Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Foto: Lise Gagne/iStockphoto

Pas på den 'elektroniske butler'

Svindel bliver et af de største problemer i takt med, at folk udskifter anonymitet med anvendelighed af nettet. Men "butleren", der gemmer dine oplysninger, bliver hurtigt forvandlet til en forfølger.

Computerworld News Service: Både erhverv og forbrugere vil forstå virkeligheden bag teknologisk forandring, som er det 'tveæggede sværd' i år.

Det viser forudsigelserne for 2008 fra Deloittes Technology, Media & Telecommunications (TMT).

Den årlige liste er baseret på svar fra 6.000 personer fra hele verden - inklusiv ansatte hos Deloitte og brancheanalytikere.

Adskillige forudsigelser er offentliggjort fra områder som sikkerhed og privatliv inklusiv en voksende industri omkring digital beskyttelse. Forudsigelserne ses i lyset af de faldende priser på mobilt udstyr, som let mistes eller bliver stålet.

"Hardwaren kan undværes, men dataen på den er uvurderlig," siger Duncan Stewart, medforfatter af rapporten og leder af Deloitte Canada Research.

Farlige oplysninger

Svindel bliver et af de største problemer i år i takt med, at folk villigt udskifter anonymitet med anvendelighed af nettet, udtaler Stewart i en henvisning til sociale netværksplatforme som Facebook, hvor medlemmer villigt identificerer sig.

Duncan Stewart påpeger også, at mens online-køb ofte gøres lettere ved at forhandlere gemmer personlige informationer, så kan denne 'elektroniske butler' hurtigt forvandles til en forfølger.

Feedback fra brugere snarere end statsregulering bliver den ny kontrolmekanisme.

I samme område vil der være en fortsat og muligvis forstærket indsats overfor online-pirateri med foranstaltninger som bedre digital rights management (DRM) teknologi, hårdere copyright-lovgivning og større bøder.

Beliggenhed vil fortsat være betydningsfuld for at global positionerings-teknologi (GPS) skal være en succes.

Selv om de faldende priser på GPS-chipset har gjort det muligt for producenter af mobiltelefoner at integrere teknologien, betyder det ikke, at de bør integrere den, ej heller at det er særligt brugbart for forbrugere.

Problemet med at identificere og fastholde dygtige it-professionelle vil fortsætte i 2008, men der vil vise sig fornyet interesse i at fastholde COBOL-programmører, idet 'legacy (udtjent eller gammelt software og hardware, red.) bliver fremtiden'.

Et stort antal Fortune 500-virksomheder bruger fortsat legacy-systemer til at foretage transaktioner, bemærker Stewart.

Producenter, som målretter mobile apparater til den ældre generation, vil høste væsentligt udbytte af deres investeringer.

Virksomheder kan gøre telekommunikation og -teknologi tilgængelig for dette underudviklede marked med ting som større knapper og skrifttyper og bedre ergonomi.


Juridiske slagsmål
Grænsen mellem traditionelle og online medier vil fortsætte at udviskes. Selv om dette allerede er tilfældet i Canada, har det endnu ikke taget ordentligt fat globalt set, udtaler Stewart.

Større juridiske slagsmål i online-verdenen vil teste injurielovgivningen, i forhold til om 'borger-journalistiske' sites er juridisk ansvarlige for, hvad de skriver.

Der er også grønne TMT forudsigelser fra Deloitte, der peger på, at virksomheder bliver mere forsigtige i år i forhold til indførelsen af virtualiserings-teknologi, idet det ikke nødvendigvis er en løsning på alle problemer for datacentraler.

Der er virkelige fordele at høste fra virtualisering, udtaler Stewart, det rejser dog andre problemer såsom sikkerhed. Hertil tilføjer han, at, forsigtigheden til trods, vil virksomheder med store datacentraler fortsat indføre virtualisering.

Ydermere indenfor grøn it, udtaler Stewart, at dette år bliver 'nanoteknologiens grønne renæssance', idet teknologien vil genvinde rampelyset i miljømæssige applikationer såsom indenfor el-produktion, kraftoverføring og -lagring, belysning og LED'er og kontrol af udledninger fra transport.

Chris Sacca, tidligere leder af særlige initiativer hos Google Inc., fra Mountain View, Californien var til stede for at dele sine tanker om adskillige af TMT 2008 forudsigelserne.

Han sagde, at selvom nanoteknologi har været et emne, der er blevet diskuteret i adskillige år af institutter som Nanotech Institute fra Menlo Park, Californien, er han dog enig i, at det vil få mere opmærksomhed i år.

Han var også enig i GPS-teknologi er svært afhængig af beliggenhed for at være brugbar:

"GPS er stadig en battterisluger, og det fungerer ikke indendørs."

Indholdsdemokrati

I forhold til emnet om sænkning af farten på indførelse af virtualisering, var Sacca enig i vigtigheden af teknologi for miljøet, men advarede at "der er mange tvivlsomme spillere i virtualiserings-branchen," der påstår, at de indfører virtualisering, selvom de faktisk ikke gør det.

Sacca var ikke så sikker på, at mediernes bevægelse fra traditionelt print til online nødvendigvis giver bloggere større legitimitet. Nettet har stadig en form for "indholdsdemokrati, hvor, hvis indhold ikke er godt, så vil det ikke vise sig i toppen af en søgning," sagde han.

"Folk stemmer med deres klik."

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere