Wikipedia bliver en stor mundfuld for Google

Google får svært ved at konkurrere med Wikipedia, mener Christian Peytz, formand for Foreningen af Danske Internet Medier.

Google er stor. Meget stor. Og selv her syner det gratis online-leksikon Wikipedia ikke af meget målt i forhold til de milliarder af kroner, som Google skovler i kassen hvert regnskab.

Alligevel mener formanden for Foreningen af Danske Internet Medier, Christian Peytz, at Google vil få ualmindeligt svært ved at sætte Wikipedia under pres.

Hvis altså det er ambitionen med Googles nye produkt Knol, der synes designet som en konkurrent til netop Wikipedia.

"Wikipedia er virkelig velpositionet som almennyttig fond, mens Google jo er en traditionel kapitalistisk virksomhed," siger Christian Peytz.

Uanset hvor mange pæne ord skriver om sig selv, så vil Google have meget svært ved at være mere tillokkende end Wikipedia, mener han.

Fordel i brede det ud

Umddelbart synes det, som om Google kan se en fordel i at være med til at brede den type teknologier ud, mener han.

Ved at brede viden gratis ud til de store masse, skubber man til de eksisterende markedsforhold og skabe helt nye muligheder for at tjene penge.

"Det er med til at holde priserne i ave. Bare se på, hvad der er sket på servermarkedet. Om det skal være den ene eller den anden server, er mere et spørgsmål om sag og behag i den tekniske afdeling," siger Christian Peytz.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere


AI - bliv klogere på de kloge algoritmer

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, hvorpå vi arbejder og driver virksomhed. Der er imidlertid mange teknologiske, forretningsmæssige, strategiske, ledelsesmæssige og organisatoriske overvejelser, der er helt nødvendige, hvis man skal have succes med kunstig intelligens. Hør blandt andet om, hvordan du kommer godt igang med AI og machine learning

14. december 2021 | Læs mere


Sådan forsvarer du dig effektivt mod Ransomware

Mange danske virksomheder været ramt af succesfulde ransomware-angreb i det seneste års tid, hvor hackere formår at indsnige kode i systemerne, som de anvender til at blokere for organisationens data. På denne konference får du derfor overblik over en række muligheder for at modstå ransomware-angreb - og komme videre når de sker.

16. december 2021 | Læs mere