Her er BI-leverandørernes helt store udfordring

Tema: Nye og uerfarne brugere af business intelligence-værktøjer bliver årets store udfordring for leverandørerne. BI er nemlig på vej ud ad nørdernes hænder.

Var der udskrevet en popularitetskonkurrence om, hvad der bliver de hotteste forretningssystemer, ville business intelligence givetvis placere sig pænt på topscorerlisten.

BI har bevist sit værd, og i 2008 skal mange flere til at bruge BI-værktøjer

Det bliver en udfordring, ikke mindst for leverandørerne, som implementerer BI-løsningerne hos kunderne.

For de nye BI-brugere er ikke de talstærke økonomer og analytikere, som BI-branchen traditionelt er vant til at arbejde med.

Det vurderer Brian Troelsen, som er senioranalytiker i analysehuset IDC.

Han begik i efteråret 2007 rapporten "Analytics Application and BI Tools," som peger på de vigtigste tendenser på området.

Ud af nørd-sfæren
BI forlader nørddomænet, og går fra at være noget, der er nyttigt for statistikere og økonomer, til at sprede sig ud i hele virksomheden.

"Topledelsen får i dag adgang til simple oversigtsmodeller, men fremover skal salgskonsulenter og kundeservicemedarbejdere også til at bruge BI-værktøjer. Og de værktøjer er de selvfølgelig ikke fortrolige med.

Det er helt andre brugere, end dem, der normalt arbejder med BI," siger Brian Troelsen.

For sælgerne og kundeservicemedarbejderne ligger der en stor udfordring i at bruge systemerne.

"De er ikke, som BI-analytikerne, vant til at tage data fra forskellige systemer og sætte det sammen til noget meningsfuldt," siger han.

Det er ikke kun virksomhederne, der bruger BI, der står foran en stor opgave med at får trænet de nye brugere.

"Leverandørerne har også en udfordring. Det kan være svært for leverandørerne, som er vant til at tale med talstærke folk," mener Brian Troelsen.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud strategy 2020 - fokus på management teknologier til hybrid cloud og multi cloud samt compliance aspektet

På Cloud Strategy 2020 tegner vi billedet af en cloud-verden, der strækker sig langt ud over landegrænserne, og hvor mange valg skal træffes, hvis du skal have fuldt udbytte. Mød eksperter, leverandører og andre cloud-brugere og bliv inspireret til nye satsninger i din egen virksomhed.

29. september 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

30. september 2020 | Læs mere


Giv dit salg og kundeservice et løft med Dynamics 365

Microsoft har sat turbo på udviklingen af Dynamics 365, som er stærkere, mere omfattende og mere fleksibel end nogensinde før. Resultatet er et hav af nye muligheder. Både for dig, som allerede bruger dele af Dynamics' ERP-funktionalitet, og for dig som vil høste fordelene af alle de andre smarte funktioner, Dynamics 365-platformen byder på.

06. oktober 2020 | Læs mere


Premium
Anne Marie Engtoft Larsen gør klar til at rejse til USA som Danmarks nye tech-ambassadør: "Jeg har glædet mig helt vildt"
Interview: Om få dage drager Anne Marie Engtoft Larsen til Silicon Valley, hvor hun indtager embedet som Danmarks nye tech-ambassadør. "Mit mandat bliver at at fokusere på, hvordan vi skaber handling," siger hun i sit første interview som Danmarks tech-ambassadør.
Computerworld
Ups!: Gammelt fjernsyn lagde internetforbindelsen ned i hel landsby i halvandet år
I halvandet år var en hel landsby i Wales plaget af elendig bredbåndsforbindelse, som begyndte hver dag klokken syv om morgenen. Teknikere kæmpede med at løse mysteriet, men lige meget hjalp det. Årsagen viste sig at være et brugt tv, som en af byens familier havde taget i brug.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Vil du med på vej mod den moderne dataestate?
At gøre data tilgængelig, men hurtigst og med de færreste ressourcer, er de første og nødvendige skridt mod en moderne dataestate. Tiden er inde til, at du bevæger dig ned af den digitale landevej, der fører til hurtige og konsistente svar på simple forretningsspørgsmål. Vi giver her et bud på, hvordan du kommer igang.