Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

U2 kan stadig ikke købes uden DRM-beskyttelse i Danmark.

TDC: Vi har 100 procent DRM-fri musik i 2008

Inden for et år regner TDC med kun at sælge MP3-filer uden DRM i sin webshop. Dansk Supermarked forholder sig lidt mere pessimistisk til salget af DRM-fri musik i Danmark.

TDC-kunderne skal have frit valg, når de vil afspille musik indkøbt på TDC's online-musikbutik.

Derfor vil teleselskabet have fjernet den snærende digital rights management (DRM) på sin online-musikbutik med knapt to millioner numre.

DRM-beskyttelsen betyder nemlig, at kunder uden teknisk indsigt ikke kan flytte musiknumrene fra den ene platform til den anden - for eksempel fra PC til iPod.

"Vi regner med at kunne tilbyde kunderne DRM-fri musik på MP3-filer allerede i år, fordi det er det mest kundevenlige format, som kunderne allerede kender," siger chef for TDC's musiksalg, Søren Tvilsted.

TDC har allerede omkring 700.000 DRM-frie musiknumre fra omtrent 70 udgivere til salg på webshoppen, men mangler verdens fire største musikselskaber EMI, Universal, Warner Music og Sony BMG, der alle har meldt ud, at de vil droppe DRM.

Søren Tvilsted forventer, at fjernelsen af DRM vil betyde stigninger i salgstallene på 20 til 30 procent på et marked, hvor kurven allerede peger opad.

Venter på prisen

Søren Tvilsted forklarer, at TDC har anmodet om priser fra de fire største musikselskaber, men har endnu ikke hørt noget fra andre end EMI.

"Vi venter stadig på konkrete tilbud fra selskaberne, som sidder på alle de største internationale stjernenavne. Forhåbentligt kan vi tilbyde den DRM-fri musik til samme priser, som vi sælger vores nuværende DRM-beskyttede musik til," siger Søren Tvilsted.

Snakken om prisdifferencen skyldes, at en af verdens største musikbutikker, iTunes, tidligere har solgt DRM-fri musik til højere priser end normalt, hvilket afspejler pladseselskabernes prisstrategier på området.

Mangler fælles fodslag

Manglen på en fælles strategi får produktchef Henrik Pii Olesen fra Dansk Supermarked til at trække lidt i optimist-bremsen, på trods af at Bilka allerede sælger EMI-musik som MP3-filer.

"Vi klargør vores online-musiksalg til MP3'erne, men jeg tør ikke spå præcist om, hvornår de internationale kunstnere kommer på DRM-fri MP3-filer hos os.

Vi er dog på samme side som TDC, men det er svært at forholde sig konkret til de fire store pladeselskabers udmeldinger," siger han.

Dansk Supermarked sælger også omkring to millioner musiknumre, hvor Bilkas hjemmeside trækker den største del af salgslæsset.

Vandmærker i filerne

I stedet for DRM eksperimenteres der i musikindustrien med andre metoder, der kan sikre mod piratkopiering.

"DRM er fornuftigt til mange ting, men det forhindrer kunderne i, at de kan få et optimalt produkt. Derfor må vi kigge på nye teknologier som for eksempel vandmærkning.

Vandmærkning gør det nemmere at afspille den købte musik, på flere forskellige medier," forklarer digital business manager Henrik Fuglesang fra Warner Music Denmark.

Vandmærkerne er indlejret i musikfilen og peger tilbage på den oprindelige køber af filen, hvis den skulle blive fundet på en fil-delingstjeneste.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Overvåg kritiske industrielle systemer og beskyt dem mod angreb
Industrial Control Systems (ICS) udgør hjertet i alle forsynings- og produktionsvirksomheder og kan være overraskende sårbare overfor cyberangreb. Dette whitepaper giver et godt overblik over problematikker og muligheder for at sikre jeres systemer.