BI-løsningerne må ikke være for indviklede. Brugervenlighed og få museklik er tidens løsen. Foto: Travis Manley/iStockphoto

Brugervenlighed er tidens løsen i BI

Tema: Kan man skrive et projektoplæg til en BI-løsning uden at bruge ordene 'Business Intelligence'? Det kan man og det skal man. Brugervenlighed er et krav og det må ikke være for nørdet.

Konsulenterne hos det danske BI-konsulenthus, Bridgeconsulting, kom på en lidt særpræget opgave, da de for nylig skulle udarbejde et projektoplæg til en industrivirksomhed i Esbjerg.

Esbjergenserne ville nemlig gerne have en Business Intelligence-løsning til deres virksomhed, så ledelsen kan følge virksomhedens puls.

Men de ville også have, at ordene Business Intelligence slet ikke indgik i oplægget til projektet.

Derfor måtte salgsdirektør og partner i Bridge-consulting, Mads Rørdam, og hans BI-konsulenter skrive uden om de tabu-belagte ord og fremlægge en løsning, der er både læselig og forståelig for en flok jyske virksomhedsledere, som i bund og grund ikke interesserer sig for it, men i høj grad for, hvad de kan bruge it til.

"Det er faktisk meget betegnende for det marked, vi oplever i dag. Vi ser flere og flere virksomheder udenfor de traditionelle brancher, som finans og tele, efterspørge BI-løsninger.

De kræver, at løsningerne er brugervenlige og let tilgængelige. Og i dette tilfælde altså også fri for fremmedgørende begreber i løsningsforslaget," fortæller Mads Rørdam.

Kærkommen udfordring
De nye brugere af BI er en udfordring for BI-firmaerne. En kærkommen udfordring, mener Mads Rørdam.

"Det tvinger os til at tænke nyt, når vi i realiteten skal opfinde et helt nyt sprog for at undgå at bruge fagtermer," siger han.

Bridgeconsulting er ikke ene om at skulle adressere de nye målgrupper.

I BI-virksomheden Geomatic, der netop er blevet dansk distributør for og strategisk samarbejdspartner med det amerikanske BI-selskab KXEN, er omdrejningspunktet også de lettilgængelige værktøjer

"Trenden inden for BI er, at værktøjerne bliver mere brugervenlige og mere fokuserede på sammenhængene mellem organisationers forskellige fagområder,"

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud computing 2017: Få styr på de nye løsninger og teknologier

Cloud-markedet boomer i disse år - og det samme gør mængden af leverandører, løsninger og leverancemodeller. Få styr på de nyeste cloud-teknologier og -løsninger.

10. maj 2017 | Læs mere


Mulighederne med 3D-print: Fra prototype til produktion

3D-printerne kan revolutionere hele industrier og rummer et kæmpe potentiale for din virksomhed. Vi sætter fokus på alle de nye muligheder med 3D-print - fra prototype til produktion. Kom og hør eksperterne og se live demo.

17. maj 2017 | Læs mere


Internet of Things er klar til næste fase: Forretning, teknologi og sikkerhed

Der er blevet talt og skrevet meget om Internet of Things i de senere år. Internet of Things bevæger sig nu ind i en ny fase, hvor løsningerne og anvendelsesmuligheder stiger hastigt i antal samtidig med at det egentlige potentiale er klart til at blive indfriet. Vi sætter fokus på forretningsmulighederne og hvordan I kan komme igang samt på udfordringer med sikkerhed, privacy og it-drift.

23. maj 2017 | Læs mere


Computerworld
Danske netbanker og Nets ramt af massive it-problemer: Her er årsagen
Opdateret torsdag morgen: En stribe danske netbanker samt Nets var onsdag ramt af store problemer med blandt andet betalinger og pengeoverførsler. Samtidig blev DSB ramt af et totalt nedbrud.
CIO
Tidligere it-topchefer fra Saxo Bank og DSB klar med stor dansk it-satsning: Satser massivt på kunstig intelligens
To tunge danske it-profiler står bag et nyt it-selskab, der satser på det brandvarme marked for kunstig intelligens. Tidligere it-topchef i Saxo Bank står i spidsen for virksomheden, der allerede har en række store kunder og samarbejdspartnere på plads.
Comon
Anmeldelse: Flitsbuer og mekaniske fortidsøgler forenes på smukkeste vis i Horizon: Zero Dawn
Fremtids teknologi og stammesamfund blandes i knap så original, men imponerende spil-blockbuster.
Channelworld
White paper
Guide til hyperconverged infrastructure - Alt om forenklet it-infrastruktur
I dette white paper får du en guide til at komme i gang med Hyperconverged Infrastructure (forenklet it-infrastruktur)