Wikipedia bliver en stor mundfuld for Google

Google får svært ved at konkurrere med Wikipedia, mener Christian Peytz, formand for Foreningen af Danske Internet Medier.

Google er stor. Meget stor. Og selv her syner det gratis online-leksikon Wikipedia ikke af meget målt i forhold til de milliarder af kroner, som Google skovler i kassen hvert regnskab.

Alligevel mener formanden for Foreningen af Danske Internet Medier, Christian Peytz, at Google vil få ualmindeligt svært ved at sætte Wikipedia under pres.

Hvis altså det er ambitionen med Googles nye produkt Knol, der synes designet som en konkurrent til netop Wikipedia.

"Wikipedia er virkelig velpositionet som almennyttig fond, mens Google jo er en traditionel kapitalistisk virksomhed," siger Christian Peytz.

Uanset hvor mange pæne ord skriver om sig selv, så vil Google have meget svært ved at være mere tillokkende end Wikipedia, mener han.

Fordel i brede det ud

Umddelbart synes det, som om Google kan se en fordel i at være med til at brede den type teknologier ud, mener han.

Ved at brede viden gratis ud til de store masse, skubber man til de eksisterende markedsforhold og skabe helt nye muligheder for at tjene penge.

"Det er med til at holde priserne i ave. Bare se på, hvad der er sket på servermarkedet. Om det skal være den ene eller den anden server, er mere et spørgsmål om sag og behag i den tekniske afdeling," siger Christian Peytz.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere