordet for at genvinde aktionærernes tillid.

RTX-direktør: Vi har skuffet
"Vi må acceptere, at vi har skuffet i lang periode, og den eneste måde at genvinde tilliden er at vise positive resultater fortsætte med at leve op til udmeldinger," siger han.

Næste år forventer RTX Telecom en omsætning på mellem 240 og 300 millioner, mens forventningen til resultatet ligger i et spænd mellem et rundt 0 og minus 30 millioner kroner, oplyser Tage Rasmussen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?