Artikel top billede

(Foto: Hans Juhl)

Finn Helmer overtager stor ComX-aktiepost

Finn Helmer overtager halvdelen af ComX-aktionæren Jesper Jørgensens aktier og sidder nu på 75 procent af bredbåndsselskabet ComX før det kommende salg til Comendo.

Troen på at bredbåndsselskabet ComX har en gylden fremtid, er så stærk, at it-millionæren Finn Helmer investerer yderligere i virksomheden.

"Jeg har købt halvdelen af min medinvestor Jesper Jørgensens aktiepost," fortæller Finn Helmer til Computerworld.

Han vil ikke oplyse hvor meget, han har givet for aktierne.

Ejer 75 procent

Det betyder, at Finn Helmer nu ejer 75 procent af ComX, mens Jesper Jørgensen har reduceret sin post til 25 procent. Om årsagen til, at Helmer køber, og Jørgensen sælger, siger førstnævnte:

"Jesper Jørgensen gør mere i ejendomme og ville derfor gerne reducere sit engagement i ComX. Samtidig er jeg fortsat fuldstændig overbevist om, at der er et kæmpepotentiale i ComX, så det var naturligt for mig at øge min ejerandel af ComX."

Lige før sammenlægning

Ændringen i ejerforholdet til det underskudsgivende ComX kommer kort tid før bestyrelsen i it-sikkerhedsselskabet Comendo ventes at give grønt lys for, at selskabet overtager samtlige aktier i ComX.

"Sammenlægningen af Comendo og ComX er der også væsentlige synergier i. Hvis ikke der var det, ville jeg aldrig have anbefalet sammenlægningen," siger Finn Helmer.

Blandt de synergier Helmer hentyder til er, at ComX's 400 kilometer lange fibernetværk passer perfekt til Comendos vækststrategi.

"Comendo er i dag mest kendt som et it-sikkerhedsselskab, men vi går benhårdt efter at erobre store markedsandele inden for managed services," sagde Martin Sundahl, administrerende direktør for Comendo, til Computerworld i sommer, da sammenlægningsplanerne blev kendt.

Bruger bare to procent

ComX ligger inde med datacentre og et fibernetværk, som selskabet kun udnytter et par procent af.

Det betyder, at Comendo i mange tilfælde vil slippe for at leje sig ind på teleselskabernes netværk for at servicere kunderne, når virksomheden får adgang til ComX-netværket.

ComX forventer også i regnskabet for 2007 at komme ud med underskud, men ifølge Finn Helmer udvikler forretningen sig med god hast i den rigtige retning, og han vurderer, at Ebitda (resultat før skat renter, af- og-nedskrivninger) for ComX bliver positivt i 2007.

Ebitda-tabet i ComX var i en del af 2007 på 400.000 om måneden, hvor det i november 2006 var mellem seks og otte millioner kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere