BI-løsningerne må ikke være for indviklede. Brugervenlighed og få museklik er tidens løsen. Foto: Travis Manley/iStockphoto

Brugervenlighed er tidens løsen i BI

Tema: Kan man skrive et projektoplæg til en BI-løsning uden at bruge ordene 'Business Intelligence'? Det kan man og det skal man. Brugervenlighed er et krav og det må ikke være for nørdet.

Konsulenterne hos det danske BI-konsulenthus, Bridgeconsulting, kom på en lidt særpræget opgave, da de for nylig skulle udarbejde et projektoplæg til en industrivirksomhed i Esbjerg.

Esbjergenserne ville nemlig gerne have en Business Intelligence-løsning til deres virksomhed, så ledelsen kan følge virksomhedens puls.

Men de ville også have, at ordene Business Intelligence slet ikke indgik i oplægget til projektet.

Derfor måtte salgsdirektør og partner i Bridge-consulting, Mads Rørdam, og hans BI-konsulenter skrive uden om de tabu-belagte ord og fremlægge en løsning, der er både læselig og forståelig for en flok jyske virksomhedsledere, som i bund og grund ikke interesserer sig for it, men i høj grad for, hvad de kan bruge it til.

"Det er faktisk meget betegnende for det marked, vi oplever i dag. Vi ser flere og flere virksomheder udenfor de traditionelle brancher, som finans og tele, efterspørge BI-løsninger.

De kræver, at løsningerne er brugervenlige og let tilgængelige. Og i dette tilfælde altså også fri for fremmedgørende begreber i løsningsforslaget," fortæller Mads Rørdam.

Kærkommen udfordring
De nye brugere af BI er en udfordring for BI-firmaerne. En kærkommen udfordring, mener Mads Rørdam.

"Det tvinger os til at tænke nyt, når vi i realiteten skal opfinde et helt nyt sprog for at undgå at bruge fagtermer," siger han.

Bridgeconsulting er ikke ene om at skulle adressere de nye målgrupper.

I BI-virksomheden Geomatic, der netop er blevet dansk distributør for og strategisk samarbejdspartner med det amerikanske BI-selskab KXEN, er omdrejningspunktet også de lettilgængelige værktøjer

"Trenden inden for BI er, at værktøjerne bliver mere brugervenlige og mere fokuserede på sammenhængene mellem organisationers forskellige fagområder,"

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hør historien om Apples datacenter i Viborg og få indsigt i GDPR-compliance i forbindelse med hosting og storage

Valget af storage-løsning er blevet et strategisk valg, der skal passes ind i virksomhedens overordnede mål og planer. På denne konference får du overblik over de væsentligste problemstillinger og indblik i nogle af de nyeste løsninger inden for moderne datacenter-drift, cloud-løsninger, serverum, drifts-modeller og it-sikkerhed.

18. januar 2018 | Læs mere


Dell EMC Integrated Data Protection Appliance (IDPA)

Effektiv databeskyttelse er ikke let at nå med mange af nutidens løsninger, hvor der ofte er kompleksitet i opsætningen eller behovet for at styre flere punktløsninger til forskellige applikationer, platforme eller datasiloer. På seminaret præsenteres du for løsninger designet til at hjælpe virksomheder med at imødegå disse udfordringer for databeskyttelse

18. januar 2018 | Læs mere


It-sikkerhed 2018: Dit forsvar mod nye digitale trusler

Trusselsbilledet ændrer sig hele tiden. Flere end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb, og hackerne finder konstant nye veje ind i virksomhedernes systemer. Kom og bliv opdateret på den aktuelle sikkerhedssituation. Vi går i dybden med de nyeste tendenser inden for it-kriminalitet, og når dagen er omme, er du klædt på til at styrke din virksomheds digitale selvforsvar.

23. januar 2018 | Læs mere


Computerworld
Atea-dom bliver flere måneder forsinket efter kæmpefund af materiale: "Jeg er rystet over, hvad der foregår"
Dommen i Atea-sagen er flere måneder væk. Retten i Glostrup skulle have taget stilling til skyldsspørgsmålet i begyndelsen af februar, men enorme mængder nyt sagsmateriale får sagen til at trække ud. Nu er flere weekender inddraget til retsmøder de kommende måneder.
CIO
Opråb til ERP-leverandørerne: Stram op - I opfører jer uanstændigt
Klumme: Hvorfor kan ERP-projekter ikke leveres til fastpris ligesom andre systemer? Hvordan kan ERP-leverandørerne slippe afsted med at opføre sig uanstændigt? ERP-leverandørerne har et alvorligt problem og er nødt til at gøre det bedre. Se nogle af mine vilde eksempler fra den danske it-branche her.
Job & Karriere
Dansk it-virksomhed indførte fire-dages arbejdsuge: I dag er sygefraværet rekord-lavt og direktøren har tabt sig 13 kilo
Interview: Great Place To Work kategori-vinderen IIH Nordic har indført en fire-dages arbejdsuge og taget et opgør med forstyrrende storrums-kontorer og en frustrerende mailkultur. I dag er medarbejderne gladere end nogensinde før.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.