BI-løsningerne må ikke være for indviklede. Brugervenlighed og få museklik er tidens løsen. Foto: Travis Manley/iStockphoto

Brugervenlighed er tidens løsen i BI

Tema: Kan man skrive et projektoplæg til en BI-løsning uden at bruge ordene 'Business Intelligence'? Det kan man og det skal man. Brugervenlighed er et krav og det må ikke være for nørdet.

Konsulenterne hos det danske BI-konsulenthus, Bridgeconsulting, kom på en lidt særpræget opgave, da de for nylig skulle udarbejde et projektoplæg til en industrivirksomhed i Esbjerg.

Esbjergenserne ville nemlig gerne have en Business Intelligence-løsning til deres virksomhed, så ledelsen kan følge virksomhedens puls.

Men de ville også have, at ordene Business Intelligence slet ikke indgik i oplægget til projektet.

Derfor måtte salgsdirektør og partner i Bridge-consulting, Mads Rørdam, og hans BI-konsulenter skrive uden om de tabu-belagte ord og fremlægge en løsning, der er både læselig og forståelig for en flok jyske virksomhedsledere, som i bund og grund ikke interesserer sig for it, men i høj grad for, hvad de kan bruge it til.

"Det er faktisk meget betegnende for det marked, vi oplever i dag. Vi ser flere og flere virksomheder udenfor de traditionelle brancher, som finans og tele, efterspørge BI-løsninger.

De kræver, at løsningerne er brugervenlige og let tilgængelige. Og i dette tilfælde altså også fri for fremmedgørende begreber i løsningsforslaget," fortæller Mads Rørdam.

Kærkommen udfordring
De nye brugere af BI er en udfordring for BI-firmaerne. En kærkommen udfordring, mener Mads Rørdam.

"Det tvinger os til at tænke nyt, når vi i realiteten skal opfinde et helt nyt sprog for at undgå at bruge fagtermer," siger han.

Bridgeconsulting er ikke ene om at skulle adressere de nye målgrupper.

I BI-virksomheden Geomatic, der netop er blevet dansk distributør for og strategisk samarbejdspartner med det amerikanske BI-selskab KXEN, er omdrejningspunktet også de lettilgængelige værktøjer

"Trenden inden for BI er, at værktøjerne bliver mere brugervenlige og mere fokuserede på sammenhængene mellem organisationers forskellige fagområder,"

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Netcompany IT And Business Consulting A/S
Udvikling og salg af forretningssoftware, salg af hosting og konsulentydelser.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til EU's persondataforordning: It-opgaver, ansvar og teknologiske muligheder

EU's persondataforordning træder i kraft 25. maj 2018, og det er en stor opgave at få gjort it-setuppet i organisationerne klar. Få overblik over regler og konsekvenser for it-afdelingen og virksomhedens it-ansvarlige, samt indblik i en stribe teknologier, der kan hjælpe til at efterleve kravene.

22. august 2017 | Læs mere


Bliv klar til EU's persondataforordning: It-opgaver, ansvar og teknologiske muligheder

EU's persondataforordning træder i kraft 25. maj 2018, og det er en stor opgave at få gjort it-setuppet i organisationerne klar. Få overblik over regler og konsekvenser for it-afdelingen og virksomhedens it-ansvarlige, samt indblik i en stribe teknologier, der kan hjælpe til at efterleve kravene.

24. august 2017 | Læs mere


Sikkerhed på netværk, firewall, routere: Få styr på din infrastruktur

Netværk, routere og firewall er meget kritiske elementer, når det handler om at beskytte sig mod angreb. Seminaret sætter fokus på, hvordan din virksomhed kan beskytte sig bedre mod alt fra DDoS-angreb til hackere og malware. Mød nogle af de førende sikkerhedsleverandører og sikkerhedseksperter, der kan hjælpe dig med at beskytte din infrastruktur. Få inspiration til kommende investeringer og strategiske overvejelser.

29. august 2017 | Læs mere


Computerworld
Brugerne raser efter opdatering: Giv os det gamle Skype tilbage
Microsoft opdaterede Skype-app'en til Android og iOS i sidste måned, men brugerne synes ikke om det nye design
CIO
Global it-boss: Du kan ikke lede en tech-virksomhed gennem et regneark - fornemmelse for teknologien er afgørende
Interview: Ledelsesgangen i en techvirksomhed må ikke være et gemmested for chefen. Hvis du vil have succes som leder i dag, skal du have hænderne nede i skidtet. Den amerikanske tech-topchef Pat Gelsinger guider dig her til succes som leder.
Comon
Skræmmende dokumentarfilm fremstiller berømt it-sikkerhedsekspert som skingrende sindsyg og farlig
En amerikansk dokumentarfilm der i øjeblikket kan ses på Netflix tegner et uhyggeligt billede af den mand, som millioner af computerbrugere over hele verden har lagt deres cybersikkerhed i hænderne på.
Job & Karriere
Se listen: Disse it-folk bliver ansat på stedet - cheferne skriger efter helt bestemte it-kompetencer
Der er en markant mangel på it-folk med helt bestemte kompetencer samtidig med, at it-cheferne er i gang med at øge bemandingen i it-organisationerne. Se listen med de mest efterspurgte it-kompetencer netop nu.
White paper
Hyperconverged infrastructure - Sådan optimeres datacentret på den enkleste og mest fremtidssikrede måde
Datacenteret i en virksomhed er en kompliceret og kostbar størrelser, som ikke ligefrem gør det nemt og hurtigt for it-afdelingen at hjælpe forretningen med nye initiativer. Det er en uholdbar situation, og nu findes der en løsning. Hyperconverged infrastructure kan løfte datacenteret ind i fremtiden. Et datacenter-i-en-boks kan sættes i sving på 20 minutter, det er let at administrere og kan opskaleres på fem minutter. Det hele er testet og konfigureret på forhånd, og tilmed er ydelsen er på enterprise-niveau. Læs mere i dette white paper.