Gå på nettet når du er i luften

Mindst fire flyselskaber er klar med bredbåndsforbindelser, så passagererne kan gå på nettet, mens de rejser.

Computerworld News Service:
Med fredag morgens bekendtgørelse om, at JetBlue går sammen med Research in Motion og Yahoo om at give flypassagerer adgang til gratis email under flyvning, har indtil videre mindst fire flyselskaber planer om at eksperimentere med bredbåndsforbindelse i luften.

I det følgende overblik over muligheden for at komme på nettet, mens man flyver, ser vi på, hvad forskellige flyselskaber vil kunne tilbyde deres kunder i fremtiden, hvilke firmaer, der udvikler deres netværk, og hvornår vi kan forvente at få fuld webforbindelse på de lange flystrækninger.

American Airlines
Hvad kan de tilbyde: Landsdækkende internetadgang fra kyst til kyst via bredbånd. American Airlines kunder vil kunne koble sig på nettet under flyvning med ethvert apparat,der har 802.11a/b/g Wi-Fi- kapacitet.

Hvornår vil det blive tilbudt: American Airlines begyndte på afprøvning af Wi-Fi-muligheder på sine Boing 767 og Boing 200 i august. Målet er tilbyde bredbånd til alle passagerer i 2008.

Hvem arbejder på netværket: Aircell, en global teleudbyder, der har til huse i Itasca, Illinois. Sidste år vandt Aircell og deres koncernsselskab, auktionsselskabet AC BidCo retten til at udnytte 3-MHz på 800-MHz-spektret til Wi-Fi-forbindelse til flyselskaber. Aircell afprøvede WLAN-muligheder første gang i 2005.

Alaska Airlines
Hvad kan de tilbyde: En satellitbaseret 802.11b/g Wi-Fi-forbindelse til en hvilken som helst bærbar, mobiltelefon og PDA.

Disse apparater vil have adgang til både email og VPN (Virtual Private Network) og underholdning. Systemet vil under flyvning være forbundet til en satellit gennem en antenne placeret ovenpå flyet.

Hvornår bliver det tilbudt: Flyselskabet afprøver stadig Wi-Fi-forbindelsen på deres Boing 737-fly. Firmaet forventer at have Wi-Fi-forbindelser på alle 144 fly installeret og i gang i foråret 2008.

Hvem arbejder på netværket: Row 44, et teleselskab baseret i Californiens Westlake Village, som hævder at kunne tilbyde downlink hastigheder på 81 Mbps og uplink-hastigheder på 1.6 Mbps.

Fordi Row 44 benytter satellitteknologi vil det derfor ikke være begrænset af internationale grænser, og deres tjeneste vil være tilgængelig for fly over hele det Nordamerikanske kontinent. Udover dets Wi-Fi-forbindelsestjeneste, planlægger Row 44 at tilbyde underholdningstjenester, fx mere end 100 kanalers direkte fjernsyn.

Virgin America
Hvad tilbyder de: Luft til jord- internetbredbåndsforbindelse til 802.11a/b/g Wi-Fi-baserede apparater.

Desuden vil firmaets Red Inflight Entertainment netværk tillade kunderne at bruge en bred vifte af instant messaging-tjenester placeret i flysæderne, bl.a. MSN messenger, Google talk, Yahoo! messenger, Skype og AIM.

Hvornår vil det blive tilbudt: Virgin America bekendtgjorde deres bredbåndstjenesteplan til flypassagerer i september, og firmaet håber at have alle deres fly tilkoblet ”engang i 2008.”

Hvem arbejder på netværket: Virgin America vil blive det næststørste amerikanske flyselskab, der hyrer Aircell til at lave deres netværk til brug under flyvning.

JetBlue
Hvad tilbyder de: I øjeblikket tester flyselskabet en tjeneste, der tilbyder passagererne gratis email og instant messaging-tjenester på et af deres Airbus A320-fly med start fra d. 11. december.

Da tiltaget er baseret på et samarbejde imellem JetBlue, Yahoo! og Research in Motion, vil passagerer med Yahoo! emailkonti og Blackberrybrugere kunne få adgang til deres emailkonto.

Blackberrybrugere vil dog skulle kobles til netværket via Wi-Fi, fordi FCC (Federal Communications Commission) ikke tillader mobilopkald på fly.

Hvornår vil det kunne tilbydes: Hvis prøveperioden går godt, forventes JetBlue at påbegynde arbejdet med at tilbyde deres kunder fuld internetadgang via Wi-Fi på et tidspunkt i løbet af næste år.

Oversat af Alex Zichau Hertz
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Inspiration til dit næste skridt med Microsoft Dynamics 365

Med Microsoft Dynamics 365 har Microsoft forsøgt at samle alle de grundlæggende funktioner, som en virksomhed har brug for, og de arbejder sammen ved hjælp af smarte virksomhedsapps og en fælles datamodel.

16. marts 2021 | Læs mere


Computerworld Digital Summit Days 2021: Sæt kursen med de rigtige it-beslutninger

Tre dage med unik viden og inspiration til din digitale organisation. Temaerne er digitalisering, it-sikkerhed og intelligent ERP. Du kan være med, når vi sætter ideerne, eksemplerne og de gode digitale erfaringer i centrum. Det sker gennem interaktive debatpaneler, konkrete erfaringer og oplagte keynotes.

23. marts 2021 | Læs mere


Premium
Coloplasts it-direktør: GDPR har givet de it-kriminelle et nyt værktøj til at angribe os
Interview: Det er ikke kun på plads og kapacitet, at sundhedssektoren lige nu er udfordret. De sikkerhedsansvarlige har også fået en del mere at se til gennem et kaotisk 2020. "Cyberkriminelle har opdaget, at der er en hel masse værdi i denne her datatype. Enten som afpresningsmulighed eller som viden, de kan udnytte til noget," siger CIO i Coloplast, René Rasmussen. Læs første artikel i serien om perspektiver fra sektoren, der er de it-kriminelles nye guldkalv
Computerworld
Bill Gates har en løsning: Sådan undgår vi klimakatastrofen
Klumme: Bill Gates vil gerne redde verden. Intet mindre. Og som alle store it-folk regner han baglæns. Politikerne er mest optaget af, hvad der kan lade sig gøre, og hvad de kan skabe flertal for. Men Bill Gates har set på klimakatastrofen, og hans budskab er klart.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
IDC Nordic Cloud Survey 2020
IDC Nordic Cloud survey blev gennemført i efteråret 2020 med over 200 deltagende virksomheder. Det viser at multicloud er fremtidens løsning for digital infrastruktur blandt nordiske virksomheder. Det skyldes blandt andet en stigende interesse for private cloud løsninger til edge computing og innovation. Samtidig er det tydeligt at hvor de fleste virksomheder før enten brugte public cloud eller private cloud er fremtidens løsning multicloud.