Virtualisering i to af tre firmaer inden 2009

Mere end en tredjedel virksomheder har implementeret ”x86 server virtualization”, og næsten to tredjedele forventer at gøre det inden 2009, viser en ny undersøgelse.

Computerworld News Service: It-afdelinger, der allerede bruger virtualisering, har virtusliseret 24 procent af deres servere, og det antal forventes at stige til 45 procent inden 2009.

Leverandørerne skal se at komme i gang med at opgradere deres virtualiseringsprodukter, fordi mange virksomheder har brugt teknologien i to år eller mere og er klar til at udvide brugen, viser undersøgelsen.

”BMC Software, IBM Tivoli, HP Software og Microsoft bør opdatere deres tilbud og skabe øjeblikkelig taktisk værdi ved at tilføje og købe værktøjer til virtuelle miljøer, såsom konvertering mellem fysiske og virtuelle servere og hurtig opdatering af virtuelle server-konfigurationer," hedder det i rapporten.

Rapporten ”x86 virtualization adopters hit the tipping point” er baseret på en undersøgelse blandt 275 server-ansvarlige i virksomheder.

Tidligere undersøgelser viser faktisk større indførelse af server-virtualisering med 50 procent af it-virksomheder, der brugte teknologien i produktion og test i 2006.

Vurderingerne er ”all over the map”, og it-chefer er sommetider for optimistiske omkring deres forudsigelser omkring fremtidig brug, fortæller rapportens hovedforfatter, Frank Gillet.

Mange har virtuelle servere
Men undersøgelsens resultater ”viser ideens power og popularitet… og demonstrerer, at der er oprigtig hensigt om at øge brugen.”

Den seneste rapport viser, at 37 procent af de undersøgte it-afdelinger allerede har virtuelle servere, mens 13 procent har planer om at indføre det inden juli 2008.

Yderligere 15 procent tror, de vil virtualisere deres x86-servere inden 2009.

Efterhånden som virksomhederne har fået et par års erfaring med virtualisering, vil de bevæge sig fra taktiske eksperimentelle fremgangsmåder til strategiske it-infrastruktur-tiltag, der kan betyde opgradering af servere, lagring, netværk og systemhåndtering.

Men virtualisering er ikke i nærheden af at blive indført universelt i virksomheder, siger Frank Gillet.

It-chefer bruger typisk ikke teknologien til kritiske applikationer eller platforme som ”grid computing” eller ”supercomputing”, siger han.

Virtualisering handler primært om deling af maskiner og portabilitet, men ifølge Frank Gillet er det ikke de mest tungtvejende årsager til at virtualisere kritiske arbejdsbyrder.

Deling af maskiner er ikke så nødvendigt, hvis en maskine allerede er optaget, og portabilitet er måske ikke tvingende nødvendig, når der er andre servere, en arbejdsbyrde kan flyttes til.

Oversat af Mille Bindslev
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft klar med splinternye bærbare: Endelig undgår selskabet en fatal fejltagelse
Microsoft er klar med fjerde generation af sin Surface Laptop. Og her undgår Microsoft omsider at være for karrig med lagerpladsen.
Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Gør dine medarbejdere til et aktiv i sikkerhedsarbejdet
Vi glemmer hurtigt gode råd og sikkerhedskurser. Men sådan behøver det ikke at være. Moderne træning, opfølgning og simulationer skaber en sikkerhedsorienteret kultur, som minimerer risikoen for, at din virksomhed rammes af ødelæggende cyberangreb.